Sivert, Jarle og jeg. Og ektemannen.

Talentfulle, kjekke, norske menn. Bildene er hentet fra 
artistenes egne nettsider, siverthoyem.com og bernhoft.org.

Det er en selvsikker mann som drar med seg kona rundt for å se på andre særdeles selvsikre og ikke minst kjekke menn. Med store stemmer. Og sex appeal.

Mannen min har tatt ansvar. Den siste uka har han sørget for at vi begge har fått med oss ikke bare én, men to store konsertopplevelser. To av landets største mannlige vokalister har gjestet Tromsø denne uka, nemlig. Sivert Høyem åpnet sin turné på Rica Hall onsdag kveld, mens Jarle Bernhoft briljerte alene på scenen i Tromsø kulturhus i går kveld. To veldig ulike vokalister. Begge med særpreg. Og begge fantastiske!

Selv er jeg litt tregere når det kommer til å initiere type konsertbesøk og annen moro. Jeg syns forsåvidt det er en strålende idé. Å dra på konsert altså. Men så begynner jeg å tenke at det å dra på konsert tross alt setter en stopper for mine opprinnelige planer for den aktuelle kvelden. Hvilke planer? Jo, å sitte hjemme i sofaen og surfe på nettet eller zappe på TV-en. Som dere skjønner. Jeg trenger en tupp bak. Det fikk jeg. Heldigvis

Sivert Høyem var som alltid fantastisk. Jeg må si som min gode kollega og bloggvenninne Moden, mørk og mystisk at jeg er en smule bittelitt forelsket i stemmen til Sivert. Og vi er ikke alene. I går kveld hadde jeg følgende lille Twitter-samtale med en Sivert-entusiast fra Bodø:

Kvinner landet over blir mo i knærne når mannen fra Vesterålen lar stemmeprakten fylle rommet. På konserten onsdag var det store høydepunktet da Sivert alene fremførte Madrugada-hiten «Majesty». To die for! Verken mer eller mindre. Mannen har ikke bare en stor stemme. Han har en karisma noen mann knapt kan måle seg med. Han er mystisk, men samtidig jordnær. Uoppnåelig, men samtidig mannen i gata. Killer kombo!

Men Sivert er ikke den eneste nordmannen som imponerer stort med sin stemmeprakt om dagen. Jarle Bernhoft kan sine saker han også, noe han fikk vist til millioner av amerikanere da han opptrådte på «The Ellen DeGeneres Show» nylig. Jeg skal ikke skryte på meg å være en stor Bernhoft-kjenner. Men i går kveld ble jeg blåst av banen av mannens unike evne til å lage musikk bare ved hjelp av sin egen stemme, noen enkle instrumenter og en loopboks. For en stålkontroll! For en stemmeprakt. Og ikke minst, for en herlig fyr. Der Sivert Høyem er mystisk, er Jarle Bernhoft søt. I går klarte han å lage ikke bare fantastisk musikk. Han lagde også prima underholdning for de fremmøtte. Med morsomme historier ispedd et fantastisk levende kroppsspråk spritet han opp sceneshowet med underfundig standup mellom slagene. Jeg lo. Og lot meg sjarmere. En unik konsertopplevelse.

Har du noe forhold til de to nevnte herremenn? Eller har du andre favoritter på den norske stjernehimmelen?

7 Comments
Previous Post
Next Post