Hormonbomber på nett

Hormonbomber på nett

Illustrasjonsfoto: iStockphoto.com

Internett har vært viktig for meg de siste årene. Jeg planla bryllupet mitt (eh, vårt…) online for eksempel. Eller ikke bare online da. For mannen måtte jo også få et ord med i laget. Måtte han ikke? Og så hadde vi et par familieråd, husker jeg. Hvor oppgaver (og kostnader) ble fordelt. Men nettet var en viktig kilde til inspirasjon. Og diskusjon. For på nett kryr det av gifteklare bridezillaer som har sterke meninger om alt fra fargen på serviettene, til hvor mange gjester man skal ha, hvem man bør (må?) og ikke bør invitere, om man skal gifte seg i kirken eller ikke, og hvor mye brudekjolen skal koste.

Det var som vordende brud at jeg først ble ordentlig kjent med diskusjonsforumenes mange gleder. Og siden den gang har nettet vært en trofast følgesvenn gjennom de store begivenheter i livet. Gjennom tre svangerskap har nettet stått ved min side. Jeg har diskutert med andre gravide, delt erfaringer, idioterklært noen av dem (jeg skylder på hormonene), og blitt idioterklært av andre (jeg skylder ene og alene på dem).

I 2004, altså en gang mellom mitt første og andre svangerskap, skrev jeg en liten greie om fenomenet gravide på nett. Jeg tenkte å dele disse skribleriene her på bloggen. Kanskje særlig siden det nærmer seg 1-årsdag her i huset. Med andre ord, for nøyaktig ett år siden var undertegnede en tikkende bombe som lå med bena høyt, med PC-en oppunder haka (det var jo ikke plass i fanget, må vite), og skrev det ene innlegget etter det andre om urinprøver og blodtrykk, om hva man bør (må?) og ikke bør ta med seg i fødselsbagen, om kynnere og annet lureri, og ikke minst om spenningen knyttet til familieforøkelsen.

Les tankene mine om hormonbomber på nett hos Kvinneguiden

Legg igjen en kommentar

2 comments
  • Jeg ble også en "storforbruker" av forum da jeg ville bli gravid, var gravid, nybakt mamma… men så dalte litt interessen/behovet..Pluss ble litt lei av allt tullet, både klemmzing og kosing, kjeftesmelling, forumtroll og "forståsegpåing"..

    En blir kanskje litt "innsnevret og ensporet" av å henge på slike forum, selv om en på en måte blir opplyst…f eks om alaskens plager en muligens kan få,ja… Så å spare sine omgivelser for sin periodevise opphengthet kan sikkert være greit… Hvis jeg blir gravid igjen, så vet jeg iallefall hvor jeg kan gå og bable.. 😉

  • Jeg var kjempeivrig forumbruker da jeg var gravid med nr. 1. Alt var nytt og spennende. Og jeg var nok litt overfokusert på det å være gravid. Men jeg hadde stor glede og nytte av forumene. Og ikke minst fikk jeg mange gode venner der. Jeg ble til og med kjent med damen som var dagmamma for eldstejenta i to år på et forum. Verdens beste dagmamma, uten tvil!

    Jeg har ikke vært like ivrig nå med nr. 3. Men jeg har brukt forum denne gangen også. Og det nok til at jeg har fått noen nye bekjente i nettsfæren. Veldig trivelig!

Følg @livinger

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Meny

Om meg

Liv-Inger heter jeg. Jeg er blitt 46 (!) år gammel, og bor sammen med familien min i Tromsø. Jeg er gift med gymnaskjæresten min, og sammen har vi tre herlige jenter!

I bloggen min skriver jeg om det som opptar meg, enten det er politikk, sosiale medier, eller et småironisk blikk på egen hverdag.

Her kan du lese mer om meg