Tromsø IL driter seg ut på alle fronter

Tromsø IL driter seg ut på alle fronter

Det er forskjell på gutter og jenter i fotballen. Det har Tromsø IL gjort sitt for å bekrefte denne uka.

Etter at NRK skrev om garderobefasilitetene til TILs damelag, har det kokt i sosiale medier. Ikke så rart, siden daglig leder i klubben som sliter både på tabellen og med publikumstallene, sa følgende da han skulle forklare hvorfor damene ikke kan bruke herrelagets garderobe når de nå skal ut i kvalifisering til allnorsk 1. divisjon:

– Det er umulig. For her har guttene tingene sine, skoene, godlukta si og alt de trenger for å komme gjennom dagen. Så garderoben må guttene nesten få ha i fred.

Det kan godt hende det er gode grunner til at situasjonen er som den er på Fort (?) Alfheim, og at ting faktisk er i endring. Men du må ikke være rakettforsker for å forstå at en sånn kommentar skaper reaksjoner.

Nå fikk Høydal muligheten til å legge seg langflat da, etter at hovedsponsor SpareBank 1 Nord-Norge gjorde det klart at dette var holdninger de aldri kunne stille seg bak. Mannen valgte imidlertid å la muligheten passere. I stedet for å beklage, tok han en klassisk manøver da avisa Nordlys spurte om han angret på uttalelsene sine til NRK:

– Jeg angrer i hvert fall på tolkninger. I etterpåklokskapens navn kunne jeg nok uttrykt meg mer tydelig, og sagt at vi ønsker å strekke oss så langt som mulig for likestilling og ønsker å legge så godt til rette som mulig for damelaget. Men det som er sagt får vi ikke gjort noe med.

Pardon my French, men hvafaenihelvete?? Angrer på TOLKNINGER?

Heldigvis har gutteklubben på Alfheim skjønt et og annet om kommunikasjon, som at det kan være klokt å uttale seg i egne kanaler når man har bæsja på leggen i media. Som sagt, så gjort. Men hva gjør de i artikkelen på til.no? Jo, avdramatiserer det hele og skylder på medias framstiling! La meg sitere damelagets trener:

– Dette er egentlig en ikke-sak og vi kjenner oss ikke igjen i måten saken er fremstilt på i mediene.

I samme artikkel poengterer styreleder Stig Bjørklund at

[…] likestilling og likebehandling er viktig for TIL gjennom klubbens verdier; Stolthet, lagånd og redelig spill.

Nuvel. Hva var det daglig leder sa da han rodde alt han var god for overfor Nordlys? Jo, at klubben ønsker å strekke seg så langt som mulig for likestilling? Ikke så veldig langt, altså. Det er umulig, det skjønner jo enhver (fotball)idiot.

Jeg er selv mamma på et av Tromsø ILs mange jentelag. La oss bare si at jeg ikke kjenner meg spesielt godt igjen i verdien Stolthet akkurat nå. Og ikke holder jeg pusten mens jeg venter på at klubben skal hoste opp ei jentesatsing som monner.

Illustrasjonsfoto: Shutterstock.com / Fotokostic

Legg igjen en kommentar

Følg @livinger

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Meny

Om meg

Liv-Inger heter jeg. Jeg er blitt 46 (!) år gammel, og bor sammen med familien min i Tromsø. Jeg er gift med gymnaskjæresten min, og sammen har vi tre herlige jenter!

I bloggen min skriver jeg om det som opptar meg, enten det er politikk, sosiale medier, eller et småironisk blikk på egen hverdag.

Her kan du lese mer om meg