Himmelsk egoferie i Puerto de Mogan

Det er 31. oktober i dag. Strengt tatt burde jeg vel blogge om Halloween. Ja, vi har sanket godis i nabolaget, både jeg, eldstejenta og mellomste. Ja, vi har spist uanstendig mye godterier, både eldste, mellomste, yngste, gubben og jeg. Ja, vi har tatt inn over oss at Halloween er kommet for å bli, og er innstilt på å gjøre det til noe positivt for ungene. Men nei, det er ikke det jeg skal blogge om i dag. I dag skal jeg blogge om ferien vår.

I anledning vår 10 års bryllupsdag (tinnbryllupsdag, for den som forstår seg på sånt) unnet nemlig jeg og min bedre (?!) halvdel oss en egoferie av dimensjoner denne høsten. Sånt kan man tillate seg når man har nådd den milepælen vi nådde nylig, ser du. Vi har nemlig ikke bare vært gift i ti år i år. Vi har også vært kjærester halve livet. Jepp, vi er sånne trauste (kjedelige?) mennesker som fant hverandre i ung alder. Vi har opplevd russetida sammen, studietida, vi har blitt voksne sammen, blitt foreldre sammen. Opplevd opp- og nedturer, som alle andre. Etablert et liv sammen. Og det vi har sammen, det er jeg så uendelig glad og takknemlig for! Nuvel. Nok sentimentalitet. Det får være grenser for hvor høyt jeg skal jekke opp egoet til gubben.

Ferien. Det er lenge siden vi bestemte oss for å reise bort denne høsten. Men skulle vi dra på storbyferie eller sette kursen mot strand, sol og slaraffenliv? Vi valgte det siste. En hel uke har vi nå tilbragt i vakre Puerto de Mogan på Gran Canaria. En fantastisk sjarmerende liten by. Ikke helt stedet dersom du har planer om å feste hardt eller shoppe daglig. Men dersom du er ute etter ro og fred, vakre omgivelser, sol og varme og god mat og drikke, da er Puerto de Mogan midt i blinken!

Vi bodde på Cordial Mogan Playa, et stort og flott hotellanlegg ca. 5 minutters gange fra bykjernen og stranda. Standarden var upåklagelig! Rent og ryddig, god service, nydelig frokostbuffet (vi hadde bare frokost inkludert), spa på hotellet. I det hele tatt. Hotellet hadde to store bassengområder tilgjengelig, hvorav et med eget barnebasseng. Selv om både hotell og basseng var godt tilrettelagt for barn, vet jeg likevel ikke om jeg hadde valgt dette som reisemål dersom vi skulle hatt de søte små med oss. Det var ikke mange barnefamilier der. Det var bare noen få barn i bassenget til en hver tid. Det er kanskje annerledes i fellesferien da, hva vet jeg. Uansett, når vi reiser på Syden-ferie med ungene drar vi heller til steder med mange andre barn. Litt mer liv og leven. Denne gangen derimot var liv og leven laaangt nede på ønskelisten.

Vi hadde en helt topp ferie! Vi leste masse. Jeg kom meg gjennom Jo Nesbøs «Hodejegerne» (på tide, vil mange si), Camilla Läckbergs «Steinhuggeren», og kom meg godt i gang med den norske debutanten Anne Cecilie Remens «På direkten» (veldig spennende så langt, men på grunn av den hel****s masteroppgaven har jeg ikke fått lest den ferdig her hjemme). Vi slumret i solen, spiste god mat og drakk god vin. Kan det bli bedre? Vi fikk virkelig ladet batteriene. Det trengte vi. For det tar jo nøyaktig én dag fra du kommer hjem til hverdagen treffer deg midt i fleisen igjen! Men det er tross alt hverdager det er flest av. Og det er de som er selve livet! Heldigvis.

Mellomlanding i Madrid. Noe jævla dritt! Måtte av flyet og
greier. Sånt blir man sliten (og litt sur) av.

Ikke noe å utsette på frokostbuffeten på hotellet.
Selv havnet jeg på søtkjøret.

Drikke til frokosten må man ha! Jeg sto over. Valgte juice.
Boooring!

På disse solsengene lå vi og slumret. Nice!

Fint, hva?

Spa! Ikke ille i det hele tatt!

Her kan man kose seg, skjønner dere!

Veien ned til byen oppe i skråningen der. 

Søte hus overalt. Litt som Kardemommeby!

Rent og flott!

Undertegnede poserer. Og jeg vil ikke høre et ord om
hudfargen!

Da gjenstår det bare å rette en stor takk til mammaen min! Uten deg hadde det ikke blitt noen tur. Også svigermor fortjener en takk, for sitt bidrag. Så heldig vi og ungene er, som har foreldre/besteforeldre som stiller opp.

16 Comments
Previous Post
Next Post