Opp- og nedturer. Og baking!

Fredag hadde jeg muntlig eksamen på masteren min. Agenda var å snakke om oppgaven jeg leverte i november. Jeg var vel forberedt på at oppgaven ikke var toppers. Jeg vet at jeg burde ha styrket teoridelen. Og jeg tok kanskje et par snarveier på analysen. Likevel ble resultatet dårligere enn jeg hadde håpet. Nuvel. Jeg tør påstå at læringseffekten for min del har vært like stor uavhengig av karakteren. Så får jeg heller leve med at oppgaven roter til helhetsinntrykket av karakterutskriften fra masteren. Heldigvis kan jeg vise til glitrende resultater på de øvrige eksamenene. Det er en god trøst. Men som dere vet, særlig vi jenter har jo en tendens til å stille ekstremt høye krav til oss selv. Bare 110 % er godt nok! Jeg husker jeg fikk et godt råd av en medstudent i innspurten. Jeg vurderte nemlig å utsette hele skiten til våren. «Husk at noen ganger er også 80 % godt nok», sa hun til meg. Det har hun jammen ta rett i!

Jeg er overlykkelig over å være ferdig med masteren! Tenk, den lange reisen jeg tok fatt på høsten 2008 er over! Og en litt klønete innspurt til tross, jeg klarte det! 90 studiepoeng har jeg sanket. Seks eksamener er avlagt. Det har vært hektisk, ikke minst fordi jeg har fått ei lita jente (nummer tre i rekken) underveis. Men med god hjelp og støtte både fra min bedre halvdel og fra mamma lot det seg gjøre. Jeg er knallfornøyd!

Da jeg var ferdig med fredagens eksamen følte jeg meg totalt utladet. Det har vært en lang og krevende høst, på flere områder. Nå nærmer den seg slutten. I innspurten skal jeg bare kose meg. Fagbøker skal erstattes med Camilla Läckbergs univers. Strikkingen skal hentes frem. Og så skal jeg ordne til jul. Og folkens, jeg er godt i gang allerede. I dag har jeg nemlig bakt! Hva gir du meg? Du trodde sikker ikke at jeg hadde det i meg? Vel, der tok du grundig feil! Her i huset har vi bakt kakemenn i dag! Og nei, ikke fra ferdigdeig. Fruen lagde deigen helt selv, fra bunnen av. Oppskriften hentet jeg fra Trines matblogg. Lett å lage, godt resultat. Vi tok del i bakingen, alle mann! Til og med mannen klinte til med kjevling. Ikke verst!

Tre flinke bakemestere!
Da var kakemennene bokstavelig talt i boks!

Kakemenn er forresten ikke det eneste jeg har bakt i dag. Inspirert av en venninne har jeg prøvd meg på Sarah Bernhardt, for første gang ever! Jeg brukte, som min venninne, gulkrem (eggekrem?) i stedet for sjokoladekrem i kakene. Mulig jeg må prøve med sjokoladekrem også. Sjekk oppskriften hos Passion 4 Baking. Ikke den jeg brukte. Men da jeg så disse tenkte jeg at hei, den oppskrifta må jeg prøve neste gang! Slet litt med formen på bunnen. Endte opp med å bruke små former, slik det ble gjort i Passion 4 Baking. Like fine ble de dog ikke. Må visste teste mer. Men men, selv om utseendet ikke ble prima, smaker de deilig!

Ikke de lekreste Sarah Bernhardt i verden. Men gode som fy!

Hva har du brukt denne siste søndag i advent til? Stresset rundt på jakt etter de siste julegavene? Bakt? Vasket? Sovet ut rusen etter helgas julebord?

14 Comments
Previous Post
Next Post