Kildekritikk – den enkeltes ansvar i sosiale medier

Kildekritikk – den enkeltes ansvar i sosiale medier

Innimellom scroller jeg nedover Facebook-feeden min og regelrett gremmes. Nei, ikke fordi folk forteller hva de har til middag, at de har trent, eller fordi en eller annen nyforelska stakkar bare mååå komme med en kjærlighetserklæring til sin utkårede på den åpne veggen i stedet for i en privat melding. Jeg gremmes fordi nordmenn helt ukritisk deler så mye dritt og lort, ofte med følgende innledning: «Jeg er ikke rasist altså, men […]». 
For en tid tilbake var det dette bildet av norske og afrikanske veier som gikk sin seiersgang på Facebook. 

30 000 personer delte dette bildet. Det er nesten så man begynner å lure på om det har rablet fullstendig for Kari og Ola Nordmann? Å dra inn bistandspenger i en diskusjon om årsavgift hører jo ingen steder hjemme! Dette bildet er så usmakelig at jeg knapt kan få sagt det høyt nok! Var du blant de 30 000 som delte denne lorten anbefaler jeg deg å lese Even Tømtes kommentar hos Bistandsaktuelt.

I disse dager er det en trist flaggdebatt som dominerer sosiale medier. Enkelte får visstnok nasjonaldagen ødelagt av å se andre flagg enn det norske i 17. mai-toget. Og når Frps Aina Stenersen deler sine intolerante uttalelser med Nettavisen, genererer det både likes og delinger og heiarop på Facebook. Er det rart det er krig i verden, spør bare jeg? 
Bakgrunnen for den voldsomme flaggdebatten er en forespørsel fra Aspøy barneskole til 17. mai-komiteen i Ålesund. Her spurte skolen om lov til å bruke noen flagg elevene selv har laget i forbindelse med 90-årsjubileet til skolen tidligere i år, i 17. mai-toget. Vi snakker om små flagg lagd av papir, hvorav et lite mindretall har én norsk side, mens den andre siden viser flagget til barnets opprinnelsesland. Disse enkle flaggene har altså satt sinnene i kok over det ganske land. 
Det høyreekstreme nettstedet Fyret.nu fulgte opp med en artikkel med tittelen «Norske flagg ønskes fjernet fra 17. mai tog». Ingressen var: «Aspøy skole i Ålesund har i år besluttet å fjerne norske flagg i 17. mai toget og erstatte dem med flagg fra elevenes opprinnelsesland». Se bilde nedenfor, som er en skjermdump fra NRKs artikkel om saken
Både tittel og ingress mangler rot i virkeligheten. Likevel ble altså saken delt ukritisk på Facebook, opplagt av folk som ikke visste hvilken kilde de hadde med å gjøre. Fyret prøver nå å nagle NRK på sitatfeil, uten at det gjør saken deres nevneverdig bedre. De har imidlertid endret ingressen sin. Men tittelen står fast. 
Den siste delingen som rystet meg i forbindelse med denne saken er dette bildet jeg fanget opp i Facebook-feeden min nå i kveld: 
Påstanden om at Australias statsminister skulle ha uttalt noe som dette fikk jeg ikke helt til å henge på greip. Du kjenner Australias historie? Jeg tenker selvsagt på den behandlingen de innfødte (aboriginerne) fikk da britene koloniserte det australske kontinent på 1700-tallet. Anyway, jeg bestemte meg for å google påstanden. Det tok meg jo nøyaktig to sekunder å skjønne at dette var en hoax. Utallige kilder omtalte det samme, blant annet denne.

Og jeg spør meg, hva er det som driver nordmenn til å dele innhold som dette på Facebook? Møter de stadig vekk utlendinger som klager, bedrar og klager over vårt flagg, vår ed, vår tro eller vår måte å leve på? Og irriterer de seg like mye over nordmenn som snylter og bedrar og klager sin nød? Så mye faktisk at de via Facebook ber dem om å snaske seg til helvete vekk herfra?

Jeg har lyst til å dele følgende gode råd fra en tidligere kollega, postet på Facebook tidligere i dag:

Lett å bli en nyttig idiot på sosiale medier, gitt. En god porsjon med kildekritikk er tilrådelig folkens. Ro dere ned, pust litt. 

Legg igjen en kommentar

146 comments
 • Endelig noen som tar til fornuft og ikke godtroende biter på alt som serveres! Er så enig med deg. Jeg gremmes over alle jeg kjenner som har delt slike oppdateringer. Men jeg merker også at jeg er litt feig… eller kanskje mer uengasjert… som ikke gidder å tale imot de som poster slikt tøv. Jeg ruller videre nedover feederen og tenker ikke over at det kan være viktig å motsi slikt tøv.

 • Jeg har blitt flinkere til å si fra. Gjorde det både på årsavgifta og nå på det siste bildet, det om den australske statsministeren. Man får jo gjerne hodet bitt av. Man så setter man det bare på igjen. 😉 Neste gang biter du tenna sammen og tar til motmæle. 🙂

 • Godt skrevet Liv-Inger, og du skal vite at du er ikke alene i denne kampen, og det beste vi kan gjøre er å arrestere de som ønsker å spre propaganda av denne sorten gang på gang. Det som kanskje er verst å tenke på er at de har en agenda bak dette, noe som jeg finner ganske skremmende.

 • Hurra! Ja, mange er nyttige idioter i sosiale medier. Det er jo så fort å trykke "liker".

  Den flaggsaken ble delt av en av mine fb-venner, med en sinna kommentar. Det gleda meg at det flere timer seinere fortsatt ikke var noen som hadde trykka "liker" eller gitt sin støtte i kommentarfeltet. Jeg burde nok ha kommentert imot, men orka rett og slett ikke. Feigt, ja. Jeg delte heller en artikkel som kritiserte og oppklarte.

 • Takk, jeg er så enig. Det er noe som jeg har reagert på i lengre tid. Folk er så utrolig ukritiske til hva de deler og det største vrøvlet blir delt som om det er vedtatte sannheter.
  Det er veldig synd at folk ikke er mer bevist på hva de sprer rundt seg.

 • Veldig godt skrevet! Mange henger seg helt ukritisk på påstander og lettvintheter. Det undrer meg stort at mange som kaller seg kristne og skulle være tilhengere av nestekjærlighet uttrykker en så dyp forakt for de som er litt annerledes og som uheldigvis er født i et fattig land.
  Jan O Haugen, Strømmen

 • Samme her! Har skrevet om kildekritikk jeg også. Som bibliotekar er jeg opptatt av kildekritikk, og som ansatt på skole med masse minoritetsspråklige blir jeg sjokkert over hva noen av mine kolleger ukritisk deler ut på FB.

 • Har dessverre sett det samme innlegget/oppropet delt på feeden i min private FB-profil. Oftest av personer som jeg vet er lite kildekritiske… Jeg vet jeg burde ta til motmæle, men nøler – er kanskje litt feig?

 • Må legge til at jeg synes det er flott når barna i 17.mai-toget viser hvor de kommer fra. Og at innvandrere stiller opp toget i de flotteste klærne de har; nasjonaldrakten!
  Jeg blir irritert på folk som hevder at asylsøkere er i Norge frivillig. De fleste jeg kjenner ville heller blitt i hjemlandet sitt og levd det livet de trodde de skulle få….

 • Det er ikke dumt å ta til motmæle. Opplevde at flere av vennene mine slettet innleggene sine da jeg gjorde dem oppmerksom på hvem som var kilden.

 • Det med de todelte bildene har jeg ingen mening om. Ingenting annet enn politisk propaganda.

  Når det gjelder bruken av det norske flagget er det mange, inkl. meg, som gikk på artikkelen til fyret.no. Senere fikk jeg høre at fyret.no hadde tatt denne artikkelen fra sunnmøreposten og skrevet denne om. Ergo, først må man se hvilken artikkel som lå til grunne for reaksjonen hos folket. Jeg reagerte fordi det sto i artikkelen at norske flagg skulle fjernes og det i stedet skulle brukes flagg fra andre nasjoner.

 • Bra skrevet, Liv-Inger, og kunne ikke ha vært mer enig. Irriterer meg grenseløst over alle "jeg er ikke rasist altså, men må dele denne…." type statuser. Jeg har tatt til motmæle innimellom, og blir møtt av et hylekor av likesinnede med de som ytrer seg. Heldigvis ser jeg sjelden slike ytringer i min newsfeed noe mer, fordi jeg fortløpende sletter mennesker som deler slikt.

 • Husker at jeg reagerte på at den australske statsministeren skulle ha sagt noe sånn, fordi jeg et sted langt baki hodet visste at hun selv ikke var født i Australia..

  Litt artig er det også at mora til Tooji blir sitert og delt opp og ned i mente, fordi hun har uttalt noe om å tilpasse seg landet man flytter til.
  Mens sønnen hennes møtte kommentarfeltstorm, da en "ikke-etnisk norsk" skulle representere oss i Grand Prix

 • Bra skrevet! Er så enig med deg. Er altfor mange som deler både bildet med veien og artikkelen fra fyret, uten å stille seg kritisk til verken kilder og påstander. På den måten deles også fremmedfrykt og rasisme..

  Det triste er at flere av mine facebook-venner ikke engang påstår at de ikke er rasister, men lar seg fyre opp og hyler om at nå må disse innvandrerne slutte å kreve alt mulig og få særbehandling(ironisk nok nøyaktig samme vendinger som ofte blir sagt om oss samer).

 • Hei Liv Inger

  Flott innlegg. Alle disse tre har gått som en farsott på min newsfeed også. Ang det sitatet fra Julia Gillard så er de fleste som deler fullstendig klar over at sitatet er oppdiktet. Grunnen til at det deles er at mange ønsker politikere som tør å si det samme. Det er jo ingenting galt med budskapet i teksten – when in Rome do as the Romans. Det bør jo være en selvfølgelighet at når man reiser til et nytt land – frivillig eller ufrivillig – så skal man tilpasse seg kulturen i det landet.

 • Takk for kloke ord!Har nettopp skrevet et innlegg selv – sjekk gjerne ut frubeversreiser.blogspot.com! Flott med flere i kampen for kildekritikk! Hilsen Torild ;o)

 • Øyvind -> man skal tilpasse seg ja, men det er en helt annen sak enn å "do as the Romans". Jeg har lest mye om integrering og foretatt feltarbeid om det. Integrering er tilpasning, men det andre tullet heter assimilering som vil si å "bli lik". Desverre har veldig mange nordmenn misforstått innholdet i begrepet og ønsker egentlig assimilering istedenfor integrering.

 • kjempebra skrevet og fint at du orker å sjekke opp alt denne dritten , siste tullet som har kommet nå er innlegget som vistnok skal være skrevet av ei muslimsk dame som flyktet fra iran i '88 , men skrivemåten er full av feil som tyder på at dette er skrevet av noen med baktanker for å få nordmenn mer rasistiske
  fortsett den gode jobben
  mvh
  hans

 • er det ikke sant det da at en god del av skattene og avgiftene som vi blir påtvunget her i landet går blant anet til bistandsarbeidet..om det går til veger i Afrika eller fugleforskere i polen .spiller liten rolle..men det kan da tenkes at noen av oss i Norge ønsker og bedre sittuasjonen for syke og eldre her i landet først får så og hjelpe der nøden er størst..vis det er slik at vi Norge har fått det annsvaret å ta hele verdens fattigdom. på vår kappe…Man får ta skikkene dit man kommer og ikke tro at det er vi som skal rette oss etter andre levesett..Å for di om Jeg mener dette så er jeg verken Nazist eller Rasist så dere vet det …..Men stolt av Landet mitt og det Norske flag.. som generasjoners slit har gitt oss..

 • Bra skrevet! Så inderlig godt å se at flere og flere tør å ta til motmæle i saker som denne! Tror det blir viktigere og viktigere å tørre å "tale Roma midt i mot" i saker som denne. Syns det er skummelt at ting som dette skal forbli uimotsagt og dermed bli stående som en slags sannhet.
  Viktige spørsmål man bør stille seg før man poster noe, er: "Er dette sant?", "Kommer linken fra en aktør jeg gjerne vil vedkjenne meg?" og "Hvilke konsekvenser er jeg med på å bygge opp under ved å poste dette?"
  Håper vi alle klarer å holde fokus, sjekke fakta og se litt lenger enn nesetippen før vi ukritisk deler linker og uttalelser på nett. Uavhengig av sak.

 • greit nok at ingen eller få bryr seg om kildene…men de deler og liker fordi det alltid ligger en sannhet i bunn om at veiene faktisk er ekstremt dårlig i verdens "rikeste" land. Kanskje ikke rikest når det gjelder smarte og kunnskapsrike politikere, men rikest når det gjelder mangfold, for det har vi fra alle verdenshjørner..og la oss først og fremst ta vare på det før man starter med utvikling , utbedring og utbygging av Norge…..

 • Kjempebra skrevet. Selv blir jeg fysisk syk av mye av dette tullet som ukritisk serveres.- Og at voksne mennesker deler disse løgnene og halvsannhetene, som ukritisk hentes fra bl.a Fyret.nu og DLF`s talerør Libertinus, det gjør meg skikkelig overgitt. Selv er jeg snar til å imøtegå løgnene med fakta – og det kommer jeg fortsatt til å gjøre. Fakta er jo alltid enkelt å finne – med kun et par tastetrykk – og jeg syns det er viktig. Nei man må bare fortsette å "kle av" de som deler denne dritten. Jeg syns faktisk også jeg kan merke at flere og flere tar til motmæle. – Og godt er det.

 • "og ikke godtroende biter på alt som serveres!"

  Hva er galt med å stille krav? Når det snakkes mer enn det handles og folk aksepteterer dette; det er å være godtroende. Get a grip!

 • Fint innlegg! Tidligere i dag "manna" jeg meg opp og la ut en kommentar ang. flaggdebatten. Tror det er viktig at noen tør å si i fra en gang i blant.

 • Strålende innlegg! Jeg, og mange med meg, har delt det i dag ser jeg. 😉 Facebook-debattene blir styggere og styggere, folk framstår som stadig slemmere. Jeg har bestemt meg for å si fra mye oftere, får helt vondt i magen av hvordan vi er i ferd med å bli.

 • Ikke alle får ut frustrasjonen i en blogg eller innlegg andre steder. Da blir det deling da.Den som ikke tåler det bør holde seg unna f.eks facebook.

 • Takk! Du skriver det jeg tenker. 🙂 Har panneklaska ganske mange ganger på grunn av slike delinger på facebook. Det tyder på lav IQ omkring i det ganske land.

 • I norge har du rett til å si hva du mener, selv om du spotter andres meninger. Som du gjør. Langt fra alle deler visjon om det flerkulturelle samfunn. Uten at de av den grunn er rasister eller nasjonalister. Mange deler ikke det synspunktet at invandrere bare skal tilpasse seg, men at de skal adoptere norsk kultur og væremåte. Dersom de ønsker å være noe annet en gjester i Norge. Gjestet oppfører seg pen å i tråd med verten. Og man drar igjen. Norsk kultur er ikke ensartet og ikke statisk, men mangfoldet og utviklingen må etter min mening komme innen fra. Ikke fra gjester. Nyansene i dette har ingen av dere flerkulturister klart å anerkjenne. Den entydige responsen er RASISTER, NASJONALISTER OG IDIOTER. Da er det ikke å undres over at kulturistenes respons blir lite innbydende. Min påstand er at det er flerkulturistene sin arroganse som er årsaken til denne fientlige grensedragningen vi ser utkrystallisere seg i det norske folk. Med den konsekvens at det er de som må begynne forsoningsarbeidet i ord og handling. Med vennlig hilsen Torleif Remme

 • Når det gjelder andre flagg enn norske og norske flagg på 17 mai så blir jeg faktisk kvalm over at det faktisk finnes nordmenn som er okey med det.. vi feirer ikke 17 mai fordi vi er en nasjon som har en ytringsfrihet, og er så snille og gode mot alle, vi feirer faktisk denne dagen fordi NORGE fikk sin egen grunnlov, jeg ser virkelig ikke for meg av å se f.eks et tysk flag på dagen våres, det henger virkelig ikke på greip, vi burde faktisk ha en dag for oss selv uten at vi MÅ tenke på alt og alle..

 • Samira -> Jeg mener at å tilpasse seg er det samme som "do as the romans". Man kan fint leve etter de normer og regler som gjelder i det samfunnet man kommer til og likevel beholde sin egen kultur. Har man holdninger som gjør at opprettholdelse av egen kultur bryter med gjeldende lover bør man heller finne et land som er mer tilpasset ønsket levesett.

 • Godt innlegg! Husker når de veibildene ble delt på facebook – latterlig hele greia.
  Har delt innlegget ditt på facebook, og ser at mange andre gjør det samme:)

 • Så flott å hyle, peke og gjøre oppmerksom på hvor riktig det er å spotte andre som ikke deler din mening. Så fromt det er å se at mennesker påpeker at mennesker med annet syn må ha lav IQ. Ellers er det veldig rørende å se denne trang til at man skal føle seg bedre med seg selv, ved å forulempe andre ved å dele ut merkelapper. Ikke få merkelapper det er å spore her over… Hvordan passer det inn i den "hjertevarme sosialistiske ånd"?`

  Det er faktisk veldig mange som er kritisk til den politiske føring man finner i Norge. Det er faktisk veldig mange som ikke føler at man MÅ like alt eller at man MÅ tenke likt som dere…

  Er det ikke trist å leve i et land som Norge, med så mange idioter? Faktisk, så er jo over halvparten av oss mot den politiske bit som blir ført når det kommer til innvandring. Fryktelig, er det ikke?

  De få ekle, motbydelige av oss som setter eget land først – oss fryktelige som ikke bøyer av? Vi skal prøve å ikke skamme oss så meget – og heller prøve å beundre dere med ironisk applaus på avstand – der dere igjen prøver å briske dere med å fronte at dere er så uendelig mye klokere, bedre, empatisk og riktige skrudd sammen, selvsagt – med en enorm høy IQ …

 • Uenig vedr. flagging på 17. Mai.
  Norsk flagg for feiring av Norge, provoserer det å se et annet flagg? Kanskje litt, for det er da ikke deres land vi feirer denne dagen.

  Ellers enig i det som blir skrevet.

  – Lars Skogstad

 • Litt morsomt at du bruker Softpedia i bruk av kildekritikk. Det rumenskeide nettstedet er viden kjent for at de ikke har noen som helst filter eller gjennomgang av de som skriver der…

 • Litt morsomt at man bruker Softpedia, når man diskuterer kildekritikk… Det rumenskeide nettstedet bruker jo ingen filtre eller referansesjekker når de publiserer annmeldelser og lignende fra resten av verden..

  Sjekket du kildene dine?

 • Hvis det er noen som "taler Roma midt i mot" når det gjelder disse sakene, så er det de som har lagt ut og startet delingen av disse bildene. Dette er folk som er dritt lei av å bli fortalt hva som er riktig å mene av bedrevitere på venstresiden. Flere av oss VET at den Australske statsministeren ikke sa dette, vi HAR sjekket det opp. Poenget er ikke hvem som sa det, men at denne ytringen burde vært gjort av NOEN.

 • Enig i at det er én ting å forholde seg til gjeldende lover og regler i det landet man kommer til, men noe ganske annet om det forventes at man skal gi slipp på egen kultur. Vi nordmenn holder jo også på vår egen kultur når vi drar til utlandet. Se nå bare til nordmenn i Spania, som dyrker det norske sammen. Samme greia.

  Til siste anonym, som nevnt var det utallige kilder som refererte til det samme. Dette var en av dem, valgte å publisere denne da den var kort og grei.

 • 17. Mai feirer vi ikke Norge, vi feirer at vi fikk en grunnlov som erklærte Norge som selvstendig stat.
  I denne samme grunnloven slår vi også fast ytringsfriheten som en grunnleggende rettighet.
  Jeg vil påstå at å stolt vise fram at man har en annen opprinnelse er i tråd med den grunnloven vi feirer.
  Og derfor er det også greit å mene at man ikke skal blande andre flag inn i pølsene og isen vår.
  Så lenge man holder seg på rett side av sjikanering og rasisme, vel og merke…

 • Ja, det var poenget med dette innlegget. Å vise hvor enormt høy IQ jeg har.

  Man må gjerne ha meninger om den politikken som føres. Men å bruke virkemidler som de nevnt i innlegget hører ingen steder hjemme. Det årsavgift-bildet tar kaka.

 • Er det så rart at det norske folk reagerer, når vi står bakerst i køen for alt. Vi kan ikke engang si hva vi mener. Da er vi rasister.. Se hva som skjer i Norge da folkens… Hvordan blir vi behandlet i vårt eget land, se på de eldre f.eks.. horribelt. Jeg er ikke den første som har stått og sett at en innvandrer får hjelp til ALT. De blir kjørt til døra til huset sitt hvor arbeidsfolk bærer inn sakene dems.. Hvis vi nordmenn sliter får vi en kald skulder. Sykt spør du meg at vi nordmenn skal forandre på alt når d kommer noen andre hit som ikke ønsker å leve etter våres "regler", har de d virkelig så ille der de kommer fra da??? De som kanskje virkelig trenger å komme til trygge lille Norge, klarer ikke å komme hit.. Bare vent, hvis ingen får opp øya snart kan vi døpe om Norge også.. våres nye landsmenn er jo tydeligvis ikke fornøyd med Norge… skremmende..

 • Her var det snakk om selvlagde flagg med norsk flagg på den ene siden og barnets opprinnelseslands flagg på den andre. Når det er sagt, selv ser jeg ikke problemet med at noen velger å bruke annet flagg på denne dagen. Utgjør det noen slags trussel?

 • Så du mener det er å spotte andres meninger om man påpeker at Norge er et land og Afrika et kontinent for eksempel? At man påpeker feil i det innholdet som deles?

 • helt enig..og 90 årsdagen som disse barna skulle feire var i november i fjor!!! Og ikke i år som du skrev…

 • Å, så 90-årsdagen var i november i fjor? Ja, det forandrer jo hele saken!

  Beklager, men jeg klarer ikke å se at disse flaggene ved skolen i Ålesund utgjør noen trussel mot noe som helst.

 • Dette flotte innlegget til Liv-Inger handlet vel om kildekritikk i utgangspunktet, men så sporet det altså av… Besteforeldre- og oldeforeldregenerasjonen vår utvandret for øvrig til Amerika i hundretusentall, og fikk som innvandrere bruke norske flagg i alle mulige seremonier og tilstelninger. Kan det være så farlig?

 • Flott skrevet! Endelig en som fikk satt ord paa den ensidige sutringa og klaginga. Er vi iferd med aa bli et land med misfornöyde og til de grader egoistiske folk? Det er langt under lavmaal det de skriver,og jeg gidder ikke svare noen som ikke ser lenger enn sin egen nesetipp.Er det blitt "in" aa vise sin misnöye? Jeg tror de er saa lavpanna at aa bli motsagt kommer ikke inn under hjernebarken deres. Takk til deg !

 • Så du syns altså at d er helt greit å se alle regnbuens farger på selveste Norges nasjonaldag?? Hva skjer egentlig med 17 mai med tiden da, jo den blir vasket ut av norsk minne om hvorfor egentlig denne dagen blir markert. D er faktisk meningen at de norske flagg skal vaie i vinden. En dag vi nordmenn skal være stolt av. For meg blir 17 mai meningsløst når andre farger også skal vaie i vinden. D er snakk om EN dag i året, hvorfor skal vi da ta hensyn til alle andre. D er Norges dag. Er d ikke???

 • Veldig bra skrevet! Jeg deler denne på FB jeg! Men jeg tror jeg kan garantere deg at den ikke vil bli delt like mye som de overnevnte sakene. Antageligvis fordi det ikke "passer" inn med "folk flest" (gammelt jungelord fra FRP) sine meninger.
  Dessverre tror jeg vi får se flere slike svadadelinger (som de overnevnte) fremover fordi så få gidder å ta til motmæle mot dem.

 • Nei, d utgjør ingen trussel. Herre min hatt da. Men d er 17 mai og den markeres med Norske flagg her i NORGE. Syns dette er helt smakløst å dra inn andre flagg, de har ingenting med denne dagen å gjøre…

 • Kan det være så farlig? Vi lever faktisk i et land hvor til og med SSB (Statistisk sentralbyrå) bommet totalt med hvor mange nye landsmenn Norge ville få. Dengang da? Da var det slik at alt som ble undergravd av tall – ble møtt med at det var latterlig lavmål og – rasistisk. Hvordan ser det ut nå?

  Politiske ledere for den norske venstreside hevdet tidlig at innvandring ville gagne Norge på alle mulige måter – og man måtte omfavne berikelsen. Hvordan viste de tall å ende opp for Norge?

  De mennesker som fornektet og nektet at Europa ikke kan vise til et land hvor multikulturen hever et land – står nå på barikader med ord som: Norge er uten egen kultur, alt vi har kommer fra andre – vi har bare brunost og ubetydelige saker" …

  Utvandrerene til USA, kom de til dekket bord? Nei, ikke så mye som et bord engang! Så hvordan i alle dager man kan i det hele tatt prøve å sammenligne den verden – er for meg uforstående! Innvandrerene i dag får statstøtte til sine samfunn og klubber. Der flagger de, og hyller egne land, så nei – ingen nekter dem å flagge i sine parallelle verdener.

  Når man da på toppen av det hele får høre fra politikerene som leder Norge, at nordmenn må jobbe mer – slik at man kan betale mer skatt og avgifter – som ofte går til mennesker som ikke har bidratt – eller kommer til å bidra i det hele tatt! Er det rart man blir matt?

  Da blir det til slutt slik at man må bekjempe småting som enkelte hevder ikke er så farlig…

 • Unnskyld meg, men d norske folk viser jo i stor grad av hjernevasking… dette er skremmendes utvikling. Vi skal akseptere både d ene og d andre. Og hva får vi igjen?? Jo, bare missnøye, krever mer og mer. Når skal vi si stopp?? Nok er nok! Norge er dumsnill, og vil tydeligvis ikke lære av sine feil. Jeg synes dette er provoserende å bare å sitte å se på, og d er bare rett og slett trist å se hva som er i ferd med å skje med Norge, vårt fedreland..

 • Meget bra skrevet. At over 30000 tusen delte dette bildet med Veier i Afrika forteller meg bare hvor dumme enkelte er!

 • Hallo! I 1862 ble den såkalte Homestad Act (hjemstedsloven) vedtatt i Amerika. Denne loven åpnet for fri eiendomsrett til jord. Alle som ville bosette seg i Amerika og drive jordbruk fikk 650 mål til odel og eie, mot at de bosatte seg på plassen og dyrket jorda i minst fem år. Det var nok mange norske innvandrere som så på dette som å komme til dekket bord på den tida. Apropos flagg; så bruker norske innvandrere flittig norske flagg under feiringen av 4. juli i USA. Hyggelig det, synes nå jeg.

 • Flott at du tar tak i usannheter. Like viktig er det vel også å gripe fatt i de politiske løfter som er brutt som et stakittgjede av spaghetti mot en møtende bulldoser?

  Ikke bare har politikerne gjort det slik at de ikke trenger å stå til ansvar for løgner – men, de bruker de samme brutte løfter om og om igjen …

  Så har man da et stort norsk pressekorps som ofte er intet annen enn en propagandamaskin for venstresiden saker. Dagbladet hadde ikke tenkt å medgi at de brukte løgner under denne såkalte "Ambulansesaken" … Rendyrket løgn til hele Norge – flott, ikke sant? NRK og romkvinnen? Hvor mange slike saker er det egentlig?!

  Så ja – da kan dere gjerne gråte over at mennesker klager og syter. Klage over at mennesker hevder urett, det er derimot alle tiders? Merkverdig, om jeg så får si.

  Dere må gjerne gråte over feil bildebruk eller feil sitater – det frarøver ikke at stadig flere etniske nordmenn ser deg lei av politiske løgner fra venstresidens politikere, presse – og … enkelte av dere.

 • Leser til stadighet om løftebrudd fra "venstresidens politikere", men jeg har ennå tilgode å se et eneste konkret eksempel.
  Vennligst list opp!

 • Nå var jo ikke innlegget om å si sine egne meninger eller å spotte andre, men enkelt å greit om å sjekke opp kilder før du legger noe til grunne for meningene dine. Det er en stor forskjell der. Alle har rett til å mene akkurat hva de vil, men å underbygge meningene sine med rent oppgulp av kilder som helt klart har en agenda er ikke konstruktivt og fører ikke til en bra debatt. Dersom folk mener innvandrere ødelegger Norge så må de bare mene det for min del (ikke at jeg er enig i påstanden), men ikke presentere det som fakta med mindre de har troverdige kilder som underbygger påstandene. Det er det dette innlegget handler om, og det er det alle må bli flinkere til. Man må alltid være kritisk og sjekke ut hvor informasjonen kommer fra før man går ut og presenterer det som fakta. Jeg er helt enig i at man skal kunne debattere, men det nytter ikke når man ikke forholder seg til realiteten, og det er derfor kildekritikk er så viktig. Man trenger en samfunnsdebatt og sosiale nettsteder er et bra forum for nettopp det. Dessverre så finnes det så mye svada der ute at det er vanskelig å ta folk seriøst, og det er noe som går alle veier.
  -Sonja

 • Hva behager? Virkelig? Vel – før de "rødgrønne" ble gjenvalgt, så var det 88 løftebrudd.
  Link VG: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=576547

  Så trenger man vel ikke grave særlig dypt for å lese om denne "eldreomsorg som skulle skinne"? Hei, hva med fattigdommen som skulle bort med et pennestrøk? Barnehageløftet? Si meg, Månelanding? Men det er klart – når de som styrer ikke vedkjenner at Norge er med i krig engang – så sier det seg at listen kan bli veldig mye lenger enn det her gitt. Det som topper hele kaken, det er hvordan man jukser med ledighetstall og bruk av tall innen helse.

  OECD viser til at Norge jukser med tall, hvor man i Norge bruker alle de som står på trygd, til å bli ført opp som alt annet enn ledige.
  Link Aftenposten: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=576547

  Helse? "Hvis man sammenligner hvor mye landene bruker i rene helseutgifter i forhold til brutto nasjonal produkt (BNP), blir vi slått av hele 15 OECD-land. Mens Frankrike bruker 10,4 prosent, bruker Norge 6,9 prosent. Også land som Ungarn og Polen slår oss"
  Link Dagsavisen: http://www.dagsavisen.no/samfunn/helseministeren-beskyldes-for-talljuks/

  Er det ønskelig med en lenger liste mon tro?

 • Nuvel – gratis? De måtte betale oppmålingsgebyr, hvorfor nevnde de ikke den biten?! Sloss mot cowboyer og indianere – samt, ordne mat, bygge hus og bearbeide jord. Gratis?

  "Åh, de mener selvsagt slik man får høre om nordmenn … At borgere i Amerika var for slappe for å ta slike drittjobber?"

  Hvor mye kostet nordmenn USA? Støtte til livsopphold? Nei. Bolig? Selvsagt ikke. Undervisning? Nei. Morsmålsundervisning? Nei. Støtte til å bedrive religion? Nei. Støtte til barna ved betaling og barnepass? Nei og atter nei.

  Det blir helt tåpelig at de i det hele tatt våger å sette det hele opp mot hverandre … rett og slett tåpelig.

  Norge tok heller ikke slaver og skapte byggestein til videre virke slik. Derimot, så var tusenvis av nordmenn slaver grunnet muslimsk menneskehandel.

  USA har proklamert seg som en smeltedigel – det har ikke Norge, selv om Arbeiderpartiet vedgår at det er slik de vil prøve etter beste vilje å skape her til vårt land.

  At fattigdommen er doblet i deres regjeringsperiode, at antall unge uføretrygdede har eksplodert, at det er boligkrise i storbyene, at det er krisetilstander ved norske sykehus, at samfunnsikkerheten og beredskapen har vært elendig – det spiller ingen trille – Nordmenn har jo tross alt viftet med det norske flagg på nasjonaldagen til USA …

 • jeg er så enig , så enig. Den med Australias statsminister har jeg visst hele tiden var fake fordi fbvenner fra Australia la ut dementi. Jeg begynte å gjøre folk oppmerksom på at dette ikke stemte, at de siterte en person som ikke hadde sagt det, men ingen brydde seg, de ble bare irritert for de mente det betydde ikke noe hvem som hadde sagt det eller ei. En forandret navnet i artikkelen til og med. Det er likedan med ord og billedbruk. Jeg skriver i bloggen min at jeg plukker bilder fra nettsider og jeg prøver å få med hvor jeg tar dem fra, men av og til lagrer jeg og har glemt det:). Hvis jeg bruker andres ord, skriver jeg bestandig hvem sine ord det er. Jeg ser at mange lager seg egne sider der de deler bilde og tekst. Ikke står det hvor bildet er hentet fra, og teksten gir de ut for å være sin egen, gjerne oversatt fra engelsk, for meg blir dette helt feil. Og er noen uheldig i et serviceyrke og gjør en brøler,ja da roper alle opp og på 2 timer er det spredt til hele Norge. Hva med alt det postitive som skjer, kunne vi ikke delt det istedetfor. Nei, det er kjedelig. Det er en kjennsgjerning at blogger man og har en negativ overskrift får man mange flere lesere enn om den er positiv. Folk liker ikke positivitet, det er merkelige greier

 • Åh, har de lyttet til disse politikere som sier at vi er rikest og best igjen eller? Kan du ikke om ikke Google hvem som er rikest? At vi derimot har et land hvor de fleste har det greit, og er blandt de rikeste? Det er noget helt annet.

  I samme slengen, så kan de jo også ta med søk rundt gjeld. Statsgjelden, øker eller minsker den? Husholdningsgjelden, som ikke så ofte blir nevnt, hvordang ligger den ann?

  "Tall fra Eurostat viser at norske husholdninger ligger blant de landene i Europa som har høyest gjeld i forhold til inntekten"

  Spennende tider, hvor de fleste EU land har gigantisk statsgjeld og Norge har forpliktet seg til å tette igjen sluket. Innvandrerene flommer inn mer enn noen gang til vårt land, hvordan er de regnskaper?

  Spennende tider med politikere som fortsatt snakker varmt om EU. Hvor mange land må gå dukken under galskapens prosjekt, før også Norge brekker ryggen?

 • det norske flagg er basert på det danske flagg tegnet av Fredrik Meltzer i 1821 og vedtatt i 1822. En myte sier at Fredriks sønn farget med blått i "Dannebrog" og Fredrik laget sin første skisse etter det. Skulle en brukt lov om opphavsrett til åndsverk av 1961 med tilbakevirkende kraft hadde vel Norge hatt et problem.
  Dagens flagg har en kun hatt siden uionsoppløsningen i 1905 og er et nokså nytt flagg.
  Uansett ser ikke problemet med å inkludere andre nasjoners flagg, de bruker sine flagg til å gratulere alle som bor i Norge med dagen. Noe som er positivt greier noen å snu til negativt.

 • Bra skrevet Arnfinn! Så inderlig godt å se at flere og flere tør å ta til motmæle i saker som denne! Tror det blir viktigere og viktigere å tørre å "tale Roma midt i mot" i saker som denne. Syns det er skummelt at ting som dette skal forbli uimotsagt og dermed bli stående som en slags sannhet.

  morten

 • Bra skrevet Torleif! Så inderlig godt å se at flere og flere tør å ta til motmæle i saker som denne! Tror det blir viktigere og viktigere å tørre å "tale Roma midt i mot" i saker som denne. Syns det er skummelt at ting som dette skal forbli uimotsagt og dermed bli stående som en slags sannhet.

 • Det er riktig, alle de nordiske flagg er basert på det danske. Norden har ofte en fantastisk tilhørighet – da like barn ofte leker som best. Det er også ofte slik, at ting er basert på noe. Noe eller noen er først ute, ofte slik med det meste og fleste. Det gjelder stort sett det aller meste som er oppfunnet, eller?

  Så kommer deres tankene rundt landet Norge lysende.

  Fordi flagget vårt er langt ifra de eldste – som man velger å tro at det danske eller østerriske er – så skal man bare kimse lett av vårt flagg den dag i dag? Hva gir du meg?!

  Det er jo også som å si at steinalder, bronsealder, jernalder, merovtiden, vikingtiden, middelaldertiden, enevelde, riksforsamlingstiden og industrialiseringen ikke var med på å forme Norge til vårt land – vi hadde jo dagens norske flagg å smykke oss med?

  Tenkt over at siden vi da ikke lenger er under andre land sitt styre, så var det med på å gjøre oss stoltere, sterkere – og verne langt bedre for vår tilhørighet, tradisjon, kultur og arv?

  La det vaie rødt, hvitt og blått over land og strand.
  Med hevet hode viser man kjærlighet for land, folk og fe – det etniske staute som ikke lar seg bøye eller brekke.

  Alt for Norge!

 • Nå er det vel strengt tatt kildene som blir kritisert og de som deler uten å sjekke riktigheten i innholdet fra kildene de legger ut.
  Det må det vel være fullt lov til å gjøre?

  Jeg er fullstendig enig med deg i at innvandringen og den "multikulturelle" bølgen begynner å gå av alle kosteskaft, men å dele uriktige opplysninger styrker ikke den meningen.
  Det finnes nok av hårreisende ekte opplysninger til at man kan holde seg god for det, blant annet velferdsrettigheter som utenlandske borgere kan ta med seg til hjemlandet… DET synes jeg er helt horribelt, ihvertfall når man leser om eldre som må bo på dass på eldrehjem pga plassmangel, pensjonist ektepar som har bodd sammen hele livet, må bo på hvert sitt eldrehjem mange mil fra hverandre pga dårlig plass organisering, korridorpasienter på sykehusene, norske veier er 30% dyrere å bygge pga politisk innblanding, NAV bryter velferdsrettigheter over en lav terskel osv… Å alt dette og mer i ett av verdens rikeste land, da skjønner jeg at det blir reaksjoner når milliarder pumpes ut til innvandring og bistand til andre land (ofte uten at myndighetene har noen anelse om hvor pengene faktisk havner.)

  Det er lett å tro at det er politikerenes fortjeneste at vi (norge) er så rike som vi er, men faktum er at vi faktisk hadde vært 2-3-4 ganger rikere med folk som faktisk har peiling på hva de gjør bak spakene, men som de godtroende sauene vi er, så sitter vi å holder kjeft (eller småbjeffer på nett), å lar alt gå sin vante gang, men den dagen alt går til helvete, så nytter det ikke å lette på ræva å stå å skrike utenfor stortinget, for da er løpet kjørt… Å Jens og resten av buddygjengen hans? Jo de nyter sola i ett eller annet skatteparadis…

 • Det som jeg bruker som kildekritikk er å bruke bildesøk på google og linker bildet slik at google sporer kilden opp for meg.

 • Vi burde vel endre nasjonalsangen vår også med det samme vi er igang? Må jo være veldig diskriminerende og sårt for en flyktning å høre oss synge "Ja vi elsker dette landet"? Vi burde kanskje heller endre den til "Ja vi elsker alle land", så er vi sikre på at vi ikke støter noen av våre nye landsmenn…?

 • Jeg tror ikke panna di blir så jævla mye høyere av å sutre over folk som sutrer… Hvor lang er nesetippen din…?
  Feie for egen dør… blah blah blah å alt det der… 😉

 • Hahahahaha!!!! Fantastisk tilsvar, jeg bøyer meg i støvet for deg, du traff ikke bare spikeren på hodet, du klaska den inn i ett slag…! Fakta blandet med nydelig sarkasme i ett åndedrag 🙂 Kudos 🙂

 • Var det du som kommenterte angående nordmenn i amerika lenger oppe her også? Isåfall burde du starte eget politisk parti, for du knuser alles påstander og kommer med fantastiske fakta 🙂 Du har min stemme ihvertfall 😉

 • Det er så jævla uredelig å bruke en profilert politiker som kilde – det blir ikke det samme å skrive: "Idiot fra Kløfta syns at…"

 • Skal vi jatte med nynazister når de lyver om politikken i en barneskole i Ålesund pga hullete veier i Norge? Hvor hullete måtte veiene i Afrika være for at folk i Norge skal kunne oppføre seg ordentlig?

 • At folk er hyklere og idioter er da ikke noe nytt. Hele skremselspropagandaen om "muslimer tar over norge" er dødfødt, rett og slett fordi det er lite hold i det. Selvsagt, man finner sikkert noen statistikker man kan bruke – ukritisk – for å fremme sitt eget syn. Slik er det alltid.

  Men så må også de på den andre siden se at det ikke er "bare bare" å integrere en kultur i en annen og så få en fin multikultur hvor alle kommer overens. Det nytter ikke å ta inn en hel haug og så plassere de sammen et sted, og la tiden gå sin gang. Det handler om kulturforhandlinger. Det handler ikke om å mikse alle kulturer i en stor gryte. Det handler om å sidestille de, så godt det lar seg gjøre.

  Dersom barn vil ha sine egne flagg ved siden av det norske, er det et fett for meg. Men i teorien og praksis er det ganske kontroversielt. Og når folk, som ikke helt klarer å argumentere hvorfor, kommer med absurde kommentarer som f.eks vei vs bistand så er det lett å si "å, de er teite. Vi har da rett". Nei, ikke nødvendigvis. Man kan ikke gjøre noe kontroversielt, og når man får pepper for det – fortelle de at de er gammeldagse eller ikke-moderne. For det som skjer da er jo at et klassesamfunn blir skapt, og er det noe venstresiden ikke liker er det jo klasser.

  Men for all del, du kommer iallefall med innsiktsfull argumentasjon. Selv om jeg ikke er enig med deg 🙂

 • Det bilde av Afrika er helt latterlig. Alle med litt kunnskap om dette vet at det faktisk er "Kina" med støtte fra private bedrifter som skaper disse veiene for sine plantasjer og arbeidsplasser. Indisk eide selskaper er også blitt en større aktør i det kontinentet.

 • Syns folk må få mene hva de vil uten å bli mobbet for det.
  Kanskje noen mener at norske veier er altfor dårlige sammenlignet med fattigere lands veier (selv om bistandspenger er irrelevant), eller at norske flagg skal beholdes på 17.Mai (om man tar tittelen for god fisk), eller at man syns at enkelte utlendinger som kommer til Norge krever og forlanger forandringer ved Norges kultur utover det urimelige.

  Selv om artiklenes opphav er hoax så får det frem det essensielle bak folkets meninger. Tanken er nok å starte debatt – med stor suksess.
  La folk få mene hva de vil (uten å bli kalt idioter, uintelligente etc), selv om artikkelens opphav er oppspinn, så er det hver enkelt individuelle meninger som teller.

 • "Ang det sitatet fra Julia Gillard så er de fleste som deler fullstendig klar over at sitatet er oppdiktet" <- Så hvorfor bruke det? Hvorfor ikke heller bruke et reelt sitat? Det finst jo nok av folk som har sakt den type tull før. Er spesielt ille å blande tro inn i bildet når Australia endelig har fått en ateist som statsminister.

 • Ja, for d er viktig å ikke støte våres nye landsmenn. D er ikke viktig å tenke litt på oss nordmenn først (da er vi rasister), for husk vi kommer sist til stykke uansett.. 🙁

 • Personlig mener jeg at man bør vokte seg for å tro på ting som virker for utrolig til å være sant.. Og det var det første jeg tenkte da jeg leste om disse flaggene. I tillegg regnet jeg med at det kunne være en feilsitering fra rektor ute og gikk.. Men uansett mener jeg at å hive seg inn i en debatt om hvorvidt mennesker på flukt skal få lov til å bo her i landet eller ikke er rett og slett nedverdigende. Ikke for dem nødvendigvis men for meg som nordmann.. Det sier så uendelig mye om oss og vårt menneskesyn når vi kan sitte her og ha en diskusjon om at andre får ha seg ut av landet pga flagget sitt at jeg gremmes. I dette tilfellet (fra svineriet trykt i fyret.nu) ble det ikke engang nevnt nasjonaliteter det var snakk om. Likevel løper Ola Dunk til og antar at det på denne internasjonale skolen er snakk om muslimer..

  Jeg synes virkelig ikke at det er noen unnskyldning uansett hvilken artikkel som ligger til grunn for reaksjonen hos "folket". Jeg blir skremt over alle de brune reaksjonene jeg så – og jeg posta og posta svar hele dagen, mer og mer rasende.. Ett eksempel: en jeg kjenner skrev: "hva blir det neste? Burkabunad?"
  Vi gjør nok alle klokt i å huske Øverlands formaning: "du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv.."
  Og det gjør vi faktisk – vi tåler inderlig vel så lenge vi kan stenge grensene våre og legge skylda på de som ikke har noe som helst – de har ikke engang et eget land lengre! Men de er jo så plagsomme når de kommer hit, de kriminelle, de respektløse, de mannssjåvinistiske trygdesnyltende asylsøkerne og innvandrere.. Glemte kanskje late..

  Vi gjør klokt i å huske at selv om vi er nordmenn og bor i Norge så har vi ikke en egen glasskule rundt landet vårt – vi er faktisk endel av verden og verdens befolkning.. VI er en del av verdens befolkning.. Vi er faktisk mennesker alle sammen – og mennesker hjelper hverandre for å beholde sin menneskelighet – vi tjener like mye på det som de som kommer hit. Minst! Dette er mine meninger selvsagt men uansett er det sånn at bloggposter har helt rett: sjekk kildene før man reagerer. Det er det minste man kan gjøre.

 • Takk til sisteperson. Blir noen ganger litt motløs over alt dette egopratet.

  Når det gjelder eldre, psykisk syke og gud vet hvor mange andre som selvsagt skulle hatt hjelp i dette landet – snakk for dere selv. Slutt å skjule dere bak andre.. Jeg har eldre, psykisk syke, førtidspensjonister og hadde for en tid tilbake også minstepensjonister i min familie. INGEN av dem har noen gang latt være å hjelpe der de kunne eller ytret ønske om at de ville ha mer på bekostning av mennesker på flukt eller sulterammede.
  Det er verdens dårligste triks å skyve andre foran seg for å skjule sin egentlige agenda.
  Det er greit at vi skal ta vare på de svake i samfunnet men da får vi omfordele de pengene vi allerede bruker innad i landet. Man setter ikke svake grupper opp mot hverandre. Nordmenn har ingen snillisme – her lever grådighetskulturen dessverre i beste velgående.

 • Hvis dere vet det – det er ikke helt stuerent å påstå at folk har sagt ting de faktisk ikke har sagt. Forvent ihvertfall ikke å bli tatt seriøst ved neste korsvei. Jeg kan leve med at folk ikke vet og derved oppfører seg idiotisk, men at folk vet og likevel velger å påstå noe de vet ikke er sant. Tja, i min ordbok kalles det løgnere det.. Fordelen selvsagt er at dere skyter dere selv i foten da..

 • Jada, vi har en skjult mørk agenda fordi vi vil hjelpe våre egne før vi leker sosialkontor for resten av verden.
  Vi blir dytta ørene fulle av hvor godt vi har det i norge, å at vi må tenke på de stakkars menneskene i fattige land, hvis ikke er vi egoister, rasister, nazister å det som værre er.
  Men si meg, hvorfor skal ikke vi ønske å få det bedre her? Hvorfor må jeg godta en stopp, eller tilbakegang i velferden her, bare fordi mennesker i andre land ikke kan ha det like bra? Burde jeg kanskje tørke meg i ræva med begge sidene av dasspapiret også, i sympati med de som ikke har råd til det?

  Har ingenting imot bistand eller innvandring, såfremt det ikke setter velferden tilbake her i landet, men det er jo selvfølgelig egoistisk og rasistisk av meg å tenke sånn…

 • Like smakløst som nordmenn som forlanger at spanske servitører skal snakke norsk til dem? Like smakløst som at nordmenn vifter med norske flagg under 4.julifeiringa i Usa? Like smakløst som at vi reiser på juleferie til syden og forlanger ribbe til middag?? Eller burde vi kanskje holde oss til hvor smakløst det er å lage en debatt utav at noen få unger i Ålesund har vært stolte nok av sitt nye hjemland til å faktisk sidestille det norske flagget med det flagget de opprinnelig hørte inn under? Uansett hva man mener om selve flaggproblematikken – dette dreier seg om hva man deler og ikke. Og om det er riktig info det man deler, i tillegg til om det man deler faktisk er noe man ønsker å assosieres med. Jeg ønsker virkelig ikke å bli assosiert med fyret.nu men meg om det..

 • Fantastisk og fantastisk.. Det er lenge siden Usa kalte det smeltedigel – de fant ut at det ikke var mulig.. Derfor kaller de det nå salatbolle istedet. 😉 Var det med kilder da.. 😉

 • Utgjør det noen trussel om noen karikerer pedo-Mohammed? Ikke i tvil om at du ditt tryne var mot den typen publiseringer

 • Rasistisk å mene at det norske flagget bør råde på 17.mai vet du. Målet til de antinorske er å få vekk dety norske flagget og erstattet det med halvmånen. Å, som jeg unner disse idiotene å få leve resten av loivet under sharia-lover, som de åpenbart vil ha.

 • Hvorfor ikke gjøre noget selv? Hva er det de søker av kildehenvisning? Det er som kidsa gatelangs sier så pent: "Google is your friend".
  Oppmålingsgebyr: http://mediabase1.uib.no/paxlex/alfabetet/u/u05.html (Norges Lexi)
  Nor
  Indianere tok slaver: http://no.wikipedia.org/wiki/Slaveri_i_USA (Wikipedia)
  Nordmenn og andre nordens menn under muslimsk fangenskap: De hvite slavene var så etterspurte at det ikke holdt for piratene å kapre skip. De gikk også i land og tok hele europeiske befolkninger
  Link fra Dagbladet: http://www.dagbladet.no/magasinet/2006/05/15/466255.html
  Kristin Halvorsen og hennes pennestrøk:
  Link Ukeavisens Ledelse: http://www.ukeavisenledelse.no/nyheter/samfunn/halvorsen-umulig-a-avskaffe-fattigdommen-/
  Ikke bra nok link over? Vel, hva med blodrøde Klassekampen: http://www.klassekampen.no/54056/article/item/null
  Regjeringen mener Norge har 90 000 fattige. Ifølge EU er tallet 400 000 – blant dem alle landets minstepensjonister.
  Link Aftensposten: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/EU-Langt-flere-fattige-i-Norge-6316757.html#.UX-Bi5zjU6E
  På ti år har andelen fattige i Norge fordoblet seg.
  Link Vårt Land: http://www.vl.no/samfunn/-85-000-barn-vokser-opp-i-fattigdom/
  Over 102.000 barn vokste i 2010 opp i lavinntektsfamilier, viser en ny rapport fra Nav
  Link Aftenposten: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/102000-barn-er-fattige-i-Norge-7037622.html#.UX-CUJzjU6E
  ved valget i 2005 lovet Kristin Halvorsen at hun skulle gå av hvis det ikke ble full barnehagedekning innen 2007. Det skjedde ikke, men hun ble likevel sittende ..
  Link Aftenposten: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article1159399.ece#.UX-EHpzjU6E
  Kristin Halvorsen og hennes opsh fra Nettavisen: http://www.nettavisen.no/innenriks/politikk/article2274572.ece
  Bjarne Håkon Hanssen krangler om tallene til SSB vedrørende tall innen eldreomsorg: Link fra Sykeplei.no: http://www.sykepleien.no/nyhet/189634/-bjarne-hakon-hanssen:-vi-har-ikke-lurt-velgerne
  Ventelistene har økt med 14.745 pasienter. Dermed står 277.416 i kø Link VG:
  http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=10036920

  Støre sier at det ikke er krise i det norske helsevesen. Si meg, er det derfor han selv velger å snike seg forbi kø og pine – og velger de private? Ved flere anledninger har Helseminister Sylvia Brustadsvalgt valgt privateide Volvat medisinske senter for hennes familie.
  Gahr Støre link NRK: http://nrk.no/nyheter/norge/1.8331472
  Brustad link VG: http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=533035
  Helseministeren er ikke særlig begeistret for økningen i de private behandlingsforsikringene. Hun mener ingen i Norge trenger private helseforsikring.
  Link TV2: http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/helse/stadig-flere-kjoeper-seg-ut-av-helsekoeene-3688747.html

  Gahr Støre jukser med tall rund de som dør av skader på norske sykehus: http://www.abcnyheter.no/nyheter/helse/2012/09/26/antall-doedsfall-pa-sykehus-gar-kraftig-ned
  Der var det 200 mennesker som Gahr Støre har brått "glemt"
  Link til VG: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10030575
  Norske sykehus trenger penger for å ruste opp gamle maskiner og apparater.:
  Link NRK: http://www.nrk.no/video/mangler_penger_til_sykehusutstyr/C9003A0EFFFCFAF1/emne/helse/

  Så regner jeg med at de kan klare å Google opp alt bråket med kreftmedisin? Beredskapen og hva som hendte med Norge, det burde vel også være en grei sak å spore opp?

  Så får jeg ellers beklage at linker kommer særs snålt ut da de blir presentert til denne her side. Lite jeg kan få gjort med den saken, så er det også nevnt. Trenger de flere kilder?

 • Her kommer man til et desperat forsøk på å spore bort debatte. Men, klabbert – hvor er deres kilder? Man ser bølger av anklager, men – man ser vel lite til bevis?

  Si meg – disse fryktelige nordmenn som vandret til Spania: Betaler de for seg? Eller krever de at Spania skal ta regningen? Jeg har ikke registrert at nordmenn krever annet enn det samme verden over: Service når man betaler greit for seg.

  Ønsker de å se en virkelig liste over krav? Vel – da skal jeg gi dem både i pose og sekk – hvilket jeg håper du følger opp med når det kommer til nordmenn og deres krav rundt grisk kreving. Er du klar?

  Egen muslimsk kommune
  ”Hva med en egen muslimsk kommune i Norge?” Dette foreslo kommunestyrepolitiker for Lier Arbeiderparti, pakistaneren Kadafi Zaman, i en artikkel i Drammens Tidende 13. september 2000 (papirutgaven).

  Ville innføre shariaråd i Norge
  Kommunaldepartementet ønsker velkommen en etablering av et shariaråd i Norge. I 2003 ville daværende kommunalminister Erna Solberg innføre shariaråd.
  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article552887.ece
  http://dt.no/apps/pbcs.dll/artikkel?AID=%2F20031106%2FNYHET%2F111060264%2F-

  Vil fremdeles innføre sharia-domstoler i Norge

  Krever mindre ytringsfrihet
  Som en følge av de såkalte Muhammed-karikaturene tok advokat og Venstre-politiker Abid Raja til orde for at Norge måtte få en ny blasfemiparagraf som beskyttet mot det som kan oppfattes som religiøst krenkende.
  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1211652.ece

  Krever egen eldreomsorg for muslimer
  Høyres Afshan Rafiq og Aps stortingsrepresentant Saera kahn foreslo i 2005 at innvandrerne måtte få egen eldreomsorg som var tilpasset deres kultur.
  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=106798

  Krever aldershjem tilrettelagt for innvandrere, egne flerkulturelle kulturhus, osv…
  Rådet for innvandrerorganisasjoner i Oslo krever aldershjem tilrettelagt for innvandrere og deres etterkommere, egne flerkulturelle kulturhus og eldresentre, gratis barnehage, kvotering av innvandrere på høyere nivå i Oslo kommune og rett til dobbelt statsborgerskap, samt rett til statsborgerskap for alle som fødes i Norge.
  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10036123

 • Var selvsagt ikke ferdig – for det er en praktisk lang liste med opplysninger som er underbygget av fakta:

  Krever Halal-mat i fengsler
  I 2002 krevde lederen i innvandrerrådet i Drammen og daværende Ap-politiker og pakistaner, Yousef Gilani, at muslimske fanger måtte få kjøtt slaktet og tilberedt på muslimsk vis. I etterkant har flere muslimer, deriblant har Venstres pakistanske stortingskandidat i Akershus Abid Raja, krevd det samme.
  http://dt.no/article/20020730/NYHET/107300110
  http://www.dagsavisen.no/innenriks/article384217.ece

  Krever alkoholfrie dager på byens utesteder
  Muslimer i Norge vil ha alkoholfrie dager på utesteder og restauranter, da nordmenns drikkevaner er provoserende. Leder i Internasjonal Helse og Sosialgruppe, Fahim Naeem krever at norske myndigheter må innføre alkoholforbud på puber, diskotek og restauranter noen dager i uken, fordi det er forbudt for muslimer å drikke.
  http://www.nettavisen.no/innenriks/ioslo/article2210924.ece

  Krever offentlige muslimske høytider
  Aps Yousef Gilani, SVs Akhtar Shaundry og Høyres Afsan Rafiq gikk for tre år siden sammen om å kreve at muslimer må få fri med betaling, for å feire sine høytidsdager.
  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1506308.ece

  Krever kjønnsdelte svømmebasseng og badeplasser
  I et møte med daværende kommunalminister Erna Solberg i 2004 krevde Norsk Muslimske Ungdom at det ble innført kjønnsdelt svømmeundervisning ved norske skoler, og at det etableres egne dusjer.
  http://pub.tv2.no/nettavisen/innenriks/article240268.ece

  Kjønnsdelt svømming i Oslo
  Ved Møllergata skole i Oslo har rektor, etter press fra foreldre og etter velsignelse fra utdanningsdepartementet, innført kjønnsdelt svømmeundervisning.
  http://www.dagsavisen.no/innenriks/article366266.ece

  Praktiserer likevel bading uten gutter
  Ny Krohnborg-rektoren gikk hardt ut mot å dele gutter og jenter i svømmeundervisningen. Men på skolen kjønnsdeler de likevel. På den kombinerte barne- og ungdomsskolen har alle klassene delt gymundervisningen i rene jente- og guttegrupper. Det betyr også at svømmeundervisningen i enkelte klasser er kjønnsdelt. http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Praktiserer-likevel-bading-uten-gutter-949875.html

 • Videre, videre og videre – med dine og mine skattepenger – hurra, hurra, hurra. Igjen, dette er bare praktiske opplysninger til deg som skvaldrer rundt dette med å kreve når man entrer som gjest:

  Krever bønnerom på arbeidsplassen
  I 2005 gikk Somalisk Drosjeforening til sak mot Oslo Drosjeeieres Innkjøpslag fordi muslimske taxisjåfører ikke fikk gjennomslag for kravet om et eget bønnerom i taxidepotet på Gardermoen.
  http://pub.tv2.no/nettavisen/innenriks/article337934.ece

  Krever shariadomstoler i Norge
  SV-politiker Reza Rezaee vil koble norsk lov med sharia. Han krevde for to år siden et prøveprosjekt med shariadomstoler i familesaker.
  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=163680

  Sverge på Koranen
  Den pakistanske halaladvokat Abid Q. Raja har foreslått at muslimer skal kunne få sverge på Koranen i norske rettssaler. Verdens Gang 14. april 2010 (papirutgaven),
  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1091947.ece
  http://www.dagbladet.no/magasinet/2004/12/04/416507.html

  Krever at grisebilde fjernes
  Etter flere henvendelser fra muslimer måtte ledelsen ved sykehuset i Kristiansand fjerne bildet av en gris på barneklinikken ved sykehuset.
  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=57085

  Krever egen Islam-bank
  Ifølge islamsk tro er det forbudt å ta økonomisk risiko og det er heller ikke tillatt å kreve rente på lån. Derfor krever stadig flere muslimer at Norge får egne banker for muslimer der det ikke tas renter på lånte penger.
  http://www.dn.no/forsiden/naringsliv/article855177.ece
  http://www.frie-ytringer.com/2009/07/25/muslimer-vil-ha-rentefrie-lan/

  Norske banker vurderer sharialån
  Flere norske banker vurderer å innføre rentefrie lån, såkalte sharialån, for å omgå forbudet mot renter i islam. På den måten kan de sikre seg en ny og voksende kundegruppe.
  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10026469

  Krever egen imamutdanning i Norge
  Ap-politiker Abdelmajid Jerad (Ap) tok tidligere denne måneden til orde for at Norge bør ha en egen imamutdanning. Også forstanderen i Det Islamske Forbundet Basim Ghozlan har tidligere krevd dette.
  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=536536

  Nytt innvandrerparti
  Nytt innvandrerparti med krav om egne muslimske sykehjem.
  http://www.demokratene.no/nyheter/vis/nytt-innvandrerparti-med-krav-om-egne-muslimske-sykehjem/

  ”Alle moskeer burde bli finansiert av staten.”
  Dette sier pakistaneren Ghufoor Butt som er talsmann for Samtidspartiet.
  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/valg-2009/artikkel.php?artid=564774

  Hijab til domstolene.
  http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.7168538
  Hijab til Forsvaret.
  http://www.rb.no/naringsliv/article6210496.ece

 • Norske kommuner bør tilrettelegge gravplasser for muslimer
  Mahmood Tahir mener norske kommuner bør tilrettelegge gravplasser for muslimer – slik at muslimer får muligheten til å bli gravlagt der familien bor.
  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3066951.ece
  http://tb.no/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20090525%2FNYHETER%2F636524488%2F1011%2FNYHETER

  Endring i gravferdsloven
  Navnet “Kirkegård” skal ikke lenger brukes. Dette for å “tydeliggjøre” at offentlige gravplasser ikke kun er forbeholdt medlemmer av Den norske kirke. Leder i Islamsk råd, Mehtab Afsar ønsker lovendringen velkommen. Tall fra Oslo kommune viser at fra 2008-2009 steg antall gravlagte muslimer totalt sett med 40 %.
  http://www.nrk.no/nett-tv/indeks/257762/

  Muslimske ledere i Malaysia ønsker boikott av norsk landslagsdrakt
  Den norske landslagsdrakten er en av flere drakter, de muslimske lederne fra Malaysia vil forby.
  http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/landslaget/artikkel.php?artid=10079990

  Må ha anlegg tilpasset det nye Norge
  Ut med de tradisjonelle idrettshallene og inn med haller med egne bønnerom og fasiliteter tilpasset den nye framvoksende generasjonen. Idretten ber staten om hjelp til snuoperasjonen som må komme.
  http://www.dagsavisen.no/sport/article515272.ece

  Ja, det var litt til skjønner du …

  Dommere og politi kan bruke hijab og turban på jobb, konkluderer livssynsutvalget som mandag overleverer sin rapport til kulturministeren
  Link NRK: http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.10862969

 • Feil, de som har delt bildene har slengt rundt seg med falsk informasjon, det er ikke det samme som å si noen i mot. Om du skal si noen i mot bør det forventes at man er ryddig i argumentene sine og ikke bare tar ting ut av kontekst og slenger det rundt seg etter eget forgodtbefinnende.

 • Det skrives "DET", ikke "D". Lær deg norsk før du prøver å være smartass, det kler deg ikke. Har du ikke tatt deg tid til å skrive "DET" har du garantert ikke tatt deg tid til å tenke i overkant mye over hva du har sagt.

 • Hei Liv-Inger.
  Fasinerende å se hvor mye bekreftende tilbakemeldinger du får på dette blogg-innlegget her. For meg kunne dette innlegget være et perfekt eksempel på hvor lett det er å få tilhengere om hva som helst, så lenge folk støtter noe de er enig i, uavhengig av riktig eller galt, sant eller usant.
  Applauderingen og omfavnelsen du mottar får meg til å tenke at det er det samme menneskene som har delt ukritisk i første omgang.

 • OO, mister smartass.. At en liten forkortelse av ordet "det" får deg til å bli så provosert at du må svare på DET, er jo helt lavmål. At jeg har forkortet ordet betyr ikke at mine ord og tanker ikke er overveid og at ikke jeg vet hva jeg mener eller står for. Man trenger ikke å være noen professor for å se hva som skjer her i Norge. DUST!
  Nordmenn er dumme og naive, som ikke skjønner sitt eget beste tydeligvis.

 • Hei Liv-Inger,

  Du stilte et spørsmål; "hva er det som driver nordmenn til å dele innhold som dette på Facebook? ". Fikk du noe svar?

  Jeg tror et stalltips er at dette har mindre med innvandrere å gjøre og mer med politikkere og myndigheter. Tror rett og slett at det begynner å gå opp for folk at politikkere og makteliten i dette landet er iferd med å undergrave demokratiet ved at loven, pliktene og rettighetene ikke er like for alle.

 • Vi er så heldige å bo i et av de få landene i verden som har en sunn økonomi, men det varer ikke lenge med vidåpne grenser. Vi rennes ned av tiggere kriminelle og arbeidstakere som jobber for lavere lønn enn oss nordmenn. De av disse som for godkjent oppholdstillatelse får krav på våre goder og da står ikke oljefondet lenge.
  Du kritiserer enkelte nordmenn for å ønske seg gode veier for alle de milliardene de betaler i i bilrelaterte avgifter, skjønner du ikke at folk vil ha det de betaler for. Istedet for å måtte bytte støtdempere og foringer på bilene sine dobbelt så ofte som nødvendig.
  Ang. utenlandske flagg i 17 maitoget… Det er Norges bursdag, da burde de vel heller vifte med norske flagg og være glad for at de har kommet til vårt frie gode land, og vise landet respekt ved å holde flaget vårt høyt!!!

 • Alt du nevner her, og det er ikke lite, viser jo i stor grad hva slags mål de har med Norge. Norge skal bli muslimsk..

 • Jeg synes barn fra alle land kan gå med sitt flagg 17. mai. På den måten kan Norge være det inkluderende og integrerende samfunnet vi skryter av at vi er. Det er barn det er snakk om. Vi voksne er forbilder for barna våre. Vær mot andres barn som dere ønsker at andre skal være mot dine barn!

 • Vel så fint det. Men dette handler om at hele Norge feirer vår nasjonaldag, alle glemt hva dette handler om. Folk i dag er mer opptatt av tilrettelegge det best for innvandrere, vi gir med begge hender, men vi får ingenting igjen. Ikke takknemlighet en gang for at de kunne komme å bosette seg i vårt trygge land. Men kommer det til å fortsette slik her, nei det tror jeg ikke. Det kommer til å bli for store utfordringer her.. Se bare hva som har skjedd i de siste årene. Det er en grunn for at slike ting skjer. Jeg må spørre dere her inne som er for at alle flagg skal være synlig på Norges nasjonaldag, hvorfor?? Er ingen av dere interessert i å holde denne dagen norsk? Dere vet hvorfor vi feirer denne dagen?? Virker ikke slik, hva skjer med det norske folk? Jeg er skremt av deres naive, uvitende og likegyldig holdning.

 • Flott innlegg!
  Dette har eg tatt opp på min facebook-profil også. Ufattelig korleis folk deler utan å sjekke opp. Eg pleier å trykke på kjelda til oppslaget for å sjå kven som står bak. Ikkje tvil om at dette er politisk propaganda.

  Av og til skjems eg nesten av å vere norsk…

 • Jeg vil si en ting! Når det gjelder Aspøy skole så er de halvparten av elevene barn der en av foreldrene er norsk giftet! Altså ikke asylsøkerer! Der går også helt norske barn. Noen veldig få er riktignok barn av asylsøkere.

 • Hahaha, her har du blitt klaska i trynet med ett lass av eksempler, allikavel er du uenig??? Du må være ap(e) politiker, eller totalt blåst mellom ørene (same shit egentlig)… :p
  (Ps. Det var ikke meg som kom med eksemplene.)

 • Det som forundrer meg mest med alle kommentarene her er alle de som skrives av anonyme, lett å skrive og mene noe når man er feig nok til å ikke skrive navnet sitt. Er det noe jeg ikke tror eller liker så er det feiginger som ikke er tøffe nok til å skrive navnet sitt! For øvrig syns jeg ditt blogg innlegg her var treffende og flott skrevet, takk til deg 🙂 Mvh Thorbjørg Julianne Michelsen

 • Er du ute etter et lån? Eller har blitt nektet kreditt fra en bank eller finansinstitusjon for en eller flere grunner? Du har rett til plass for lån løsninger her! Elizabeth "Global Finance Limited, for å gi lån til bedrifter og enkeltpersoner på lav og rimelig rente på 2%. Kontakt oss på e-post i dag! Elizabethp111@live.co.uk

  innlevering:

  1) Navn:
  2) Staten:
  3) Adresse:
  4) Stat:
  5) Sex:
  6) ekteskapelig status:
  7) Posisjon:
  8) Telefonnummer:
  9) Den nåværende situasjonen på arbeidsplassen:
  10) Inntekt:
  11) Lånebeløp Needed:
  12) Varighet av lånet:
  13) Formålet med lånet:
  14) Religion:
  15) Du har i det siste;
  16) fødselsdato;
  takk
  Ms Susan Michael

 • "Det høyreekstreme nettstedet Fyret.nu?" Kan du dokumentere dine påstånder eller tilhører du de venstre-ekstreme bloggere her på nettet? Kan godt godta dine synspunketer men i det miste vil jeg gjerne ha dokumentasjon på dine påstander før jeg tror deg! Eller holder du deg til begrepet "fritenkere" som dine motstandere gjør? Måtte forresten velge å være anonym for jeg frykter deres agenda vil gjøre meg vondt. Jeg er redd dere. Deres "Common Purpose" skremmer meg fordi dere holde øynene lukket uansett hva enn skjer rundt dere. Dessverre. Ditt synspunkt gjør meg fortvilet siden dere skremmer så mange til taushet. Håper inderlig at du du vet hva du påstår og ikke komme med "spyttingen" som jeg har lest om i årevis. Håper du en dag våkner opp og du ikke personlig vil bli utsatt for noe som gjør deg vondt. Lev vel.

Følg @livinger

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Meny

Om meg

Liv-Inger heter jeg. Jeg er blitt 46 (!) år gammel, og bor sammen med familien min i Tromsø. Jeg er gift med gymnaskjæresten min, og sammen har vi tre herlige jenter!

I bloggen min skriver jeg om det som opptar meg, enten det er politikk, sosiale medier, eller et småironisk blikk på egen hverdag.

Her kan du lese mer om meg