Tvitrer du?

Twitter-ikoner fra Graphic Mania

Denne damen har for alvor fått øynene opp for Twitter. Fra å ha tvitret en gang i skuddåret er jeg nå innom Twitter flere ganger om dagen. Jeg tvitrer, retvitrer, lærer og ler. Jepp. Det er Twitter i et nøtteskall for meg.

Selv debuterte jeg på Twitter i mars 2009. Men den gang fikk jeg aldri helt taket på disse 140 tegnene. Eller problemet var ikke å holde seg innenfor 140 tegn. Problemet var å finne ut hva man skulle si med dem. Jeg skjønte liksom ikke helt vitsen. Jeg hadde jo Facebook! Nå skjønner jeg at jeg har vært ute og syklet.

Hva bruker jeg så Twitter til? Vel. På Twitter får jeg tips om gode artikler, blogginnlegg og lignende om mitt eget fagfelt. Jeg lærer stadig noe nytt. Siden jeg jobber med nettkanalen er det avgjørende å henge med i svingene. For utviklingen går så fort. Akkurat der er Twitter et genialt verktøy. Gjennom å følge dyktige og ikke minst anerkjente fagpersoner kan man ikke unngå å få med seg det som er nytt. I tillegg får man kjapt svar dersom man stiller omverdenen faglige spørsmål. I forrige uke for eksempel spurte jeg om noen hadde tall på antall norske Linkedin-brukere. Det gikk ikke mange minuttene fra spørsmålet var stilt til jeg hadde fått svar.

Twitter er også en kilde til mye latter for mitt vedkommende. I dag for eksempel holdt jeg på å ramle av stolen da jeg så Espen Eckbos kommentar til saken om kritikkverdige forhold i pelsnæringen: 

Hvordan er det med deg? Henger du med på Twitter? Har du hørt om hashtags for eksempel? Visste du at hashtags brukes for å gruppere tweets om ulike emner, eller er du hellig overbevist om at en hashtag er noe de überkule røyker i smug?

Og for all del: jeg er Twitter-rookie, og tar gjerne imot tips til hvem jeg burde følge! Og ikke minst, gode tips om vettug bruk av Twitter.

9 Comments
Previous Post
Next Post