Gi oss badeland i Tromsø!

Gi oss badeland i Tromsø!

Illustrasjonsfoto: iStockphoto.com

I sommer badet vi. Masse. Vi var på badelandet i Kristiansand dyrepark tre ganger. I Pirbadet i Trondheim én gang. Og på Polarbadet på Bardufoss én gang. Yngstejenta gikk fra å klamre seg fast til oss voksne så snart tåspissene traff vannflata, til å flyte pludrende rundt i bassenget på egenhånd bare hun fikk armringene på seg. I løpet av kun kort tid rakk hun altså å bli trygg i vannet. Toppers selvfølgelig. Men jeg merker at jeg blir irritert. Hvorfor i all verden har vi ikke badeland i Tromsø? En by med nærmere 70 000 innbyggere, og så har vi ingen steder å dra hvis hele familien har lyst til å svømme og kose seg sammen? Latterlig!

Historien om badelandet i Tromsø er lang. Og uoversiktlig. Det hersker liten tvil om at et badeanlegg hadde blitt godt besøkt. Småbarnsfamilier her i byen er nemlig ikke bortskjemt med tilbud som passer for alle aldersgrupper. Regner det nå en søndag kan vi liksom velge mellom selene på Polaria eller utstillingene på Tromsø museum. Eller er museet åpent om søndagene? Jeg aner ikke. Jeg vil bade! Det skal også sies at det er begrenset hvor ofte det er interessant å ta de små med på nevnte attraksjoner. Men bading, det er artig hver gang! Og i eviglange økter.

Men altså, hvis man er enig om at et badeanlegg hadde gått rundt her i byen, hvorfor bygges det ikke da, spør du kanskje? Vel, først må man bli enig om hva man skal klemme inn i et sånt anlegg, i tillegg til basseng og sklier og badstuer og sånt. Skal det huse en innendørs fotballhall/konsertarena av dimensjoner? Hvilke næringsaktører kan anlegget huse? Hva skal prosjektet hete? Hvilke signaler gir navnet? Hvor skal det ligge? Argh. For Guds skyld (og jeg er ikke religiøs, så nå er jeg irritert): gi oss nå bare det badelandet da! Jeg driter i om jeg må kjøre til Tromsdalen eller Langnes eller sentrum eller hvor, bare jeg får bade sammen med familien min!

I Trondheim, der har de skjønt det. Pirbadet er uten tvil det mest fantastiske innendørs badeanlegget jeg har sett. Der var x antall basseng av ulike typer. Der var stupetårn med stupebrett, 3-meter, 5-meter, 7,5-meter og 10-meter. Jeg får den store skjelven bare jeg hopper fra 3-meteren på Polarbadet, så for min del kan det være det samme med det tårnet. Men fader altså, det gjør noe med tilbudet! Og ikke minst hadde det sysselsatt 9-åringen min i timesvis! Det jeg derimot likte best på Pirbadet var barneområdet. De hadde nemlig et stort område med basseng og små kanaler med ca. 20 cm dypt vann. Der var det også enkle sklier til småfolket. Og små fontener. Og et sånt Fisher Price lekehus med stoler og bord og greier. Der slentret 1-åringen vår (snart 2) rundt i en liten evighet. Og tenk, på samme området sto også et boblebad (1 av 3 i anlegget). Så mor kunne koke skrotten i boblebadet samtidig som hun hadde full oversikt over yngstearvingens gjøren og laden ca. tre meter unna. Genialt eller?? En annen ting var beliggenheten. Pirbadet ligger ved havna. Man kan altså ligge i bassenget og glo rett ut på Munkholmen. Noe så fint! Virkelig. Sentrumsalternativet som nylig ble lansert virker derfor forlokkende. Hadde ikke vært så dumt å ligge i et varmebasseng og duppe mens man gløtter over på Ishavskatedralen. Men som sagt, viktigere enn beliggenhet er å realisere prosjektet. Nå!

Så kjære Tromsø-politikere, prosjektgruppedeltakere og andre eventuelle beslutningstakere, kan dere være så snill å finne en løsning på dette? Helst før undertegnede blir så gammel at rosinfingre er en permanent tilstand? På forhånd takk!

Legg igjen en kommentar

6 comments
  • AAAAMEN! Det er helt latterlig at vi ikke har det i storbyen Tromsø. Drar vi på besøk til besteforeldrene i Bodø har de et supert og stort badeannlegg, og drar vi til besteforeldrene i Harstad så har de et supert annlegg der. Men i store Tromsø der politikerne behandler småtasser som pesten har vi ingenting. Det er skammelig ! Hilde går på svømming for å få badet, og det er laaang ventetid for å få delta på svømmeskole i Tromsø 🙁

  • He he, trodde seriøst at Tromsø faktisk hadde et badeanlegg, det er da en av Norges største byer. Men så feil kan man ta.

  • Se der. Godt vi fikk oppklart misforståelsen, Pia! 😉 Og bare for å ha sagt det, Tromsø burde ha badeanlegg. Enhver by med respekt for seg selv har det! Som Elise sier, både Harstad og Bodø har. At Tromsø henger etter er bare pinlig!

  • Hear, hear! Helt enig, selvfølgelig! Vi vil ha badeland NÅ! Hadde hostet opp penger til årskort uansett hvor dyrt det enn ha måttet være. Vi vil bade og ha noe gøy å gjøre på gufsne fridager!

  • Skjønner godt frustrasjonen!
    Jeg er fra Harstad, og mannen fra Trondheim, så hver gang vi er "hjemme" besøker vi badelandene. I tillegg har vi et stort et her vi bor (men må innrømme at vi ofte glemmer å bruke det…)

  • Ja, da er det straks kommunevalg damer. Stem på de som gir dere badet dere vil ha 🙂 (hva nå en det måtte være, jeg sliter fortsatt med opplysningene om ekle samarbeid i den byen fra før i dag *ler*)

Følg @livinger

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Meny

Om meg

Liv-Inger heter jeg. Jeg er blitt 46 (!) år gammel, og bor sammen med familien min i Tromsø. Jeg er gift med gymnaskjæresten min, og sammen har vi tre herlige jenter!

I bloggen min skriver jeg om det som opptar meg, enten det er politikk, sosiale medier, eller et småironisk blikk på egen hverdag.

Her kan du lese mer om meg