Strafferunde på trenings- og kostholdsfronten

Jeg har klart å være sunn og sprek de siste ukene. Det vil si at jeg har droppet godterier og annet crap på ukedagene. Og jeg har trent! Jeg har både jogget, testet ut treningsprogrammet jeg har fått utarbeidet på treningssenteret og vært på step. Er du imponert eller?

Men så i går ble jeg utsatt for en prøve jeg rett og slett ikke taklet. Det var første skoledag for jentene. 6-åringen begynte i 1. klasse, 9-åringen hadde sin første dag i 4. klasse. På ettermiddagen dro hele familien på fotballkamp. 9-åringen spilte. Laget vant. Det var god stemning. I bilen på vei hjem kommer følgende gode forslag fra førersetet (les: mannen): «La oss stoppe på butikken og kjøpe en bøtte med smågodt. Vi må jo feire seieren og at første skoledag er unnagjort». Som du skjønner, en ordentlig tynn unnskyldning for å hive innpå med sukkerstrødde e-stoffer. Her burde fruen i huset selvsagt ha satt foten ned, mant til måtehold og minnet gemalen på den kommende Syden-ferien med dertilhørende behov for opparbeiding av bikiniform. Men neida. Fruen nikket ivrig og syns det hele var en strålende idé! Til alt hell (??!) viste det seg at det var salg på smågodt og Pepsi Max på boks på Eurospar. Dermed kom gubben ut fra butikken med en stappfull pose med smågodt og et brett med Pepsi Max. Ja ja, vi får se det positive i det. Det kunne ha vært et brett med Cola. Dette goflet vi altså i oss da vi kom hjem kl. 19 på kvelden.

Yum! Kveldsmat! :-)

Og det stopper ikke der. Som jeg har nevnt før er jeg sånn skrudd sammen at når jeg først har spist crap er dagen ødelagt. Da er det liksom bare å peise på. Fritt frem for sukker og fett og hva det måtte være. Så kl. 22 spiste jeg og mannen kjøpepizza til kvelds (mitt forslag, jeg innrømmer det glatt).

Man skulle tro det var nok nå. Men nei. Siden jeg åpnet uka med godterier og pizza på en mandag, fortsatte jeg i samme tralten i dag. Uka er jo ødelagt uansett, ikke sant? Bassets Allsorts ble inntatt i stor skala på jobb (dette er sjefens feil, han har satt skåla der). Deretter havnet en Monolit og en flaske Pepsi Max oppi handlekurven min da jeg kjøpte middag etter jobb. Jadda. Er det ikke herlig?

Men nå er det skjerpings. Og ikke minst: strafferunde! Nå om to strakser legger jeg ut på en joggetur. Den får nesten bli lengre enn vanlig. Og så må jeg vel avslutte med situps eller noe. Omtrent til jeg spyr. Og til kvelds: proteinshake!

Argh! At jeg aldri lærer! Viljestyrke, hva er det liksom?

Hvordan er det med viljestyrken din? Klarer du å motstå fristelser? Eller er du som meg, et svakt, svakt menneske når det blir snakk om smågodt?

15 Comments
Previous Post
Next Post