Kryss kvinner inn på valgdagen!

Kryss kvinner inn på valgdagen!

Politikk, altså. Så viktig, men likevel så vanskelig. Jeg har ennå ikke bestemt meg for hvem som får min stemme i år. Enda valgdagen er bare to dager unna. Men en ting vet jeg. Jeg stiller meg helhjertet bak #kvinnerinn-kampanjen til Kvinneguidens dyktige redaktør, Susanne Kaluza.

Dyktige kvinner må vike for menn med personstemmer

Kvinner utgjør halvparten av Norges befolkning. Likevel er bare 22 prosent av landets ordførere kvinner. Etter valget i 2011 endte vi opp med under 40 prosent kvinneandel i landets kommunestyrer. Andelen kunne ha blitt 42,3 prosent, men da personstemmene var talt opp falt kvinneandelen til 37,5 prosent. Dyktige kvinner må med andre ord vike for menn som står under dem på listene. Hvorfor? Jo, fordi flest menn benytter seg av personstemmer. Og de stemmer på – ja rett, menn.

Slik gir du personstemme

Å gi en personstemme, eller å kumulere, er enkelt. Når du har funnet stemmeseddelen til partiet du skal du stemme på, setter du et kryss ved siden av kvinnene du ønsker skal bli valgt inn. Du kan også skrive opp navn på kvinner som står på listene til de andre partiene. Dette kalles å gi en slenger. Vær oppmerksom på at når du gir en slenger overføres samtidig en forholdsmessig andel av stemmen din til det andre partiet.

Les mer om hvordan du krysser på stemmeseddelen her

Ikke la mannfolka bestemme – kryss kvinner inn! Hvis du ikke gir ekstra kryss på stemmeseddelen din gir du makta til dem som faktisk gjør det. Godt valg!

Les mer om #kvinnerinn-kampanjen hos Kvinneguiden eller på bloggen til Susanne Kaluza.

Legg igjen en kommentar

2 comments
  • Kjønn er et like godt utgangspunkt som noe annet, når en er på leit etter det rette partiet for seg. Så må en selvsagt finne sine viktigste saker og se på hvilke partier som er mest engasjert i det samme som en selv er.

    Godt valg!

Følg @livinger

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Meny

Om meg

Liv-Inger heter jeg. Jeg er blitt 46 (!) år gammel, og bor sammen med familien min i Tromsø. Jeg er gift med gymnaskjæresten min, og sammen har vi tre herlige jenter!

I bloggen min skriver jeg om det som opptar meg, enten det er politikk, sosiale medier, eller et småironisk blikk på egen hverdag.

Her kan du lese mer om meg