Ny Facebook-profil. WTF??!

Jeg skriver intenst på en eksamensoppgave om organisasjonsendring og endringsledelse om dagen. Jeg er med andre ord inneforstått med forventningene om at vi i dagens samfunn skal være omstillingsdyktige, og raskt tilpasse oss endringer i omgivelsene. Jeg anser meg selv som tilpasningsdyktig, og er slett ikke kjent for å slenge rundt meg med fraser av typen «sånn har vi da aldri gjort det her». Men nå altså, nå kjenner jeg på egen motstand mot endring. Hvilken endring? Jo, de nye Facebook-profilene.

Hva er så nytt? Under navnet på profilen kan du nå lese en kort presentasjon av vedkommende. Man får vite hvor personen jobber, hvor hun gikk på skole, hvor hun bor, hvem hun er gift med, og fødselsdato, for å nevne noe. Ifølge E24 sier Facebook-utvikler Josh Wiseman i sin blogg at dette kan være med på å bryte isen i samtaler med nye venner på nettstedet og gi en rask oppdatering til gamle kjente. Hva? Hvor mange ganger klikker man seg inn på nye profiler på Facebook egentlig? Og de gangene man legger til nye venner og har lyst til å oppdatere seg litt om vedkommende, da klarer man vel å klikke seg inn på «Info» og lese det som ligger der? Eller som på den gamle profilen, flytte blikket mot venstre for å finne informasjonen der? Hvorfor skal denne presentasjonen stjele masse plass øverst på de profilene man er innom hver eneste dag? Forstyrrende!

Men ikke nok med det. Under denne dustepresentasjonen (usaklig beskrivelse, I know, men jeg kjenner jeg går litt sur) finner man nå thumbnails av bilder man selv er tagget i. Hele fem småbilder har de klemt inn på denne plassen. Totalt meningsløse og irrelevante bilder i de fleste tilfeller. Joda, jeg vet at man kan klikke på x-en for å fjerne et bilde. Da kommer det opp et annet bilde, og sånn kan man holde på. Men hvem er det som gidder det? Wiseman er selvsagt i ekstase. Han mener bilder sier mer enn 1000 ord, og hevder at man gjennom bildene raskt kan bli kjent med en person. Javel? På min profil dukker disse bildene opp:

Hva sier så de om meg?

  1. Jeg sitter ofte på dataen (surprise, surprise). 
  2. Jeg sitter ikke alltid på dataen. Jeg bevegde meg ved minst én anledning opp på fjellet.
  3. Jeg var en gang ung, og kjente da andre unge mennesker. 
  4. Jeg kjenner minst to unge, kjekke menn (dette er brødrene mine, men det sier jo sagaen ingenting om). 
  5. Jeg er likblek, også om sommeren.

Jeg er ikke ferdig. Facebook har også senket brukervennligheten ved at man nå ikke default får opp statuslinja verken på profilsiden eller på nyhetsfeeden. Der man før hadde et felt for kjapt og greit å legge inn en statusoppdatering, må man nå klikke frem dette feltet. Skjønn det den som kan. Like irriterende er greia med deling av koblinger for eksempel. Før la man inn en kommentar til en kobling, la inn url-en og delte både kobling og kommentar. Nå må man først klikke frem koblingen, deretter blir man spurt om man vil si noe om koblingen. Logikken?? Aner ikke.

Nåvel. Egentlig  er det vel ganske så positivt at jeg irriterer meg sånn over dette. Det betyr jo at jeg alt i alt har det skrekkelig bra her i livet, som ikke har noe mer fundamentalt å henge meg opp i. Aldri så galt og alt det der.

Hva syns du om den nye Facebook-profilen? Liker du den? Eller lar du deg hisse opp over detaljer sånn som meg?

PS. Er du ikke helt bevandret i nettverdenens forkortelser (eller er det egentlig SMS-språk, jeg aner ikke) og stusser på WTF i tittelen på dette blogginnlegget? Prøv Google. Jeg må innrømme at jeg dobbeltsjekket selv. Da kom jeg raskt over denne forklaringa. På nynorsk og greier. Ikke dårlig.


6 Comments
Previous Post
Next Post