iGoogle – helt enkelt genialt!

iGoogle – helt enkelt genialt!

Jeg jobber med innhold og prosesser på nett, og liker å tro at jeg ikke er helt på bærtur når det gjelder bruk av digitale verktøy, teknologiske nyvinninger og lignende. Men en ting har gått meg hus forbi: RSS-feeds. Jeg har selvsagt hørt om det. Skjønt at det er kjekt. Men tatt det i bruk selv? Nope. I årevis har jeg levd lykkelig uvitende om de mange fordelene jeg har gått glipp av som RSS-bruker. Jeg har klikket meg inn på den ene bloggen etter den andre på jakt etter nye innlegg. Hatt Facebook som startside. Klint til med både tre og fire klikk for å komme meg inn på familiens Google-kalender. Latterlig.

Men nå har jeg sett lyset. I form av iGoogle. Og jeg spør meg selv: Hvorfor i all verden har jeg ikke oppdaget iGoogle før? Jeg føler at jeg har kastet bort x antall klikk hver eneste dag de siste årene bare fordi jeg ikke har tatt meg selv i nakkeskinnet og tatt dette vidunderverktøyet i bruk. Argh!

Men bedre sent enn aldri, er det noe som heter. Det gjelder også bruken av digitale verktøy. Nå har jeg iGoogle som startside. Der ligger alle bloggene jeg følger. I stedet for å klikke meg innom alle bloggene, får jeg via iGoogle oversikt over de siste innleggene i dem alle. Genialt! I tillegg sjekker jeg de siste oppdateringer på både Facebook, Twitter og Linkedin på iGoogle-siden min. Jeg har værvarslet for Tromsø tilgjengelig. Greit å vite hva man har i vente. Og ikke minst får jeg Google-kalenderen midt i fleisen hver gang jeg går på internett. Der ligger min kalender, gubbens kalender, og en egen familiekalender i skjønn forening. Et must i en travel hverdag.

iGoogle byr på utallige muligheter. Muligheter jeg såvidt har begynt å utforske. Men utforske skal jeg. Og jeg gleder meg. For med iGoogle har min digitale hverdag blitt betydelig enklere og langt mer oversiktlig.

Hvordan organiserer du din digitale tilværelse? Bruker du ørten klikk for å komme deg gjennom alt? Eller har du samlet alt på ett sted med iGoogle eller lignende vidunderverktøy?

Legg igjen en kommentar

9 comments
 • Å, jeg er en teknosinke… det der høres jo supert ut. Nå er bloggene jeg følger på blogglisten min, så jeg ser der omd et skjer noe, men alt det andre… jeg får teste ut – og så spørre deg om hjelp evt.

 • Test i vei, Siri. Og la deg begeistre. Og det er bare å spørre i vei dersom det skulle være noe. Selv om jeg er ordentlig iGoogle-nybegynner skal jeg svare som best jeg kan 🙂

  Tom-Åge, du har bidratt sterkt til at jeg endelig har fått opp øynene for RSS og iGoogle. Thank you!

 • Jeg bruker også iGoogle som startside. Men jeg er dessverre ikke så flink til å oppdatere den med nye ting jeg kommer over. Når det gjelder blogger bruker jeg faktisk min egen blogg og bloggrullene der til å holde oversikten. Jeg anbeflaer forresten Instapaper. Ofte finner jeg artikler jeg har lyst til å lese, men ikke tid til der og da. Da lagrer jeg lenken i Instapaper ved å klikke på en Read later-knapp jeg har lagt til som bokmerke i menylinjen min. Helt genialt, egentlig!

  Mammadamen:-)

 • Ikkje så dumt det her. Men plages litt. Hvordan legger man til blogger? Fikk til å legge inn din, men får ikke til f eks http://www.theelise.com. Velger "abonner" helt nederst men får bare opp en adresse som sier feed: osv.

 • Når jeg klikker på "Abonner" nederst på Elises blogg, får jeg opp "Abonner på denne nyhetskilden med", og så kan jeg velge Google i en nedtrekksmeny. Tror den legger seg i iGoogle da.

  Men jeg går ofte inn manuelt, i iGoogle. Da klikker jeg på "Legg til ting" oppe til høyre. Da kan man velge blant en zillion moduler, eller legge til url-er ved å klikke på "Legg til innmating eller modul" nede til venstre. Da limer du bare inn url-en på Elises blogg (eller hva det måtte være), så legger den seg på startsiden.

  Modulene på startsiden flytter du rundt akkurat som du vil 🙂

 • Aha, fikk til å legge til url. Men fikk ikke opp den nedtrekksmenyen. Savner forøvrig å få alle blogg-oppdateringer i en boks, nå fyller de jo nesten hele siden. Utforsker videre…

 • Skrik ut hvis du finner ut noe lurt da, Johanne 🙂

  Enn så lenge har jeg de bloggene jeg leser oftest på startsiden. Og så har jeg en egen fane for fagblogger. Under "Innstillinger" i iGoogle kan du administrere fanene på siden, pluss angi hvor mange kolonner hver fane skal ha.

  Fordelen med å bruke bloggrullene på sin egen blogg (hvis man har det) slik Mammadamen gjør, er jo at disse sorterer bloggene etter siste innlegg. Jeg har foreløpig valgt å ikke ha bloggrull på min blogg. Jeg veide for og imot. Men selv om det er mange fordeler med dem, syns jeg innimellom at de blir litt uoversiktlige. Skulle ønske iGoogle sorterte etter siste innlegg. Kanksje det gjør det, bare at jeg ikke aner hvordan man får det til?

  Vi får utforske begge to, Johanne, og dele gode tips 🙂

Følg @livinger

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Meny

Om meg

Liv-Inger heter jeg. Jeg er blitt 46 (!) år gammel, og bor sammen med familien min i Tromsø. Jeg er gift med gymnaskjæresten min, og sammen har vi tre herlige jenter!

I bloggen min skriver jeg om det som opptar meg, enten det er politikk, sosiale medier, eller et småironisk blikk på egen hverdag.

Her kan du lese mer om meg