Så ble det jul i år også :-)

Så ble det jul i år også :-)

Årets juletre. Som vanlig, en edelgran. Kjempefin ble den, prydet med ny og gammel, kjøpt og hjemmelaga pynt i skjønn forening. Pakkene er på plass. Bortsett fra de store. De ligger i garasjen enn så lenge. 

Det blir jul i heimen. Og det til tross for at husfruen har bakt seks sorter for lite. Bare kanelsnurrer har funnet veien inn i fryseren vår. Kakeboksene er overraskende tomme. Nå er ikke vi noen hunder etter småkaker, men likevel. Til neste år skal jeg i det minste kjøpe ferdig deig og stikke ut pepperkaker og/eller kakemenn sammen med de små. Vi har pepperkakehus da. Men det er fordi svigermor tar seg av den saken. Hun baker huset ferdig, og tar det med seg hit for montering og pynting. Minstetøtta var med på pyntinga i år, for første gang. Jenta var høy på sukker i en uke etterpå.

Og huset? Er det vasket til jul? Tja. Ingen rundvask. Men det ser bra ut. På overflaten. Kommer du på besøk til oss ber jeg om at du vennligst ikke åpner verken skuffer eller skap. Vi har i beste fall gjennomført det andre trolig omtaler som en grei fredagsvask. Men klager vi? Nope! Og det er tross alt vi som bor her.

Nei, mye å gjøre her nå. Gubben er ute på nisseærend. Og jeg skal se om jeg ikke får ryddet unna litt på kjøkkenet. Men før jeg løper ønsker jeg deg og dine en riktig god jul! Kos dere masse, med julemiddagen, kaker og sjokolade, brus, vin og annet snadder. Og med pakkene så klart!

Juleklem herfra 🙂

Legg igjen en kommentar

7 comments
 • Det hørtes litt ut som vår jul. Bortsett fra at jeg faktisk har 7 sorter. Men det er bare fordi jeg er heldig og har en mormor å bake med. Ellers så er huset helt greit og ikke alle rakk å dusje til jul. Tatt i betraktning av at begge de voksne har hatt spysyken ble det ikke så verst. Utrolig nok!

 • Det er ikke hvordan det ser ut i huset, om en har alle syv sortene osv som betyr så veldig mye for hvor vellykket julehøytiden blir. Det er sammenkomsten av familie. God mat. At alle koser seg. Det er det som er jul for meg 🙂 Nå skal jeg gå å legge meg, julekakene står fremdeles på bordet, faktisk alt (bortsett fra middagen) står ennå igjen, ryddingen har vi flere dager på, nå skal vi bare kose oss de neste dagene (2 og 3 dag skal vi i middagsbesøk til mor og far)

  God jul til deg og dine, Liv Inger. Glad jeg har funnet bloggen din. En perle.

  Juleklem fra Tonje

 • Vi har minst syv sorter. Av marsipan, konfekt og sjokolade. Stusslig med kaker… men pepperkaker har vi.
  Og du skal få skikkelig deig av meg neste år – bare minn meg på det 🙂

  Fortsatt god jul.

 • Godt å høre at vi er flere som er litt sløve med de sortene. Og vaskinga. Felles skjebne (kan man si skjebne når det er selvvalgt??), felles trøst 😉 Men når du sier det, Siri, så har vi en del sorter her også. Minst 5 sorter potetgull, 7 sorter sjokolade, 2 sorter marsipan! Faderullan, skjønner ikke hva jeg klager etter??! 😉

  Og du, pepperkakedeig tar vi selvsagt imot! Jeg lagrer meg det bak øret, så kommer det en påminnelse din vei til neste år, vettu! Nå kan du angre på at du skrev det. For nå har jeg det skriftlig! 😉

  Tonje, takk for gode ord om bloggen! Setter jeg veldig pris på. Og du, takk det samme 🙂

  Fortsatt god jul, folkens!

 • Kanelsnurrer er så godt at det veier opp for eventuelt andre manglede sorter!
  Siden vi skulle bort på julaften i år, har vi ikke stressa med å ha alt på stell. Juleduken er f.eks. strøket, men henger over trappegelenderet klar ved eventuelle besøk. Første juledag har vært en deilig sløvedag i kosebuksa. Fortsatt god jul!

Meny

Om meg

Liv-Inger heter jeg. Jeg er blitt 45 (!) år gammel, og bor sammen med familien min i Tromsø. Jeg er gift med gymnaskjæresten min, og sammen har vi tre herlige jenter!

I bloggen min skriver jeg om det som opptar meg, enten det er politikk, sosiale medier, eller et småironisk blikk på egen hverdag.

Her kan du lese mer om meg