Vi har alle vårt

Vi har alle vårt

Er du som meg, har du sikkert sett Anne Rimmen på TV og tenkt at livet er urettferdig, den jenta har ALT! Eller du har tenkt noe lignende om andre, enten en kjendis eller noen fra din egen hverdag. Det er menneskelig å ha sånne tanker. Men det har fint lite for seg.

Jeg leste et intervju med Anne Rimmen i påskenummeret av KK. Her blir hun blant annet spurt om hun noen gang har fått høre at hun er irriterende perfekt. Hun svarer som sant er at folk bare ser en sminka versjon av henne. Hun har så rett, så rett. Hva vet vi egentlig om andre mennesker? Det er bare noen uker siden jeg selv fikk høre at jeg lever et så enkelt og perfekt liv. What? Ikke for at livet mitt er så tøft, på ingen måte. Men enkelt og perfekt? Det er ikke sånn jeg opplever det i alle fall. Jeg syns Anne Rimmen sa det så godt i KK:

Jeg synes det er viktig å få formidle at vi alle har vårt.

For det har vi jo. Likevel er det lett å tenke at andre har det så enkelt. Å lure seg selv til å tro at livet hadde vært bedre hvis bare en hadde det andre har. Fikk de samme mulighetene. Men få ting i livet kommer gratis. Rimmen forteller at hun stiller høye krav til seg selv i jobbsammenheng. Det ligger knallhard jobbing bak de mulighetene hun har fått. Samtidig er hun opptatt av at jenter må slutte å strebe etter det perfekte.

Jo tidligere du klarer å innse at perfekt kan du ikke bli, jo bedre vil du få det.

Neste gang jeg ser Anne Rimmen lede et gigantshow på NRK, kommer min tanke slett ikke til å være «livet er urettferdig, den jenta har ALT», men «fy fader, for ei dame, hun har jammen jobbet hardt for å nå målene sine».

Ser du noen gang på andre, og tenker at de lever perfekte liv i forhold til deg?


PS. Hvis du lurer, jeg er på ingen måte sponset av KK. Greit å poengtere siden to av blogginnleggene i påsken er inspirert av artikler derfra. Passet bare bra med KK-inspirasjon i påskeferien nå som jeg er midt i min 30 dagers bloggutfordring

Legg igjen en kommentar

Meny

Om meg

Liv-Inger heter jeg. Jeg er blitt 44 (!) år gammel, og bor sammen med familien min i Tromsø. Jeg er gift med gymnaskjæresten min, og sammen har vi tre herlige jenter!

I bloggen min skriver jeg om det som opptar meg, enten det er politikk, sosiale medier, eller et småironisk blikk på egen hverdag.

Her kan du lese mer om meg