Hyyylende ungjenter og syngende fløtepuser!

Hyyylende ungjenter og syngende fløtepuser!

Illustrasjonsfoto: iStockphoto.com

Bieber-hysteriet har satt sitt preg på Oslo i dag. Og på mediebildet over det ganske land. At opplegget var dårlig regissert fra arrangørens side hersker det liten tvil om. Det er likevel ikke det jeg har lyst til å skrive om i dette innlegget. Jeg har lyst til å si noe om de mange surmagede kommentarene som har flydd rundt, både om Bieber selv og og ikke minst om hans unge fans.

For i sosiale medier er det overraskende mange som har hatt behov for å idioterklære de tusenvis av ungjentene som skrek i ekstatisk glede over å få et glimt av sitt store idol. Og Bieber selv? Nei, fyren er visst ikke noe å samle på! En fjomp som verken kan synge eller danse! Opplest og vedtatt. Men kjære deg, kvinne eller mann mellom 30 og 50-eller-whatever: du er ikke i målgruppa! Det er ikke meningen at du skal like Bieber! Visst kommer fyren til å være glemt om 20 år. So what? Akkurat nå, i 2012, er det den unge kanadieren ungjentene elsker! La dem nå få lov til det da!

For hallo, er dette liksom et fenomen av nyere tid? Nope. Hver generasjon har sine idoler. Min generasjon hadde New Kids on the Block. Herregud, vi ELSKET Jordan, Joey, Danny, Jonathan og Donnie (og tenk, jeg husket navnene uten å google dem!). Min favoritt var Joey. Jeg skulle gifte meg med Joey! Ferdig med den saken. Nå ble det jo ikke helt sånn da. Men nå er han ikke så verst han jeg endte oppe med heller, så jeg klager ikke. 😉

Anyway, tilbake til saken: jeg elsket, elsket, elsket Joey! Andre elsket Jordan. Eller Donnie. Uforståelig, selv den dag i dag. Alle måtte vel se at Joey var den kjekkeste? Eller i alle fall den søteste. Og som hun sa, hun ene ungjenta jeg hørte på TV i dag: «Han har så fin personlighet». Jeg må innrømme at jeg humret litt i skjegget. Men så kom jeg på: jeg tenkte jo det samme om Joey, jeg. Helt fantastisk fin personlighet! Hvordan jeg visste det? Jeg så det jo! På film. For jeg og venninnene mine så time etter time med video om disse gutta. Om livet på turné. Fra plateinnspillingene. Vi levde og åndet for disse videoene. Byttelånte. Så dem igjen og igjen. Og slet dem vel til slutt regelrett ut.

For meg og ei venninne ble lykken komplett da NKOTB endelig kom til Oslo og Norge. Selv om det mest hysteriske engasjementet hadde begynt å kjølne litt for vår del da konserten endelig var et faktum, reiste vi sørover ene og alene for å få med oss den store begivenheten i Oslo Spektrum. Og det var stort! Kjempestort! I den O Store Hovedstaden bodde vi hos venner av mamma og pappa. Vertskapet fulgte oss til Spektrum, og plukket oss opp igjen umiddelbart etter konserten. Og på formiddagen, før konserten, hva gjorde vi da? Jo, akkurat det dagens Bieber-fans har gjort: hang rundt hotellet til våre helter. Og bare det beveget seg i en liten flik av en gardin steg hylene over Oslo by, den gang som i dag. Hadde konserten funnet sted ett år tidligere hadde vel både jeg og min venninne vært blant dem som skrek høyest. Selv hadde jeg trolig endt opp med å bli båret ut fra Spektrum etter regelrett å ha svimt av, av pur glede over å puste inn samme lufta som Joey McIntyre!

Mødrene våre da, var de noe bedre? Neida. De elsket The Beatles. Elvis. Og de hylte og skrek, de også! Kanskje ikke så mye her i lille Norge. Men ute i den store verden var det stor oppstandelse. Og hadde datidens helter besøkt vår lille krok av verden, kan du banne på at norske jenter hadde gått av skaftet også da! Så pliiis, kan alle komme ned fra sin høye hest og slutte å snakke dritt om Justin Bieber og hans Beliebers? Og nei, jeg mener ikke at det ikke skal være lov til å komme med en morsom kommentar eller to. Men den oppriktige og nesten sjokkartede forundringen over at nåtidens kanskje største tenåringsidol skaper hysteri ved å vise seg i Oslo? Nei, skjerpings folkens.

Hva syns du om Bieber-oppstyret?

Legg igjen en kommentar

10 comments
 • Haha, så fantastisk! Som gammelt skinn så er jeg jo en del eldre enn deg. Min tidlige tenåringsfacinasjon gikk utover Drama og Creation. Ojojoj, der var det jo stor dramatikk med brudd og greier. Men siden jeg levde i steinalderen ble det ikke noen stakeout eller roadtrip til Larvik. Vi skrev brev, vi. MEd frankert returkonvolutt og gleden var enorm når vi fikk svar. Og han ene skrev til og med langt brev tilbake! Himmel, det var tider det!

 • Hehe! Tør ikkje tenke på korleis eg hadde vore om eg fekk reise på konsert med RollingStones som fjortis!!
  Har vore på 2 konsertar med RS i vaksen alder, men no greier både eg og Mick å oppføre oss 😉

 • Godt dere klarer å legge bånd på dere, både du og Mick! 😉 Men tenk, hadde det ikke vært enda artigere om du fikk se RS som fjortis? 🙂

 • Sååå gammel kan du da ikke være? TIl og med jeg har digget Drama og Creation. Muffe og Gekki (?) var jo helter! Vi digget for harde livet, med rosa Poco Loco- og Ball-gensere og permanent i håret! Det var tider! 🙂

 • Synest det er ganske morsomt å sjå, litt fordi eg aldri har vore så hysterisk fascinert av nokon, og ikkje er typen til å hyla slik, så dette blir litt "nytt" for meg. Og eg blir jo litt oppgitt av jentene som opptrer ufornuftig og set seg sjølv i fare berre for å få eit lite glimt av helten.

  Men stort sett er det berre artig, og eg også tenkte på at dette er jo ikkje noko nytt fenomen, så skjønar ikkje kva folk uttalar seg så kraftig for. Verkar jo ikkje som han er noko dårleg idol heller, så berre hyl i veg jenter;)

 • Haha, herlig! Det er rart hva vi trenger å bli minnet på innimellom:)

  Jeg må innrømme at jeg har blitt ganske starstruck i voksen alder også. For ti år siden var mannen min og jeg i Las Vegas. Og gjett hvem som kom ut av Houdinis magisk butikk. Jo, selveste Michael Jackson. Og gjett hvem som ikke skjønte at hun sto og hylte med i koret før jeg fikk noen merkelig blikk fra mannen min … Det er lett å la seg rive med for å si det sånn;)

  Fin kveld til deg!

 • Nå er kanskje ikke Justin Bieber favorittartisten min, hihi 😉 men jeg skal ærlig innrømme at dersom jeg hadde fått oppleve Seether / Shaun Morgan live, unplugged, hadde jeg garantert får tårer i øynene, og muligens også grått en liten skvett. 😉 Hylskrikingen derimot, har jeg for lengst lagt på fjortis-hylla.. 😉

  Synes det er helt greit at fjortisene går litt bananas over idolene sine.. det må dem da vel få lov til.. det er jo bare morsomt (og litt nostalgisk?) for oss eldre. Verre er det med damene i 40 – 50 årene som hyler og griner etter Justin Bieber, i kor med purunge Beliebers. hihi 😉

Følg @livinger

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Meny

Om meg

Liv-Inger heter jeg. Jeg er blitt 46 (!) år gammel, og bor sammen med familien min i Tromsø. Jeg er gift med gymnaskjæresten min, og sammen har vi tre herlige jenter!

I bloggen min skriver jeg om det som opptar meg, enten det er politikk, sosiale medier, eller et småironisk blikk på egen hverdag.

Her kan du lese mer om meg