Vi innvier SingSang-kalenderen!

Denne ligger og venter på meg på posten:
SingSang – sanger og aktiviteter som hører julen til

Vi skal på hyttetur i helga. I går kveld pakket jeg derfor den ene bagen etter den andre, mens jeg løp litt frem og tilbake mellom klesskap og datamaskinen. Måtte jo sjekke kommentarene på innlegget om råttkjerringbaksten med jevne mellomrom. For jammen ble det mange kommentarer. Ikke bare her på bloggen, men også på Facebook-siden min! Som Pia så korrekt påpekt i ene kommentaren: bakst fenger!

I tilfelle du lurte, nei vi har ikke vunnet i lotto og bygd oss en millionhytte oppe på fjellet. Vi leier arbeidsgivers funksjonærhytte. Der skal vi altså tilbringe adventshelga sammen med gode venner. Kanskje baker vi litt der ute? Eller lager noe julepynt? Spille spill skal vi definitivt gjøre. Og se på «Jul i Blåfjell». Ungene får ta med seg pakkene fra adventskalenderen. Og ikke minst skal vi innvie husstandens nyeste kalender: SingSang-kalenderen. Den ligger på posten og venter på meg. Jeg fikk nemlig en hyggelig e-post fra ei dame i Barnebokforlaget for halvannen måned siden, med spørsmål om jeg kunne tenke meg å teste ut produktet. Jeg tok litt betenkningstid. Tross alt første gangen jeg tar imot noe som blogger på denne måten. Dessuten kjente jeg en viss skepsis til kalenderen, siden jeg som tidligere nevnt er blitt hedning på mine gamle dager. Men damen mente det var helt uproblematisk at jeg ikke tror. Ikke alle sangene i pakken er kristne. Og de ville gjerne la ulike småbarnsfamilier teste ut konseptet. Jeg står også fritt til å skrive min ærlige mening om kalenderen. De vil ikke kjøpe seg til goodwill, noe lovverket da heller ikke tillater. Så, siden prosessen var så redelig takket jeg ja.

Jeg kjenner jeg gleder meg til å hente pakken, jeg. Jentene elsker å synge, så for dem blir dette toppen! De kristne sangene får jeg bare leve med. De hører liksom julen til, uavhengig av mitt oppgjør med barnetroen for noen år siden. Og jeg har jo et forhold til dem. Det samme har jentene. Jeg er også tydelig på at ungene står fritt til selv å definere sin egen tro. Jeg skal ikke bestemme på deres vegne. Men jeg skal være klar på at det handler om tro, ikke sannhet. Kanskje gir SingSang-kalenderen et godt utgangspunkt for gode diskusjoner?

Tror du det kunne vært koselig med en kalender som dette? Eller blir det å sette seg ned med et nytt sang- eller aktivitetskort hver dag bare pes i en travel adventstid?

4 Comments
Previous Post
Next Post