Hva var det jeg ville med bloggingen igjen?

Illustrasjon: weblogcartoons.com

Tidligere denne uken skrev Mammadamen et spennende innlegg om blogging og hvordan det vil arte seg i 2011. Mammadamen er en av mine absolutte favoritter i Blogglandia. Gjennom bloggen sin evner hun både å engasjere og å inspirere, så også med dette innlegget.

Etter å ha lest Mammadamens innlegg begynte jeg å tenke litt på mitt eget virke som blogger. Om en liten måned har denne bloggen halvtårsdag. En kjapp (?) oppsummering er kanskje på sin plass? I så fall er det vel greit å starte med et lite tilbakeblikk på hvorfor jeg i det hele tatt opprettet bloggen. Hva var det jeg ville? Jo, i innlegget «Hvorfor blogge?» skrev jeg at jeg blogger fordi det er morsomt, sosialt og lærerikt. Har det så vært det? Ja, ja og ja.

Jeg syns det er kjempemorsomt å blogge. Ikke bare fordi jeg elsker å skrive, men også fordi det er så mange morsomme blogger der ute. Blant mine favoritter i kategorien morsomme blogger ligger disse øverst på lista (i tilfeldig rekkefølge):

Og sosialt? Ja, blogging er så definitivt sosialt! Skal man lykkes i Blogglandia holder det ikke å produsere innhold selv. Man må lese andres blogger. Kommentere det de skriver. Dele. Delta. Og det er både sosialt og givende! Gjennom bloggen har jeg blitt kjent med andre bloggere. Trivelige og dyktige bloggere. Det setter jeg stor pris på.

At det er lærerikt å blogge er hevet over en hver tvil. Ikke bare har man stor læringseffekt av å skrive om tema man selv brenner for. Man lærer også mye av de kommentarene man får. Disse tilfører ofte ny kunnskap om temaet i det aktuelle innlegget. I tillegg har det stor verdi å lese argumentasjonen til dem som mener det stikk motsatte av det jeg gjør. Man lærer også mye av å lese andres blogger. Det finnes utrolig mange kunnskapsrike bloggere der ute. Tidligere nevnte Mammadamen er en av dem.

Jøss. Som jeg rabler. Konklusjonen får være at det blir spennende å følge bloggingen i Norge i det kommende året. Hvilken retning beveger vi oss i? For min egen del tror jeg at jeg bare fortsetter i det samme sporet som jeg har begynt på. I alle fall inntil videre. Jeg skal fortsette å skrive om det som opptar meg. Kanskje jeg kan være litt flinkere til å balansere mellom «tunge» innlegg, og de små hverdagsbetraktninger fra hverdagen som trebarnsmor? Det blir fort enten eller.  Tid er dessverre mangelvare for meg som for så mange andre, så hyppigheten på innleggene er variabel. Men 1-2 innlegg i uka er målet. Så lenge jeg koser meg med bloggingen er ikke det noe problem! Og kose meg gjør jeg!

Har du gjort deg noen tanker om blogging i 2011? Eller om sosiale medier generelt i det kommende året?

8 Comments
Previous Post
Next Post