Visst kan jeg bake! Og muffinsoppskrift!

Aller først, dette blir aldri en matblogg. Ikke at det er noe galt med matblogger. Men de bør nok fortrinnsvis skrives av folk med en viss kompetanse på nettopp mat. Jeg har riktignok delt enkelte materfaringer på bloggen min tidligere. Men innlegg om råttkjerringbakst og negerboller bidrar vel ikke akkurat positivt til mitt rykte som matentusiast.

Men helt håpløs er jeg da ikke. I går kveld for eksempel bakte jeg. From scratch! Vi skal ha forsinket 10-årsfeiring for eldstejenta i ettermiddag, nemlig (fellesferiebarn, barnebursdagen må tas enten før eller etter skoleferien). Og jeg har bakt muffins. Som regel satser jeg på Toro-blanding når jeg disker opp med muffins. Men denne gangen la jeg sjela mi i baksten, og blandet egg, melk og tørrvarer helt selv! Jeg stekte til og med muffinsene i sånn muffinsform med plass til 12 muffins, for å få den fine toppen på, vet du. De er nemlig to jenter som feirer sammen. Og jeg kan jo ikke risikere at mammaen til den andre jubilanten kommer med verdens lekreste sjokoladekake (vi har fordelt baksten), mens jeg stiller med muffins som ser ut som litt mislykkede sveler! Du vet jo hvordan de blir når muffinsrøra velter papirformene saaakte ned mot stekeplata? Det ble noen runder inn og ut av ovnen med den forma. Men det var verdt det! Sjekk bare så fine muffinsene ble!

Fine-fine, lyse muffins med sjokoladebiter,
med kledelig topp og i fancy papir! 

Da jeg var ferdig å bake kom jeg på en kommentar jeg fikk på Facebook den gang jeg begynte å blogge. Jeg hadde lagt ut et innlegg om hvordan man fremstår i sosiale medier. Da fikk jeg følgende kommentar fra en tidligere kollega:

To the point! Gleder meg til å lese flere meninger, men sleng gjerne inn en god muffinsoppskrift av og til. 😉

I løpet av to år tror jeg ikke jeg har delt en eneste oppskrift. Men det skal jeg gjøre nå! Jeg skal dele muffinsoppskrifta! Og det blir gode muffins, tro du meg! Nei, jeg skal ikke ta kred for oppskrifta selv. Det er svigermors oppskrift. Æres den som æres bør. Her er den:

Lyse muffins med sjokoladebiter
(ca. 30 muffins)

3 egg
250 g sukker
3 dl melk
420 g hvetemel
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
6 ss smeltet margarin
2 plater lys kokesjokolade

Pisk eggedosis av egg og sukker. Ha i melk, smeltet margarin og tørrvarer. Tilsett hakket kokesjokolade til slutt. Hell røren i muffinsformer. Stek på 225 grader midt i ovnen i 10-12 minutter. Og voila!

Savner du flere bilder? Av bakeprosessen liksom, sånn som matbloggerne pleier å legge ut? Igjen, dette er da ikke en matblogg! Jeg følte meg sånn passe smart da jeg tok bilde av de ferdige muffinsene. Ser du for deg at jeg skulle ha tatt bilde av at jeg kakker egg, måler opp melk og tørrvarer og slenger røra oppi formene? Neppe.

Baker du muffins from scratch, eller foretrekker du råttkjerringvarianten (les: Toro-poser)?

10 comments
Prev post: En aerobicinstruktørs vokabularNext post: Glansede matpakker og økt forventningspress

Related posts

Comments

  • Shy B

    9. september 2012 at 14:02
    Reply

    Hehe! Det går i Toro, men har vel ingen unnskyldning lenger, no når du kjem med oppskrift :)

  • Bente Høiseth

    9. september 2012 at 16:04
    Reply

    Hm..mine muffinser bare renner. Utover. Og blir litt flate. Kanskje jeg bruker for mye deig i formene..Flinka.kos deg resten av søndagen. Med fine muffins. Eller […] Read MoreHm..mine muffinser bare renner. Utover. Og blir litt flate. Kanskje jeg bruker for mye deig i formene..Flinka.kos deg resten av søndagen. Med fine muffins. Eller cup cakes? Read Less

  • moden og mystisk

    9. september 2012 at 22:07
    Reply

    Jeg går for råttkjerringbakst når det gjelder muffins. Er jeg i et inspirert øyeblikk kan det hende jeg hiver i noen frosne blåbær fra fryseren […] Read MoreJeg går for råttkjerringbakst når det gjelder muffins. Er jeg i et inspirert øyeblikk kan det hende jeg hiver i noen frosne blåbær fra fryseren så blir det blåbærmuffins. Men bare når jeg er skikkelig inspirert altså. Read Less

  • Therese

    10. september 2012 at 18:59
    Reply

    Jøje, Liv-Inger. Muffinsoppskrift? Karakterbrist, nesten! (men de så gode ut, ja!)

  • Liv-Inger

    11. september 2012 at 21:41
    Reply

    Haha, ja ikke sant? Ikke likt meg. Men du vet, må jo balansere det inntrykket jeg gir her av og til. :-)

  • Liv-Inger

    11. september 2012 at 21:41
    Reply

    Det verste av alt er at den råttkjerringbaksten er god altså!

  • Liv-Inger

    11. september 2012 at 21:41
    Reply

    Nei, vet du hva. Nå er det bare å hente ut ingrediensene og blande selv! :-)

  • Liv-Inger

    11. september 2012 at 21:42
    Reply

    Fyller ikke formene mer enn halvfulle. Og med det stekebrettet for muffins unngår du at det renner. :-)

  • alleoppskrifter

    22. mars 2013 at 10:43
    Reply

    Hei!Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.Jeg la merke til at du har […] Read MoreHei!Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppenHvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!Varme hilsen,Christinahttp://www.alleoppskrifter.no/ Read Less

  • Elin

    21. november 2013 at 11:19
    Reply

    Hei!Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik […] Read MoreHei!Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett. Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppenHa en fin dag!Vennlig hilsen,ElinAlleoppskrifter.no Read Less

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *