Vindusplassen, takk!

Vindusplassen, takk!

Når man har forpliktet seg til å blogge hver dag i 30 dager, blir man plutselig veldig kreativ (eventuelt lite kritisk…) i valg av tema for hvert enkelt blogginnlegg. En annen konsekvens er at man plutselig må hive seg over tastaturet straks man har et lite pusterom i løpet av dagen. Dette innlegget for eksempel skriver jeg om bord i en SAS-maskin et sted mellom Bodø og Tromsø. Fra vindusplass. Sete 18A.

Jeg har skjønt at alle har ulike preferanser når det kommer til valg av sete i fly. Noen foretrekker midtgangen, for å få plass til beina. Jeg ser den, særlig hvis man er litt lang i beina. Utfordringen med midtgangen er at jeg føler meg så i veien for alle andre. Skal passasjerene innerst eller i midten på do, ja da må de forbi meg hvis jeg sitter ytterst på seteraden. Jeg liker å sove når jeg flyr. Mannen har skjønt at det slett ikke er noe selskap i meg når vi er ute og reiser. Han ordner seg derfor alltid en film han kan se på iPaden straks jeg slukner – som er sånn omtrent i det øyeblikk flyet ruller ut fra gaten. Og sover jeg i setet i midtgangen, da må de hersens folkene innerst vekke meg for å komme forbi. Nei, midtgangen er ikke min greie.

Setet i midten da? Nei, fytti grisen. Midten er den verste. Da sitter man liksom stuck mellom to personer, gjerne to man ikke kjenner. Ikke noe stas å sovne sånn. Så er det to stykker som kan sitte der og le av deg når hodet ramler ned på brystet, og siklet begynner å renne. Midten er siste utvei. Da har jeg vært treg med å sjekke inn, altså.

Vindusplassen er min favoritt. Her kan jeg sitte i fred. Som regel sovner jeg fortere enn fy. Da kan jeg bare krølle meg litt inn mot vinduet, og være komfortabel med min egen lille space i blikkmaskinen som frakter meg fra A til B. Er jeg som ved et under våken, kan jeg lese en bok eller høre på lydbok, uten å måtte flyttet skrotten når andre passasjerer har behov for å late vannet. Må jeg derimot et ærend inn på flytoalettet selv, ja da koster det meg ikke en kalori å plage personene ved siden av meg. Det er vel ikke min feil at de har satt seg akkurat der? Må man, så må man.

Planen min for denne flyturen var å sove. Jeg sov altfor lite og altfor dårlig i natt. Jeg liker ikke å sove alene på hotell. Ikke hjalp det at jeg har dårlige Facebook-venner heller, som etter mitt hjertesukk om hvordan jeg tenker på skumle filmer når jeg bor alene på hotell, fant ut at de skulle minne meg på alle skumle filmer og TV-serier jeg noen gang har sett! Deres dårlige oppførsel kan du se med egne øyne i kommentarfeltet på Facebook. Anyways, jeg sov dårlig i natt, men fant likevel ut at for å unngå å bli liggende våken i kveld, var det en bedre idé å takke ja til kaffen SAS tilbyr og kaste seg over bloggingen. Resultatet er dette innlegget. Koke suppe på spiker, det kan jeg!

Hvilket sete foretrekker du på fly?

 

 

Legg igjen en kommentar

Følg @livinger

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Meny

Om meg

Liv-Inger heter jeg. Jeg er blitt 46 (!) år gammel, og bor sammen med familien min i Tromsø. Jeg er gift med gymnaskjæresten min, og sammen har vi tre herlige jenter!

I bloggen min skriver jeg om det som opptar meg, enten det er politikk, sosiale medier, eller et småironisk blikk på egen hverdag.

Her kan du lese mer om meg