Flere iGoogle-tips: kombiner med Google Reader

Flere iGoogle-tips: kombiner med Google Reader

For noen uker siden skrev jeg om iGoogles fortreffelighet, og om hvordan undertegnede har fått en ny og bedre netthverdag etter at iGoogle og RSS-feeds ble tatt i bruk. Jeg er fortsatt iGoogle-frelst. Og nå enda mer enn før. For nå har jeg skjønt hvordan jeg kan kombinere iGoogle med enda et Google-verktøy: Google Reader.

Sist jeg skrev om iGoogle kom det opp et spørsmål i kommentarfeltet om dette med blogg-feedene. Spørsmålet gikk på om det ikke var mulig å samle alle bloggene i ett felt, i stedet for å ha et eget felt per blogg. Vel. Det lar seg selvsagt gjøre. Og nå har jeg funnet ut hvordan.

Man tager altså en stykk Google-konto. Logg på, og snask deg inn på Google Reader. Der sletter du alt mølet som ligger inne default, før du legger opp abonnementer på de bloggene (entuelt andre feeder) du ønsker å følge. Abonnementene legger du enkelt opp ved å klikke på knappen «Legg til abonnement» like under Google Reader-logoen øverst til venstre. Legg inn url-en til den aktuelle bloggen. Gjenta.

Når du har lagt opp alle abonnementene dine (det blir fort noen, gitt) er det om å gjøre å komme deg tilbake til iGoogle i en faderlig fart. Der klikker du på «Legg til ting», søker deg frem til modulen Google Reader og legger den til. Og voila, så har du en enkel og oversiktlig boks hvor du får opp nye artikler fra alle bloggene du følger. Når du klikker deg inn på en artikkel får du den opp i et enkelt format. Ønsker du å kommentere klikker du deg videre inn på selve bloggen. De artiklene du har lest markeres med dus grå lenkefarge. Ubesøkte artikler er blå. Du kan velge å markere alle som leste. Veldig enkelt. Veldig oversiktlig. Anbefales!

Slik ser min Google Reader-modul ut i iGoogle akkurat nå. 
Noen artikler har jeg lest, andre har jeg til gode å kose meg med.

PS. Jeg syns det er på sin plass å gjøre oppmerksom på at undertegnede på ingen måte er kjøpt og betalt av Google (I wish!!). Jeg ser at jeg har skrytt flere av Google-løsningene opp i skyene i denne bloggen. iGoogle, Google Kalender og nå Google Reader. Men Google er ikke store uten grunn. De vet hva de holder på med. De lager gode verktøy. Og jeg er ikke vanskeligere enn at jeg takker og bukker for at noen mekker verktøy som fungerer som de skal. Og når noe fungerer deler jeg gjerne erfaringen min med omverdenen. Så enkelt er det!

Legg igjen en kommentar

12 comments
 • Takk for tips. Jeg elsker google:-)

  Og takk for kommentar på å være snurt, og ikke minst debattdeltakelsen! Jeg setter stor pris på at du deltar og kommenterer. Vil ikke miste det for alt i verden:-) Samme hvor uenige vi er. Det er jo det som nesten er mest morsomt;)

  God helg, Liv-Inger. Håper den blir strålende!

  Klem:-)

 • Takk Mammadamen! Og det samme sier jeg til deg. Jeg setter virkelig pris på at du tar deg tid til å kommentere innimellom. Vet jo at du er en travel dame med mange jern i ilden, ikke minst i bloggesfæren.

  Og jeg er enig med deg. Debatten vil jeg for all del ikke miste. Jeg syns det er både givende og lærerikt å diskutere med mennesker som mener noe annet enn det jeg gjør selv. På den måten utvider jeg perspektivet.

  God helg til deg og dine også, Mammadamen 🙂

 • Takk for tips! Jeg finner sakte men sikkert ut av ting…
  Apropos FB: burde kanskje ha kasta meg ut i det, men har liksom nok med bloggen…Men burde kanskje oppdaterere profilbildet mitt der inne, som vel er tre år gammelt…

 • You will need the best of the best, sounds and samples that is, and you will also need
  to continually expand upon your sound library.
  By using a quad-core processor chip or over to 16GB of RAM it's a proper monster — a suitable beast that one could toss in your messenger bag and take with you all day without spending all night long protesting and complaining about an aching back. First and foremost shut down your Mac – Book Pro laptop completely.

  Feel free to visit my web site :: mac pro

 • Simply click on the program that you want to
  watch and go directly to the channel it's playing on. Amongst initial releases will be Nixon and the Twilight movies. A stable internet connection is needed, may it be using a cable-powered connection or wifi.

  Here is my site: roku

 • If you want to meditate with your Black – Berry using the resources
  already installed on the phone, there are a variety of ways
  you can do this:. Here are just a few examples of the kinds of meditation we
  can experience:. Black – Berry Tablet OS is the new operating system that has been created for the Black – Berry Tablet and this operating system is based on QNX Neutrino.

  Feel free to surf to my weblog blackberry playbook

 • The box of the camera includes Camera Body, Rechargeable Li-ion Battery EN-EL14, Battery Charger MH-24, Audio Video Cable EG-CP14, USB Cable UC-E6, Eyepiece Cap
  DK-5, Rubber Eyecup DK-20, Strap AN-DC3, Accessory Shoe Cover BS-1, Body
  Cap BF-1B, View – NX 2 CD and a User Manual. Generally you're using 2 bodies using a fast tele zoom and fast wide zoom. The portal has been packaged with all these lenses and is an effort towards making it a single stop shop for photographers looking for Nikon camera lenses.

  my webpage; nikon d7100

 • However it is not so with the new Samsung Galaxy Note 2.

  Most of the Android smart phones come with their own customized ring
  tones which can be set as ring tones and other tones but now in this article
  lets learn about something with which you can set the customized Alarm
  Ring tones to android devices very easily. 3 Mp, the camera is
  clearly aimed at competing with other semi-high range cameras, not those that
  compete with those inside a smartphone or tablet.

  Also visit my web page :: galaxy note 10.1

 • Another fact which a lot of people are interested in is the battery.
  What is the best point and shoot digital camera 2011.
  Well Canon, hate to say it, but most amateurs don't like to haul around an external flash unit.

  Feel free to surf to my website :: canon eos 6d

Følg @livinger

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Meny

Om meg

Liv-Inger heter jeg. Jeg er blitt 46 (!) år gammel, og bor sammen med familien min i Tromsø. Jeg er gift med gymnaskjæresten min, og sammen har vi tre herlige jenter!

I bloggen min skriver jeg om det som opptar meg, enten det er politikk, sosiale medier, eller et småironisk blikk på egen hverdag.

Her kan du lese mer om meg