Sprek egohelg!

Sprek gjeng klar for Mørketidsløpet! Vi tok
bilde i jacuzzien etterpå også. Bildet
passerte ikke sensuren… 

Dere, i går var jeg med på mitt første vinterløp ever. Jeg løp mila under Polar Night Halfmarathon i Tromsø. Et fantastisk arrangement! Mila startet kl. 15.15, med andre ord var det mørkt da vi la i vei. Vi løp langs en trasé som var opplyst med fakler. Sååå fint! Og så var det masse liv rundt løypa! Ikke at jeg la så mye merke til verken fakler eller glade mennesker som heiet de siste kilometrene. Jeg var opptatt med å dø! Eller ikke helt da. Men det var jammen ikke langt unna! Dagsformen viste seg å være elendig. Jeg løp til og med dårligere enn på Krokenmila i august. Og da var jeg potte tett i nesa og fikk omtrent ikke luft verken inn eller ut! Løpet startet i grunnen greit for min del. Jeg lå an til å klare timen, som jeg har gjort på mine to tidligere løp det siste året. Men på ca. 7 kilometer gikk jeg på en knekk! Beina ville liksom ikke gå fort nok. Jeg ble seigere og seigere i steget. Jeg kom meg i mål, men ble vel strengt tatt forbiløpt av alt som kunne krype og gå fra 9 kilometer og inn. Nettotida mi ble 16 sure sekunder over timen! Men men, ikke verdens undergang akkurat. Og det kommer nye sjanser.

Selv om jeg ikke var helt fornøyd med egen innsats var det en super dag! Artig å være med på en sånn folkefest, og ikke minst å få løpe for et så fantastisk lag som Northern Runners! Northern Runners er et løpenettverk i Tromsø. Det hele startet da en løpeglad kar opprettet en Facebook-gruppe for andre løpeglade tromsøværinger våren 2011. Denne har nå over 1000 medlemmer! Hver uke arrangeres det fellestreninger av ulik art. Både intervall og langkjøring står på plakaten. Vi er selvsagt ikke 1000 stykker som møtes til trening hver gang. På de best besøkte treningene er vi vel oppe i +/- 50 personer. Under Mørketidsløpet ble vi største lag med godt og vel 100 deltakere. Selv ble jeg med i NR på sensommeren i fjor, og prøver å bli med på et par treninger i måneden. Ellers trener jeg på favorittreningssenteret mitt, Exolo, eller jeg stikker ut og løper her vi bor.

For meg og mannen var helgas løpefest på langt nær over da vi krysset målstreken. Vi og et vennepar av oss hadde nemlig booket oss inn på hotell! Sååå deilig med hotellnatt i egen by! I stedet for å dra hjem etter løpet, til et rotete hus og høyt aktivitetsnivå, stakk vi ned på Clarion Bryggen og duppet oss i utendørsjacuzzien! Der lå vi med kalde pils og cider under den klare Tromsø-himmelen og bare nøt tilværelsen! Gjett at vi hadde rosinfingre og -tær da vi omsider steg ut av jacuzzien! Luksus!

Kvelden ble avsluttet med premieutdeling, middag og fest. Det ble ikke hæla i taket akkurat. For å si det sånn, vi småbarnsforeldre er vel ikke de som er oftest å se ute på byen. At vi da legger den ene festen dette halvåret til samme dag som vi har ei mil i beina? Ikke veldig taktisk, nei. Men koselig var det, selv om vi trakk oss tilbake ved midnatt. Og neste vinter er vi klar med samme oppskrift: mila, utendørsjacuzzi på Bryggen, middag og fest med arrangøren, og deretter natt på hotell med påfølgende lang og deilig hotellfrokost dagen derpå.

Om ungene var alene hjemme i helga? Neida. Min snille mamma kom til byen og passet dem. Vinn-vinn! Godt for oss med egohelg. Koselig for «ho mor» som ungene kaller henne å få tid alene med de søte små. Og stas for ungene med egohelg sammen med «ho mor».

Håper du også har hatt ei strålende første helg i 2013! :-)

4 Comments
Previous Post
Next Post