Telefonsvareren er til for å brukes!

Illustrasjonsfoto: iStockphoto.com

Man skal ikke skrive i affekt. Det vet alle. Jeg burde altså ikke skrive dette innlegget akkurat nå. Jeg er nemlig sånn passe irritert. Men så klarer jeg ikke la vær heller da. 

Saken er den at 6-åringen ble syk på skolen i dag. Hun er ikke veldig syk, det skal sies. Ondt i hodet og litt pjusk. Men uansett syk nok til at skolen valgte å kontakte oss for at vi skulle komme og hente henne. I dag av alle dager hadde jeg da klart å glemme mobilen min hjemme. Jeg svarte derfor ikke på anropet. Pappaen derimot hadde telefonen med seg. Men han er radiojournalist, og sto midt i et intervju da telefonen ringte. Etter intervjuet så han at han hadde et ubesvart anrop fra et ukjent mobilnummer. Men siden det var snakk om bare ett anrop og ingen melding på telefonsvareren tenkte han ikke noe mer over det. Både han og jeg har nemlig den innstillingen at dersom noe er viktig ringer man enten på nytt igjen ganske raskt, eller man legger igjen melding på telefonsvareren.

Men så var det det da at enkelte voksne tydeligvis har angst for å legge igjen melding på svareren. Likevel forventer man at man skal bli ringt opp igjen! Betyr virkelig et ubesvart anrop at man skal ringe opp igjen? Gjør du det? Jeg ringer som en hovedregel ikke opp igjen når jeg har ubesvarte anrop, med mindre det er fra ungene. Ser jeg at noen har ringt flere ganger kan jeg finne på å slå på tråden, i alle fall hvis det er en person jeg har i kontaktlisten min. Er det et ukjent nummer sjekker jeg det hos 1881 før jeg vurderer å ringe. Likevel spør jeg, er det virkelig min jobb å ta kontakt tilbake, når det opplagt er den andre part som vil meg noe? Snodig tankesett. Men jeg ser jo at mange tenker sånn. Og ikke bare i dette tilfellet.

At skolen tenkte sånn i dag liker jeg dårlig. Både jeg og mannen hadde ubesvarte anrop på telefonene våre ca. kl. 11.40. Til tross for at vi begge har telefonsvarer valgte den som ringte ikke å benytte seg av muligheten til å legge igjen for eksempel følgende melding på svareren: «Hei, det er X som ringer fra X skole, skulle bare informere om at L er blitt syk og at dere må komme og hente henne, fint om dere ringer tilbake». Hvor lang tid tar det å si det liksom? Og er det virkelig så skummelt å snakke på en telefonsvarer at det forsvarer valget om ikke å legge igjen melding?

Jeg hadde et nytt ubesvart anrop på min telefon kl. 12.05. Den som ringte da ringte ikke til mannen min, selv om jeg altså ikke svarte. Vedkommende prøvde meg på nytt kl. 13.45. Da jeg nok en gang ikke responderte fikk mannen en ny telefon. Denne gangen svarte han umiddelbart. Jeg og 6-åringen er nå hjemme.

Altså, jeg tar selvkritikk på at jeg glemte telefonen min da jeg dro på jobb i dag. Men vi har likevel ingen garanti for at jeg hadde vært tilgjengelig akkurat da skolen ringte. Og hadde jeg ikke vært det hadde jeg trolig gjort akkurat det mannen gjorde, latt vær å sjekke opp et ubesvart anrop fra et ukjent mobilnummer. Hadde den som ringte brukt telefonsvareren hadde sjuklingen vår kommet seg hjem to timer tidligere! Eventuelt kan man jo sende en SMS hvis man syns det er så fryktelig å måtte snakke til en svarer.  

Hvordan forholder du deg til ubesvarte anrop? Og legger du igjen melding på telefonsvareren hvis du forventer at noen skal ringe deg opp igjen?

16 Comments
Previous Post
Next Post