Unge med spunk! Og quiz!

En prikkete liten arm. Vannkopper? Edderkopper? Spunk?

Fortsatt stille i bloggen min. Og bra er det! Det betyr at jeg har fokus på den jæ*** oppgaven som skal leveres tirsdag til uka. For all del, det er en spennende oppgave. Jeg har lært enormt mye underveis. Og ikke minst er det lærerikt å tolke resultatene av spørreundersøkelsen jeg gjennomførte for en tid tilbake. Men tida. Den strekker ikke til. Eller det vil si, jeg har valgt å disponere tida som en dott! Ikke de siste ukene da.Jeg har vært flink helt siden vi kom hjem fra Gran Canaria. Men hele forrige semester. Nuvel. Ingen grunn til å gråte over spilt melk, eller hva det nå heter. Full fokus fremover. Jeg skal komme i mål!

Men som småbarnsmor er det altså vanskelig å planlegge. Før man vet ordet av det har man en unge med prikker overalt å forhold seg til! Jepp, 2-åringen er syk. Det begynte med forkjølelse. Snørr og hoste. Hun var plaget et par netter, og frarøvet sine nå godt vante foreldre nattesøvnen. Sånt passer dårlig når man skal skrive akademisk pjatt når morgenen gryr. Men tirsdag kveld utartet det seg. Plutselig var det utslett å se. Overalt! Eller ikke overalt. Mage og rygg var skånet. Snodig. Vi tror nemlig det er vannkopper hun har. Det har gått i barnehagen. Men det starter visstnok som regel på mage/rygg og sprer seg så til resten av kroppen. Snuppa vår har først og fremst prikker på armene og på lårene. Og litt i ansiktet. Ikke er de fullt så væskefylte som vannkopper vanligvis er heller. Så hva er det?

For å få stilt diagnose tok mannen 2-åringen under armen i går og dro i vei til legen. Ble vi noe klokere? Nei. Legen skjønte godt at vi kom med henne. For hun var jammen ikke sikker selv på hva det var. Crp var litt forhøyet (20), så vi snakker om en virusinfeksjon av et eller annet slag. Jeg holder nå fortsatt en knapp på vannkopper. Den hypotesen får vi vel avkreftet først i det øyeblikk vannkoppene kommer settende på et eventuelt senere tidspunkt. Hmmm, dere skjønner at jeg er påvirket av den oppgaveskrivinga? Snakker om hypoteser og eventualiteter i bloggen? Ikke bra.

Siden vi lever i tiden og forventer effektivitet prøvde mannen å få stilt diagnose via sin Facebook-vegg i går. Vi er såvisst ikke noen digitale sinker, og søker å finne informasjon der vi kan! Nå viste det seg at det ikke akkurat var de mest begavede av mannens Facebook-venner som valgte å uttale seg. Forslagene var mange. Hvis ikke det er vannkopper, kanskje er det kaffekopper? Edderkopper? Tekopper? Eller det beste forslaget av dem alle: spunk! Jeg holder en knapp på det. Min gode venninne turnuslegen ba oss sjekke at ikke det går bort i vask. Hun har visst dårlig tro på at vi bader ungen med jevne mellomrom. Det har hun vel egentlig rett i. Dette er tross alt unge nr. 3. Vi bare støvsuger henne innimellom.

Huffameg, nå håper jeg ikke noen tar meg alvorlig. Ironi er farlig. Tøyseblogging er farlig. Man kan lett misforstås. Så, hvis noen føler seg uthengt her, pust rolig. Jeg bare tuller! Jeg vet jo at det som ble sagt i Facebook-tråden om veslas diagnose bare er vas. Akkurat som 80 prosent av denne bloggposten. Eller? Burde jeg bekymre meg? På oppfordringen om å sjekke at ikke prikkene går av i vask nevnte nemlig mannen noe om stålull…

For å avrunde i en munter tone introduserer jeg herved en quiz! Snuppa og jeg er hjemme i dag. Hun er i god form. Litt grøtete i stemmen bare. Og prikkete. Men blid og fornøyd. Synger og traller. I videoklippet nedenfor traller hun. Men hvilken sang er det hun traller? Vet du det? Svarer du riktig venter heder og ære i kommentarfeltet!

7 Comments
Previous Post
Next Post