Tips til hva kan jeg blogge om?

Tips til hva kan jeg blogge om?

Har du tips til hva jeg kan blogge om?
Ilustrasjonsfoto: iStockphoto.com

Ai ai ai, hektiske dager. På jobb. Og hjemme. Fin-fin balansegang det der. På jobb for eksempel kan det ikke være for rolig. Da blir det kjedelig. Helst skal det være action. Men det må ikke være for ille action heller. Sånn at man føler at man bare kaver. Heldigvis er det «moro-og-utfordrende»-hektisk for min del nå. Innimellom føler jeg riktignok at jeg ikke helt har hodet over vannet. Men det hører med. Så skjerper man seg litt ekstra!

Hjemme begynner de verste dønningene etter høstens foreldremøter å gi seg. Vi har riktignok to foreldresamtaler nå på torsdag. Men tenk, vi har fått dem på rappen. Så slipper vi å stikke til skolen midt i arbeidstida to dager i alle fall. Først samtale for 2. klassingen. Deretter rett i samtale med 5. klassingen. Perfekt! Ikke vet jeg om det er tilfeldig eller om skolen faktisk har tilrettelagt det på denne måten. Uansett er jeg evig takknemlig! Skal ikke mer til for å føle at logistikken er litt på vår side.

Men men, greia er at bloggingen har blitt nedprioritert i det siste. Fordi jeg har hodet fullt av andre ting. Har jo noen innlegg liggende i kladd. Eller ikke innlegg da. Mer titler. Og kanskje noen stikkord. Eller en lenke eller to. Men disse kladdene krever litt om de skal skrives ut til fullgode innlegg. Mangler liksom noe jeg kan kjøre ut sånn i full fart. Ja, bortsett fra dette innlegget da, som plutselig bare kom mer eller mindre ramlende ut (og det merker du sikkert).

Hva vil jeg så med dette innlegget? Jo, jeg tenkte å høre om noen har tips til tema jeg kan skrive om når hverdagen roer seg og jeg er klar til å blogge igjen? Det kan være faglige tema, tema med en politisk undertone (og da snakker vi den type politikk som bryr meg, altså barne- og familiepolitikk), tema fra hverdagen som trebarnsmor. Hva som helst. Alle innspill tas imot med den største takknemlighet!

Avslutningsvis, hvis noen føler for å få et lite innblikk i hverdagen som mor til en 3-åring anbefaler jeg å lese dagens innlegg hos Pia. Akkurat sånn er det! Og nå foreslår vel alle at jeg kan skrive om bæsj…??!

Legg igjen en kommentar

10 comments
 • Ha ha, bæsj kan du jo skrive om;) Jeg har mange halvveis ferdige innlegg – og mange titler. Men de innlegga krever tid og gjennomtenking, og da blir de liggende som utkast ei god stund. Lettere og kjappere å skrive om noe usaklig. Men hva skal du skrive om? Hmm, si det… finn inspirasjon i andre blogger – Frøken Makeløs er jo god på å ta opp litt seriøse temaer. Eller så lar du deg påvirke av nyhetsoverskrifter.

 • Genialt innlegg hos Pia ja, knekker sammen i latter..Så hva skal du, eller vi (siden jeg tenker litt på det samme om dagen)blogge om? For min del går det kanskje enda mer på om jeg skal blogge i det hele tatt, og om det å finne sin egen stemme i denne jungelen av blogger. For din del skriver du jo om mye interessant,har jo fulgt med en god stund;) Men hva skal du skrive om, mer av det samme? Kanskje ikke til noen hjelp her egentlig når jeg ser over det jeg har skrevet:)

 • Frøken Makeløs er helt rå om dagen! Tar opp det ene tema et etter den andre. Er på radio og greier. Er kjempeimponert! Men jeg er ikke klar for denne typen blogging riktig ennå. For sånne saklige innlegg tar fryktelig lang tid å skrive, syns jeg. Men snart, snart. Og da skal jeg benytte meg av tipset ditt om å se på andre flinke bloggere. Og nyhetene. Ja, eller så kan jeg jo alltids skrive om bæsj. Eller et annet populært tema her i huset: promp!

 • Huff ja, noen ganger lurer man virkelig på hva det er for en stemme man har skapt seg på nett. Folk må jo tro jeg er schizofren (hvordan skrives egentlig det, orker ikke slå opp, skal finne senga straks).

  Håper du finner ut av det, Bydama! Og du, innlegget ditt var til hjelp. Om ikke annet så er det en viss trøst i å vite at vi er flere som kaver med bloggingen om dagen. 😉

 • Blogg om ting som berører deg i hverdagen, enten det gjør deg glad, irritert, trist eller undrende. Det kan, som Pia skriver, være påvirket av nyhetsoverskrifter (Jeg har nylig fyret meg opp over Øygarden-saken og Tidsklemte pappaer) eller av hverdagshendelser fra livet med skolebarn. Og du, ikke tenkt at innleggene dine må være helt perfekte og gjennomtenkte og veldig veldig kloke. Bare skriv det ut og trykk publiser. Du skriver godt og tenker godt, så blir nok mye bedre enn du hadde trodd 🙂

 • Hei, jeg har jo lest hele bloggen din i sommer, og det gav inspirasjon til et annet blogginnlegg. Du skriver godt, og da er temavalg egentlig litt underordnet. Fortsett med variasjon. Alvorlige temaer, hverdagsanekdoter, det er vel opp til deg og hva du tenker på om dagen.
  Hilsen "han som aldri kommenterer" Pia mannen

 • Heeey, kommentar fra "han som aldri kommenterer". Jeg føler meg beæret! 😉

  Stas med positiv tilbakemelding fra Pia-mannen! Setter jeg pris på. Og du har nok rett. Tema er av og til litt underordnet. Lover å ta meg sammen på bloggefronten snart. Er bare så utrolig hektisk nå. Men snart løsner det. Snart!

  Ha en fortsatt fin dag! Og hils fruen! 🙂

 • Takk for hyggelig tilbakemelding, Susanne! Og du har helt rett. Noen ganger må man bare skrive i vei og klikke publiser, uten å legge så mye i det. Nyhetsoverskrifter er et godt utgangspunkt! Ser jo egentlig stadig inspirasjon til blogginnlegg. Men når hodet er fullt av andre ting stopper det liksom der. Men snart. Snart.

 • Hehe, ja kanskje jeg skal skrive om sminke. Det blir fort gjort i så fall, å fortelle om mine sminkerutiner. 😉 Men takk for tips! Du skal se jeg tar deg på alvor snart. 🙂

Følg @livinger

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Meny

Om meg

Liv-Inger heter jeg. Jeg er blitt 46 (!) år gammel, og bor sammen med familien min i Tromsø. Jeg er gift med gymnaskjæresten min, og sammen har vi tre herlige jenter!

I bloggen min skriver jeg om det som opptar meg, enten det er politikk, sosiale medier, eller et småironisk blikk på egen hverdag.

Her kan du lese mer om meg