Opp- og nedturer. Og baking!

Opp- og nedturer. Og baking!

Fredag hadde jeg muntlig eksamen på masteren min. Agenda var å snakke om oppgaven jeg leverte i november. Jeg var vel forberedt på at oppgaven ikke var toppers. Jeg vet at jeg burde ha styrket teoridelen. Og jeg tok kanskje et par snarveier på analysen. Likevel ble resultatet dårligere enn jeg hadde håpet. Nuvel. Jeg tør påstå at læringseffekten for min del har vært like stor uavhengig av karakteren. Så får jeg heller leve med at oppgaven roter til helhetsinntrykket av karakterutskriften fra masteren. Heldigvis kan jeg vise til glitrende resultater på de øvrige eksamenene. Det er en god trøst. Men som dere vet, særlig vi jenter har jo en tendens til å stille ekstremt høye krav til oss selv. Bare 110 % er godt nok! Jeg husker jeg fikk et godt råd av en medstudent i innspurten. Jeg vurderte nemlig å utsette hele skiten til våren. «Husk at noen ganger er også 80 % godt nok», sa hun til meg. Det har hun jammen ta rett i!

Jeg er overlykkelig over å være ferdig med masteren! Tenk, den lange reisen jeg tok fatt på høsten 2008 er over! Og en litt klønete innspurt til tross, jeg klarte det! 90 studiepoeng har jeg sanket. Seks eksamener er avlagt. Det har vært hektisk, ikke minst fordi jeg har fått ei lita jente (nummer tre i rekken) underveis. Men med god hjelp og støtte både fra min bedre halvdel og fra mamma lot det seg gjøre. Jeg er knallfornøyd!

Da jeg var ferdig med fredagens eksamen følte jeg meg totalt utladet. Det har vært en lang og krevende høst, på flere områder. Nå nærmer den seg slutten. I innspurten skal jeg bare kose meg. Fagbøker skal erstattes med Camilla Läckbergs univers. Strikkingen skal hentes frem. Og så skal jeg ordne til jul. Og folkens, jeg er godt i gang allerede. I dag har jeg nemlig bakt! Hva gir du meg? Du trodde sikker ikke at jeg hadde det i meg? Vel, der tok du grundig feil! Her i huset har vi bakt kakemenn i dag! Og nei, ikke fra ferdigdeig. Fruen lagde deigen helt selv, fra bunnen av. Oppskriften hentet jeg fra Trines matblogg. Lett å lage, godt resultat. Vi tok del i bakingen, alle mann! Til og med mannen klinte til med kjevling. Ikke verst!

Tre flinke bakemestere!
Da var kakemennene bokstavelig talt i boks!

Kakemenn er forresten ikke det eneste jeg har bakt i dag. Inspirert av en venninne har jeg prøvd meg på Sarah Bernhardt, for første gang ever! Jeg brukte, som min venninne, gulkrem (eggekrem?) i stedet for sjokoladekrem i kakene. Mulig jeg må prøve med sjokoladekrem også. Sjekk oppskriften hos Passion 4 Baking. Ikke den jeg brukte. Men da jeg så disse tenkte jeg at hei, den oppskrifta må jeg prøve neste gang! Slet litt med formen på bunnen. Endte opp med å bruke små former, slik det ble gjort i Passion 4 Baking. Like fine ble de dog ikke. Må visste teste mer. Men men, selv om utseendet ikke ble prima, smaker de deilig!

Ikke de lekreste Sarah Bernhardt i verden. Men gode som fy!

Hva har du brukt denne siste søndag i advent til? Stresset rundt på jakt etter de siste julegavene? Bakt? Vasket? Sovet ut rusen etter helgas julebord?

Legg igjen en kommentar til morBente Avbryt svar

14 comments
  • GRATULERER med vel gjennomført master!
    Og hurra for baking, joda, tvilte ikke på at du hadde det i deg. Det har vært baking innerst i veien i dag også, pluss vasking, tryking, oppheng av liftgardinene på kjøkkenet, innkjøp av tre og klipping av oss to jentene i familien. Og nå skal jeg håndsy det som må håndsys på et elghode, som er siste julegave. Så jeg er strålende fornøyd med dagen. Nå er det bare opp til noen norske jenter i Brasil å toppe det hele med håndballgull. Ha en flott siste uke før jul. 🙂

  • Gratulerer så masse, Liv-Inger!! Du er ferdig! Du har masteren i boks! Å klare det på toppen av full jobb og familieliv er imponerende! Om du ikke er helt fornøyd med resultatet går fort over. Veldig fort! Nyt jula og din nye, studiefrie hverdag! Og imponerende bakverk. Lurer på om vi svinger innom en av de nærmeste dagene?? 🙂

  • Jeg vil veldig gjerne lese oppgaven din, og tipper at jeg syns den er enda mer interssant med dine "snarveger" på analyse og teoridel. Baking? Her i huset har vi hatt 10-års feiring del to, med hele familien til brunch og nissing med 10-åringen som korpsdugnad. Det blir nok jul uansett hos Tårnfrid også…

  • Takk for gratulasjonen, Elisabeth! Voldsomt så ivrig du har vært innerst i veien i dag da. Men så er det godt med sånne søndager da. Når man får gjort noe! Og nå toppet jo jentene kvelden din! Kan ikke bli bedre. 🙂

    Takk Siw! Og du har rett. Irritasjonen over den siste glippen på karakterfronten går fort over. For det betyr så ufattelig lite i den store sammenheng. Viktigst av alt, masteren er i boks! Hvis dere har tid og lyst til å svinge innom en ettermiddag til uka hadde det vært kjempestas! Kanskje onsdag? Vi får prates nærmere. Mulig jeg må bake ny ladning med Sarah-kaker da. De går unna…

    Du skal få lese, ML. For til og med sensorene var enig i at oppgaven har stor verdi for arbeidsgiver. Det var vel betydningen for den akademiske verden de stilte spørsmål ved. 😉 Og du, Tårnfrid-jul er så bra så!

  • Gratulerer til deg! Jeg tok hovedfag (den gang da det het det…) i litteraturvitenskap i 2001, og kjenner at jeg snart har lyst å studere noe igjen snart. Høres gøy ut med den materen. God jul til deg og dine.

  • Gratulerer så mye – og kos deg VELFORTJENT med Läckberg (har lest ALLE, og du har mye godt i vente, hvis du ikke har lest noe hittil..) – og kos deg resten av førjulstida nå, og spis de herlige kakene dine med god samvittighet, hehe :))

  • Gratulerer med vel overstått eksamen og masteren! Helt enig, noen ganger er 80 prosent godt nok! Nyt juledagene. Og baksten så utrolig god ut! Vi har også fått bakt litt i helga, nå er det bare husvasken før jul som gjenstår 🙂

    Ønsker deg en fin fjerde søndag i advent – kveld
    Klem Tonje

  • Gratulerer med master, virkelig noe å være stolt av!

    Og flink du er som har bakt akkurat de kakene jeg har utsatt å lage…

    lovte egentlig meg sjøl at nei i år baker jeg ikke- blir jo ikke spist tl jul likevel! Men fikk så dårlig samvittighet idag når jeg innså at den ene sorten jeg lagde var oppspist allerede. Om 2 dager kommer tenåringen min hjem til jul. Da bakte jeg. 4 sorter for sikkerhets skyld, I morgen blir det kakemenn, og sarah bernhardt når hun kommer.
    Treet står klart for pynting og de fleste gavene er klare. Så er vel sånn ca i rute faktisk? Ha en fin mandag Liv-Inger!

  • Gratulerer med master! Helt enig med deg, noen ganger er 80 prosent godt nok, for kravene vi stiller til oss selv er alt for høye.

    Bakverkene ser nydelig ut! Har bakt kakemenn, pepperkaker og karamellkaker i år. I fjor bakte jeg Sarah Bernhardt for første gang, de er knallgode! Jeg hadde sjokoladekrem inni. Men de er litt tidkrevende å bake:)

    Veldig søte bakemestere!

  • Fy tusan så du är bra Liv-Inger! Du är en sånn förebild!! Men påminn mig – vad är det du har tagit master i? (lite pinligt att fråga, men jag har glömt :S)

  • Takk Artic Mum, for gratulasjonen! Selv kjenner jeg at jeg ikke fristes spesielt av nye studier sånn med det samme. Men etterhvert er jeg vel i gang igjen. Så masse jeg har lyst til å ta! Men det blir ikke det verken det første eller andre semesteret, for å si det sånn. 😉

    Har lest de tre første om Erika og Patrik, Randi. Fantastisk bra! Nå leser jeg "Snøstorm og mandelduft". Takk for gratulasjonen!

    Husvasken ja, Tonje. Har litt å henge fingrene i på den fronten, her også. Takk for gratulasjonen.

    Helt strålende å ta juleferie nå, Elise! Takk for gratulasjonen. 🙂

    Du er jo virkelig i rute, Alexia! Så deilig. Begynner å komme seg her også. Takk for hyggelig gratulasjon. 🙂

    Takk for gratulasjonen, Ingunn! Og jepp, enig med deg. Søte bakemestere. Jeg har lagd dem selv. 😉

    Takk for gratulasjonen, søte Ylva! Kjenner meg ikke som noe forbilde akkurat. Bare tussete nok til å gape over mer enn man egentlig har tid til. 😉 Har tatt en MBA (Master of Business Administration). Veldig spennende!

    Takk mamma! Og takk for all god hjelp underveis. 🙂

  • Gratulerer med vel overstått, Liv-Inger. Det er en stor prestasjon å studere, jobb og være mamma, så du har all grunn til å være fornøyd, tenker jeg! Hurra for deg!

    Gleder meg forresten til å høre emr om din nye jobb. Visste ikke du også hadde vurdert å starte for deg selv. Du er jo i ferd med å bli en tydelige stemme i sosiale medier. Det er morsomt og interessant å følge deg! Vi høres:-)

Følg @livinger

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .

Meny

Om meg

Liv-Inger heter jeg. Jeg er blitt 46 (!) år gammel, og bor sammen med familien min i Tromsø. Jeg er gift med gymnaskjæresten min, og sammen har vi tre herlige jenter!

I bloggen min skriver jeg om det som opptar meg, enten det er politikk, sosiale medier, eller et småironisk blikk på egen hverdag.

Her kan du lese mer om meg