Hva var det jeg ville med bloggingen igjen?

Hva var det jeg ville med bloggingen igjen?

Illustrasjon: weblogcartoons.com

Tidligere denne uken skrev Mammadamen et spennende innlegg om blogging og hvordan det vil arte seg i 2011. Mammadamen er en av mine absolutte favoritter i Blogglandia. Gjennom bloggen sin evner hun både å engasjere og å inspirere, så også med dette innlegget.

Etter å ha lest Mammadamens innlegg begynte jeg å tenke litt på mitt eget virke som blogger. Om en liten måned har denne bloggen halvtårsdag. En kjapp (?) oppsummering er kanskje på sin plass? I så fall er det vel greit å starte med et lite tilbakeblikk på hvorfor jeg i det hele tatt opprettet bloggen. Hva var det jeg ville? Jo, i innlegget «Hvorfor blogge?» skrev jeg at jeg blogger fordi det er morsomt, sosialt og lærerikt. Har det så vært det? Ja, ja og ja.

Jeg syns det er kjempemorsomt å blogge. Ikke bare fordi jeg elsker å skrive, men også fordi det er så mange morsomme blogger der ute. Blant mine favoritter i kategorien morsomme blogger ligger disse øverst på lista (i tilfeldig rekkefølge):

Og sosialt? Ja, blogging er så definitivt sosialt! Skal man lykkes i Blogglandia holder det ikke å produsere innhold selv. Man må lese andres blogger. Kommentere det de skriver. Dele. Delta. Og det er både sosialt og givende! Gjennom bloggen har jeg blitt kjent med andre bloggere. Trivelige og dyktige bloggere. Det setter jeg stor pris på.

At det er lærerikt å blogge er hevet over en hver tvil. Ikke bare har man stor læringseffekt av å skrive om tema man selv brenner for. Man lærer også mye av de kommentarene man får. Disse tilfører ofte ny kunnskap om temaet i det aktuelle innlegget. I tillegg har det stor verdi å lese argumentasjonen til dem som mener det stikk motsatte av det jeg gjør. Man lærer også mye av å lese andres blogger. Det finnes utrolig mange kunnskapsrike bloggere der ute. Tidligere nevnte Mammadamen er en av dem.

Jøss. Som jeg rabler. Konklusjonen får være at det blir spennende å følge bloggingen i Norge i det kommende året. Hvilken retning beveger vi oss i? For min egen del tror jeg at jeg bare fortsetter i det samme sporet som jeg har begynt på. I alle fall inntil videre. Jeg skal fortsette å skrive om det som opptar meg. Kanskje jeg kan være litt flinkere til å balansere mellom «tunge» innlegg, og de små hverdagsbetraktninger fra hverdagen som trebarnsmor? Det blir fort enten eller.  Tid er dessverre mangelvare for meg som for så mange andre, så hyppigheten på innleggene er variabel. Men 1-2 innlegg i uka er målet. Så lenge jeg koser meg med bloggingen er ikke det noe problem! Og kose meg gjør jeg!

Har du gjort deg noen tanker om blogging i 2011? Eller om sosiale medier generelt i det kommende året?

Legg igjen en kommentar

8 comments
 • God morgon!
  Veldig enig med deg om dei favorittbloggarane du lister opp. Blogging er jo morsomt, men tidkrevjande og vanedannande.
  Kor lenge eg vert i felten, veit eg ikkje. Eg fjasar på ei stund til. Veldig tunge innlegg vert det nok få av her!

 • Enig i at blogging er sosialt. Og vanedannende;)
  Mammadamen tar opp mange emner som engasjerer, og det synes jeg at du også er flink til. Ofte er sånne innlegg er tidkrevende, og for min del blir det ofte til at jeg kjører ut et eller annet vas i bloggen min. Men har sansen for blogginnlegg der man blir utfordra til å tenke litt…
  Jeg er ikke så inne i alt som gjelder sosiale medier – jeg har liksom bloggen. ANdre er mer drevne og benytter FB, twitter og andre kanaler (?). Men ser jo at flere og flere blogger, så jeg tror absolutt at blogging er på vei oppover.
  (Og takk for skryt;)

 • Bra innlegg. Det er fint å reflektere over og tenke gjennom hva en vil med bloggingen sin. Flere ganger har jeg spurt meg selv hva jeg ønsker å formidle med innleggene mine. Det er masse å skrive om, men ikke alt en ønsker å dele.
  Jeg er veldig enig med favorittene dine. I tillegg er du også en av dem som jeg jevnlig besøker. Synes du skriver bra og tar opp mange interessante temaer!
  Ønsker deg ei fin helg
  Klem Tonje

 • Bra innlegg som får meg til å tenke på hva JEG vil med min blogg. Jeg jobber fortsatt med å følge med på blogger, og å kommentere. Jeg synes det er kjempe spennende å følge med i bloggverden, og det er spennende å se utviklingen, men har frem til nå ikke vært så flink til å kommentere. Jeg liker veldig godt mangfoldet i bloggverden, og kommer til å følge med året framover samtidig som jeg skal prøve å holde liv i min egen blogg.

 • Takk for ros. ☺
  Fortsett å skrive om det som opptar deg, det er da det blir bra.
  Jeg synes de sk. rosabloggene har fått for mye oppmerksomhet i media, interiørbloggene seiler også. Synes ikke dette er et godt nok bilde på blogglandet i Norge, det finnes utrolig mange skriveglade mennesker med fornuftige, interessante, vittige, alvorlige saker på hjertet. Håper dette mangfoldet vil få mer oppmerksomhet fra media i 2011. Da slipper man kanskje rare blikk fra folk når det røpes at man blogger….eller…jeg blir jo uansett svar skyldig når de spør om hva jeg blogger om, he he.

  Ha en fin helg!

 • Takk for koselige kommentarer, dere 🙂

  Er nok nyttig å ta en fot i bakken innimellom. For som du sier ShyB, så er det tidkrevende å blogge. Og ikke minst vanedannende. Men så gir det jo utrolig masse også da. Så det er så definitivt verdt det!

  Jeg er enig med deg, Elisabeth. Rosabloggerne og interiørbloggerne er liksom de som har fått mest oppmerksomhet enn så lenge. Det tror jeg vil snu. Mammadamen har jo vært omtalt i media ved flere anledninger, noe som er helt konge! Hun står for noe ganske så annet innenfor bloggingen, nemlig. Det er viktig å synliggjøre mangfoldet, syns jeg.

  Nå har jeg meldt meg på givewayen, Siri 🙂

Meny

Om meg

Liv-Inger heter jeg. Jeg er blitt 45 (!) år gammel, og bor sammen med familien min i Tromsø. Jeg er gift med gymnaskjæresten min, og sammen har vi tre herlige jenter!

I bloggen min skriver jeg om det som opptar meg, enten det er politikk, sosiale medier, eller et småironisk blikk på egen hverdag.

Her kan du lese mer om meg