I´m still standing!

I´m still standing!

Tittelen på dette innlegget viser til to ting: 1. Jeg har ikke gått ned for telling, selv om manglende bloggintensitet den siste tida muligens gir rom for tolkning i den retning. 2. I går kveld hadde vi gleden av å ta del i en fantastisk konsertopplevelse, da selveste Sir Elton John gjestet Tromsø under tidenes første Døgnvill Vinter!

For å ta det første først. Bloggtørke! Hva er greia liksom? Fenomenet skyldes ikke nødvendigvis mangel på inspirasjon. Jeg har stadig vekk gode ideer (eller jeg syns det er gode ideer i alle fall) til blogginnlegg. Problemet er manglende gjennomføringsevne. Når man er (selv)diagnostisert med bloggtørke er det ikke måte på hvor krevende det fortoner seg å skulle sette seg med selv den lekreste Mac i fanget og omsette idé til fiks ferdig blogginnlegg! Ikke fanden at det lar seg gjøre! Enda man fokuserer på målet som best man kan (les: et knakende godt innlegg som skaper debatt og engasjement, rikdom og berømmelse) blir fingrene liggende der liksom døde på tastaturet. 
Nuvel. Bloggtørke er selvsagt ingen krise. Alle som blogger opplever det innimellom. Man går litt lei. Prioriterer andre ting. Men så, så kommer plutselig lysten til å blogge tilbake igjen. Og så blogger man i vei, inntil neste bloggtørke melder sin ankomst. 
Så, over til den kanskje viktigste grunnen til at jeg valgte «I´m still standing» som tittel på dette innlegget. I går kveld var vi (som i mannen, jeg og et vennepar av oss) blant de 10 000 heldige som fikk oppleve Sir Elton John live her i byen. Begivenheten fant sted i Skarphallen, en fotballhall som for anledningen var forvandlet til en nesten magisk konsertarena! Arrangørene spilte på de fortrinn Tromsø har, blant annet nordlyset og den storslåtte naturen! I pausene viste storskjermene (fem i tallet!) fantastisk natur. Taket i hallen var prydet med enorme tøystykker lyssatt med farger fra nordlyset. Gjennomført til tusen! Men best av alt: artistrekka. Eller det vil si, vi var på konsert også fredag, og syns vel at det var sånn passe bra. Men så er ikke vi akkurat Hellbillies-tilhengere. Og Simple Minds? Seriously?? Men lørdag, da var det andre boller! Da fikk vi først med oss de to gromgutta Halvdan Sivertsen og Jan Eggum. Glitrende! Flott musikk, godt samspill de to imellom. Rene stand-up-showet til tider. Men samtidig preget av alvor når det var påkrevd, som for eksempel da Halvdan i sin introduksjon til «Sommerfuggel i vinterland» kom med en appell for de 450 asylbarna som nå står i fare for å bli kastet ut av landet de kjenner som sitt hjemland. Sterkt! Denne dama ble rørt til tårer. Det ble for øvrig artisten selv også da han fremført sin gamle slager, som til tross for Vinnies nytolkning fremdeles er best med originalen!
Men kveldens store happening var selvfølgelig Elton John. En legende av de helt sjeldne! Og i går sto han altså på scenen i Skarphallen. Og du, bor du i Tromsø og omegn og noen spør deg: «Hvor var du da Elton John spilte i Tromsø?», ja da vil du helst svare: «I Skarphallen, så klart!». For det var stort det verdensstjernen leverte fra scenen i går. Proft fra A til Å. Den mannen kan pinadø håndtere et piano altså! Og det til tross for at han slett ikke har de lange, slanke fingrene som kjennetegner de beste pianistene. Stemmen hans er rå! Og låtmaterialet? Wow! Nå skal ikke jeg skryte på meg å være noen stor Elton John-kjenner. Men det trenger man da heller ikke å være for å synge med på de største hitene hans. Og de er mange! Bare én manglet i går, etter min mening. «Can you feel the love tonight». Ellers var de fleste med. «Your song», «I´m still standing», «The One», «Rocket Man», «I guess that is why they call it the blues», «Nikita», «Daniel», «Sorry seems to be the hardest word», «Don´t let the sun go down on me» og «Candle in the wind». Mannen spilte i to og en halv time, så det ble naturlig nok mange ukjente innimellom også. Men det får man jammen tåle når en artist av et sånt kaliber først gjester vår lille krok av verden!
Les konsertanmeldelsen i Nordlys

Vi var fornøyd med plasseringen vår. Vi hadde god sikt til
scenen hvor Elton John tryllet frem den vakreste musikk
med sin stemme og sitt ekstreme pianotekke!! 
Avslutningsvis har jeg lyst til å rette en stor takk til gjengen bak Døgnvill. De sliter virkelig ikke med mangel på gjennomføringsevne, det er sikkert! Tvert imot setter de den ene ville ideen etter den andre ut i praksis! Først ga de oss Døgnvill, en storslått utendørsfestival. Nå har de altså lagd en vinterversjon, til stor suksess. Her snakker vi for alvor om visjonære mennesker som ser muligheter der andre ser begrensninger, og som så gir alt for å realisere dem! Kred! 
Har du noe forhold til Elton John og hans låtmateriale? 
Legg igjen en kommentar

6 comments
 • Ååå, misunneleg på deg som har vore på Elton konsert. Dersom han hadde vore her i nærleiken så hadde eg gått på konsert, ja!
  I sommar skal eg på konsert med Sting og Bruce, gleder meg til det.
  Elles er det bloggtørke her også 🙂

 • Liker Elton John veldig godt, men er ingen blodfan. Hadde ikke sagt nei takk til en konsert alikevel, altså. 😉

 • Ah, en viss trøst i at vi er flere med bloggtørke. Ja ja, jeg begynner å nærme meg slutten på tørken. Tror jeg. Satser på at du er tilbake snart, du også. 🙂

  Sting OG Bruce samme sommeren? Jammen er du heldig!

 • Er det som er så fint med artister som Elton John. Man trenger ikke være blodfan. Musikken til artister av et sånt kaliber (herlighet, mannen har vært aktiv i 40 år!!) er så kjent at man ikke kan unngå å la seg rive med! Da jeg sto der i publikum i går tenkte jeg på hvem han faktisk er, hva han har vært med på, hva han har gitt oss av musikk (hallooo, "Løvenes konge"!!), og jeg kjente jeg ble rent andektig!

 • Elton John er såååå bra 🙂 Jeg fikk se han på Koengen i Bergen i 2003 🙂 Glemmer det ikke 🙂

  Nå fant jeg ut at Paul Simon skulle komme i sommer, og da ble jeg litt snurt, for gjett hvem som ikke er her i Bergen da?? Jaa… :/

Følg @livinger

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Meny

Om meg

Liv-Inger heter jeg. Jeg er blitt 46 (!) år gammel, og bor sammen med familien min i Tromsø. Jeg er gift med gymnaskjæresten min, og sammen har vi tre herlige jenter!

I bloggen min skriver jeg om det som opptar meg, enten det er politikk, sosiale medier, eller et småironisk blikk på egen hverdag.

Her kan du lese mer om meg