Drittlei politiske omkamper!
Politikerforakt og politiske omkamper

Drittlei politiske omkamper!

Hvis du lurer på hvorfor politikerforakten står så sterkt, look to Tromsø! Her er det knapt én sak lokalpolitikerne klarer å bli enig om. Selv der det hersker bred politisk enighet, strander prosessen fordi det er umulig  for makta å enes om detaljene. Ta spørsmålet om den nye Kvaløyforbindelsen for eksempel. En ikke helt tilfeldig valgt sak. Jeg bor på Kvaløya, og kjenner på kroppen hvor innmari vi trenger den forbindelsen. Helst litt brennkvikt! Lenge har jeg og flere med meg vært ved godt mot, vel vitende om at politikerne på tvers av de ulike partiene er enig om at behovet for en ny Kvaløyforbindelse er prekært. Likevel strander prosjektet. Hvorfor? De klarer jo ikke å bli enig om hvor den helsikkes forbindelsen skal gå!

Selv jeg, med nada politisk erfaring, skjønner at det ikke er verdens enkleste beslutning å ta. Du lukker ikke øynene og setter ei nål på et kart i blinde, liksom. Her må det faglige utredninger til. Derfor finnes det fagfolk. Fagfolket har talt i akkurat denne saken. De er klar i sin tale, og anbefaler ny bru mellom Selnes og Langnes. Vel og bra, så får vi ny bru da. Eller gjør vi nå det? Det neste som skjer er at politikkens høye herrer regelrett torpederer uttalelsen fra Statens vegvesen. De har en myyye bedre idé: Tunnel til Håkøya! Nå skal det sies at jeg slett ikke syns tunnelforslaget er så håpløst. Tvert imot. Men er jeg så gira på å få viljen min gjennom (i den grad jeg har en akkurat her), at jeg heller krangler et par tiår enn å stikke spaden i jorda for den brua? Nei! Bygg for pokker, samme hvor!

Skrekken er at den nye Kvaløyforbindelsen skal lide samme skjebne som den nye innfartsveien inn til Tromsø. I 30 år har man diskutert hvorvidt E8 skal gå på østre eller vestre side av Ramfjorden. I fjor kom beslutningen. Det blir østre alternativ. Da vedtaket ble gjort kjent uttalte kommunal- og moderningsminister Jan Tore Sanner følgende:

Hvor E8 inn mot Tromsø skal gå har vært diskutert i 30 år. Nå var det på tide å fatte en beslutning.

Halleluja, musikk i mine ører. For dette er poenget. Noen må skjære gjennom, og bare bestemme! Klart det blir surking, det skjønner vi. Men this is part of the game. Vi velger politikerne våre basert på deres standpunkt i ulike saker. Noen vinner, andre taper. De som vinner har et ansvar på vegne av oss alle. De har nemlig makt til å få gjennomført sin politikk. Men da må de lytte til fagfolk, ha saklige og åpne debatter, involvere så langt det går an – og til slutt skjære gjennom!

Når jeg nå leser at det planlagte Tromsøbadet også er i ferd med å bli gjenstand for omkamp, blir jeg bare trist til sinns. Jeg skiter i om jeg må dra til Templarheimen eller til sentrum for å bade med familien, bare jeg slipper å dra til Bardufoss! Bygg det badelandet – NÅ!

Illustrasjon: Shutterstock.com

Legg igjen en kommentar

Følg @livinger

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Meny

Om meg

Liv-Inger heter jeg. Jeg er blitt 46 (!) år gammel, og bor sammen med familien min i Tromsø. Jeg er gift med gymnaskjæresten min, og sammen har vi tre herlige jenter!

I bloggen min skriver jeg om det som opptar meg, enten det er politikk, sosiale medier, eller et småironisk blikk på egen hverdag.

Her kan du lese mer om meg