Høyre- eller venstrehjernedominert? Test deg selv!

Høyre- eller venstrehjernedominert? Test deg selv!

Illustrasjonsfoto: iStockphoto.com

Elisabeth, som skriver bloggen Innerst i veien, skrev et innlegg om stirring og snurring her om dagen. I innlegget viser hun til SilvaMetodens test for å avdekke om du er høyre- eller venstrehjernedominert. Jeg lot meg fascinere.

Testen er enkel. Man skal rett og slett se på en dame som snurrer. Spørsmålet er: hvilken vei snurrer hun? For det er det som er så fascinerende. Noen ser en dame som snurrer med klokken. Andre derimot ser en dame som uten tvil snurrer mot klokken. En tredje gruppe klarer ikke helt å bestemme seg for om hun snurrer med eller mot klokken. De blir nemlig kjent med et litt lunefult kvinnemenneske. Noen ganger snurrer hun mot høyre. Andre ganger mot venstre.

Nysgjerrig?

Prøv selv på nettsidene til SilvaMetoden

Ser du en dame som snurrer med klokken, altså mot høyre? Da er du høyrehjernedominert. Høyrehjernedominerte personer er kreative og intuitive. De er drømmere, og velger seg yrker som kunstnere, entreprenører, håndverkere og selgere.

Ser du derimot en dame som snurrer mot klokken, altså mot venstre? Da er du venstrehjernedominert. Det er blant disse vi finner de logiske og analytiske blant oss. De som blir regnskapsførere, revisorer, advokater og forskere når de blir store.

Hvilken vei tror du «min» dame snurret? Vel. Hun snurret ikke begge veier. Jeg har stirret på henne i det uendelige. Og hvor lenge jeg enn glor, så snurrer hun bare mot høyre. Med klokken. Jeg er med andre ord høyrehjernedominert. En drømmer.

Når jeg leser beskrivelsen av høyrehjernedominerte personer på SilvaMetodens nettsider kjenner jeg meg igjen. I alle fall til en viss grad. Må jeg da bare innse at evnen til logisk og analytisk tenking er totalt fraværende hos undertegnede? Er det derfor jeg ble tom i blikket da foreleseren på dagens studiesamling snakket om aktivitetsbasert kostnadskalkulasjon som om det var Guds gave til menneskeheten? Jøss. Det lover ikke godt.

Jeg trøster meg med at jeg tross alt kjenner meg litt igjen i beskrivelsen av venstrehjernedominerte personer også. Jeg vil for eksempel påstå at jeg har fokus på det jeg holder på med, og at jeg er opptatt av detaljer. I alle fall i gitte sammenhenger. At jeg i tillegg kan planlegge neste blogginnlegg samtidig som jeg rører i middagsgrytene med den ene hånden og snakker i telefonen med den andre (ja altså, jeg snakker jo ikke med hånden, jeg holder telefonen i den), det får så være. Det betyr vel bare at jeg har evner som spriker litt i alle retninger. Men hvorfor snurrer den hersens damen da bare mot høyre? Kan hun ikke ta seg bare en liten svippom mot venstre? Er det så vanskelig da? Argh!

Hvilken vei snurrer «din» dame? Med eller mot klokken? Og skal vi i det hele tatt ha noen tiltro til disse greiene? Hvis ikke, hvorfor ser ulike personer at damen snurrer forskjellige veier? Jeg blir ikke klok på dette, jeg.

Legg igjen en kommentar

8 comments
 • He he, du har ikke stirra lenge nok. Jeg holdt på lenge – i flere omganger – over tre dager…og dama snurrer begge veier. Prøv metoder som å myse litt, scroll så du kun ser beina hennes….Jeg så nemlig først at hun snurra kun mot venstre og det kunne jeg ikke leve meg, he he. Er nemlig ikke særlig god i matte og denslags. ☺

 • Du har sikkert rett. Jeg skal sette av et par timer en kveld til prosjekt "få-kvinnemennesket-til-å-snurre-mot-venstre-jeg-er-da-vel-for-svarte-et-logisk-tenkende-menneske"! Så det så 😉

 • Hehe..snurret kun mot høyre for meg og mye av det stemmer. Men kanskje jeg skal prøve å stirre lenge jeg og 🙂
  Uansett, fascinerende!

 • Hehe, jeg kommanderer henne til å snurre den veien jeg ber henne om. Bytter vei når foten er beint mot meg/beint fra meg. Har alltid hørt at jeg har god logisk sans, så det var litt bonus at jeg kan titulere meg som drømmende i tillegg. 🙂

 • Hun snurrer mot høyre like forbanna hvor mye jeg myser, nistirrer og setter meg i andre enden av stua. Jeg kan ikke for alt i verden forstå hvordan man skal kunne greie se at hun snurrer andre veien, det er jo åpenbart at dama snurrer mot høyre??

 • Væææ, nå skulle jeg inn igjen for å se om jeg greide få henne til å snurre andre veien, og nå går hun bare mot venstre! Det må være noe galt her, for regnskapsførere, revisorer, advokater og forskere takker høyere makter for at jeg ikke har planer om å bevege meg i den retningen. Jeg er helt amøbe på sånt.

 • Men i svarte??! Dere får henne til å snu? Jeg stirrer og glor, myser og scroller. Flashbacks til barneskoletida da jeg måtte trene opp samsynet. Men den møkkakjerringa (beklager altså, nå dukker det opp nordnorske gloser, vær glad jeg holder meg til de ganske moderate) snurrer bare mot høyre.

  Marita, godt vi er to som ikke evner å kommandere damen til å gjøre som vi vil. Felles skjebne, felles trøst 😉

Følg @livinger

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Meny

Om meg

Liv-Inger heter jeg. Jeg er blitt 46 (!) år gammel, og bor sammen med familien min i Tromsø. Jeg er gift med gymnaskjæresten min, og sammen har vi tre herlige jenter!

I bloggen min skriver jeg om det som opptar meg, enten det er politikk, sosiale medier, eller et småironisk blikk på egen hverdag.

Her kan du lese mer om meg