Visst kan jeg bake! Og muffinsoppskrift!

Aller først, dette blir aldri en matblogg. Ikke at det er noe galt med matblogger. Men de bør nok fortrinnsvis skrives av folk med en viss kompetanse på nettopp mat. Jeg har riktignok delt enkelte materfaringer på bloggen min tidligere. Men innlegg om råttkjerringbakst og negerboller bidrar vel ikke akkurat positivt til mitt rykte som matentusiast.

Men helt håpløs er jeg da ikke. I går kveld for eksempel bakte jeg. From scratch! Vi skal ha forsinket 10-årsfeiring for eldstejenta i ettermiddag, nemlig (fellesferiebarn, barnebursdagen må tas enten før eller etter skoleferien). Og jeg har bakt muffins. Som regel satser jeg på Toro-blanding når jeg disker opp med muffins. Men denne gangen la jeg sjela mi i baksten, og blandet egg, melk og tørrvarer helt selv! Jeg stekte til og med muffinsene i sånn muffinsform med plass til 12 muffins, for å få den fine toppen på, vet du. De er nemlig to jenter som feirer sammen. Og jeg kan jo ikke risikere at mammaen til den andre jubilanten kommer med verdens lekreste sjokoladekake (vi har fordelt baksten), mens jeg stiller med muffins som ser ut som litt mislykkede sveler! Du vet jo hvordan de blir når muffinsrøra velter papirformene saaakte ned mot stekeplata? Det ble noen runder inn og ut av ovnen med den forma. Men det var verdt det! Sjekk bare så fine muffinsene ble!

Fine-fine, lyse muffins med sjokoladebiter,
med kledelig topp og i fancy papir! 

Da jeg var ferdig å bake kom jeg på en kommentar jeg fikk på Facebook den gang jeg begynte å blogge. Jeg hadde lagt ut et innlegg om hvordan man fremstår i sosiale medier. Da fikk jeg følgende kommentar fra en tidligere kollega:

To the point! Gleder meg til å lese flere meninger, men sleng gjerne inn en god muffinsoppskrift av og til. 😉

I løpet av to år tror jeg ikke jeg har delt en eneste oppskrift. Men det skal jeg gjøre nå! Jeg skal dele muffinsoppskrifta! Og det blir gode muffins, tro du meg! Nei, jeg skal ikke ta kred for oppskrifta selv. Det er svigermors oppskrift. Æres den som æres bør. Her er den:

Lyse muffins med sjokoladebiter
(ca. 30 muffins)

3 egg
250 g sukker
3 dl melk
420 g hvetemel
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
6 ss smeltet margarin
2 plater lys kokesjokolade

Pisk eggedosis av egg og sukker. Ha i melk, smeltet margarin og tørrvarer. Tilsett hakket kokesjokolade til slutt. Hell røren i muffinsformer. Stek på 225 grader midt i ovnen i 10-12 minutter. Og voila!

Savner du flere bilder? Av bakeprosessen liksom, sånn som matbloggerne pleier å legge ut? Igjen, dette er da ikke en matblogg! Jeg følte meg sånn passe smart da jeg tok bilde av de ferdige muffinsene. Ser du for deg at jeg skulle ha tatt bilde av at jeg kakker egg, måler opp melk og tørrvarer og slenger røra oppi formene? Neppe.

Baker du muffins from scratch, eller foretrekker du råttkjerringvarianten (les: Toro-poser)?

10 Comments
Previous Post
shutterstock_281837396-aerobic-step-1200px
Next Post