Mot til å lykkes – en inspirerende kvinnedag!

Mot til å lykkes – en inspirerende kvinnedag!

Gratulerer med kvinnedagen! Jeg har altså hatt en så utrolig inspirerende dag! Innovasjon Norge Troms og Svalbard inviterte i samarbeid med flere av aktørene i Kystens Hus i Tromsø til arrangementet «Mot til å lykkes». Målet var å løfte frem gode rollemodeller som skulle inspirere, engasjere og mobilisere. Og det gjorde de, i bøtter og spann!

Først ut var Marit Rein, tidligere journalist, nå kommunikasjonsguru hos Norges sjømatråd. Marit snakket om å ha mot til å mislykkes, som er en viktig del av det å tørre. Så sant, så sant! For er det en ting som stikker kjepper i hjulene for oss damer, så er det frykten for å feile. Vi er livredde for å tråkke i salaten! Men Marit sa det så bra:

Tabber er bare krusninger på livets hav.

Ah, den likte jeg! Alle gjør feil. Jeg gjorde en tabbe selv i dag, og kjente hvordan panikken spredte seg et øyeblikk. Var det en grov feil? På ingen måte! Men innvendig banket jeg meg selv både gul og blå. Heldigvis var feilen reversibel. Little damage done! Men hadde den ikke vært reversibel, hva da? Hadde jeg funnet roen med det jeg prøver å fortelle meg selv når jeg står der midt i en føkkup, at så lenge ingen dør av det går det bra? Kanskje, kanskje ikke.

Neste kvinne ut var drivende dyktige Karoline Hauan, den unge lektorstudenten som brenner for entreprenørskap. Karoline har mot så det holder! Første gang jeg (og flere med meg) la merke til henne var under Innovasjon Norge-arrangement «Drømmeløftet» i fjor. Da tok hun ordet fra salen, og holdt en appell til stående applaus fra forsamlingen. I dag snakket Karoline om det å skape sin egen suksess. Og så delte hun et livsmotto jeg syns er verdt å nevne:

Jeg vet hva jeg kan, derfor gjør jeg det!

Et av de store trekkplastrene for dagen var Ingvild Tennfjord, dama som liksom ut av det blå bestemte seg for å bli verdens beste vinjournalist – til tross for at hun kunne niks og nada om vin da hun sa opp jobben for å realisere drømmen. I dag er yrket hennes (etter eget utsagn) å smake på vin og si om den er god! Høres helt strålende ut, spør du meg! Tennfjord har skrevet flere bøker de siste årene, og har vinspalter i en rekke av landets største aviser. Jeg visste at foredraget hennes kom til å bli bra, men jammen leverte hun langt over forventning. Jeg ble så glad og så inspirert av å høre henne fortelle om sin egen reise, at jeg lo og gråt om hverandre. Ja, hun traff en nerve! For det hun snakket om var så gjenkjennbart. Og så viktig! Å være modig er nemlig ikke å ikke være redd, det er å trosse frykten og gjøre det likevel! Takk Ingvild for inspirasjon herfra til månen!

Grete Ovanger var et nytt bekjentskap for min del. Grete delte sine tanker om rollen som kvinnelig toppleder. Og så snakket hun om hvilke hindre man som kvinne må overkomme for å oppnå en sånn posisjon. Blant annet må man slutte å lese stillingsannonser i den tro at man må levere 100 prosent på alle punkter. Det er så sant som det er sagt. Grete avsluttet sitt innlegg med et sitat jeg likte:

Sett deg selv i førersetet – ikke bli en passasjer! Bli en uredd kaospilot ut av komfortsonen!

Siste kvinne ut var byråd for byutvikling i Tromsø, Ragni Løkholm Ramberg. Hun presenterte tall som viser at vi på ingen måte er der vi burde være når det kommer til likestilling. Blant annet pekte hun på at flertallet av både ordførere, toppledere og styreledere er menn. Her har vi en jobb å gjøre! Jeg er klar!

Legg igjen en kommentar

1 kommentar

Følg @livinger

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Meny

Om meg

Liv-Inger heter jeg. Jeg er blitt 46 (!) år gammel, og bor sammen med familien min i Tromsø. Jeg er gift med gymnaskjæresten min, og sammen har vi tre herlige jenter!

I bloggen min skriver jeg om det som opptar meg, enten det er politikk, sosiale medier, eller et småironisk blikk på egen hverdag.

Her kan du lese mer om meg