Herlige feriedager her nord!

Ah, vi har ferie, dere. Deilig, deilig ferie. Den har vært etterlengtet. Men nå er den altså her. Det betyr late morgener. Avis og kaffe og barne-TV og ingenting som haster. Kan ikke bli bedre. Den første ferieuka er unnagjort allerede. Og vi merker at feriemodusen har tatt oss for alvor. Vi har nemlig ikke peiling på hvilken dag det er! Er det tirsdag? Er det lørdag? Who cares??! Den eneste grunnen til at vi innimellom spør oss selv hvilken dag det er, er for å orientere oss om åpningstidene på butikken. Trenger vi mer brus for eksempel er det greit å vite om de stenger kl. 22 eller 23. Eller Gud forby, om de har stengt (les: det er søndag).

Hva har vi gjort i ferien så langt? Vel, det skal nevnes at vi har vært heldig med været. Mye sol og oppholdsvær. Det har vært en del vind, så temperaturen har ikke vært all verdens å skryte av (inntil i går, men det kommer jeg tilbake til senere). Men det får vi tåle. Vi vet jo hvor vi bor.

For noen dager siden dro hele familien på camping sammen med gode venner. Vi slang teltet i bilen og fant oss en strand å campe på. Vi la opp til én natt i telt. Det fikk holde. Undertegnede foretrekker nemlig en tilværelse med enkel tilgang til både vannklosett og blandebatteri. Heldigvis campet vi sammen med campingnoviser, akkurat som oss. Å campe sammen med villmarksfolk som på magisk vis tryller frem et femretters måltid fra ermet hadde blitt slitsomt, tror jeg. Da var det definitivt å foretrekker at begge campingfamiliene stilte med skinnende blanke stormkjøkken! Vi fikk vårt i bryllupsgave for straks ti år siden, men hadde inntil denne uka ennå ikke brukt det. Det sier jo litt om friluftsfaktoren her i gården. Men denne uka bidro altså stormkjøkkenet til at vi fikk i oss et bedre måltid, til tross for manglende tilgang på elektrisitet og annen luksus. Og så satser vi på hyppigere bruk fremover. Funket jo utmerket!

Hvordan gikk det så å campe med 1-åringen (som fyller 2 i september), spør du kanskje? Vel. Det gikk vel sånn passe. Etter grundig research (les: statusoppdatering) på Facebook fikk jeg klarhet i at jo, 1-åringer kan sove i telt. De bruker bare litt lengre tid enn vanlig før de sovner. Men det er jo ferie, så pyttsann! Men altså, «litt» er et relativt begrep. Vi la 1-åringen litt før 20.30. Hun sovnet like over midnatt! Før den tid holdt hun konsert i både A-moll og G-dur og det som er. På repertoaret sto først og fremst «Bæ bæ lille lam». Jeg og gemalen byttet på å ligge inne i teltet sammen med henne. Vi kunne ikke forlate åstedet. Da gikk det nøyaktig to sekunder før vi hørte glidelåsen bli dratt opp! Jeg kjente jeg ble litt stressa av hele greia. Men men, sånn er det med småttinger og telttur, sies det. Og nå har vi prøvd det også. Men for å si det sånn: det kommer ikke til å bli noen vane. I alle fall ikke før minstesnuppa har fått seg et år eller to til på baken.

1-åringen koser seg med bøtte og spade i en naturlagd sandkasse.
Godt påkledd, som dere ser. Vinden tok godt, og mor
selv angret bittert på at hun ikke hadde med seg longs.

Vakre Nord-Norge. Vi campet like ved Sommarøy, som ligger
45 minutters kjøring hjemmefra.

Vind var vi ikke plaget med i går. Da hadde vi nesten 30 grader i Tromsø! Så varmt har det visstnok ikke vært her i byen siden tidlig på 70-tallet. Vi benyttet anledningen til å dra på tur sammen med et vennepar og ungene deres. Vi dro til Grøtfjord, en av Kvaløyas mange perler. For den som ikke er kjent i Tromsø-traktene kan jeg fortelle at Kvaløya er nabo med Tromsøya (jepp, Tromsø by ligger på ei lita øy). Vi bor på Kvaløya. Det tar oss ca. 15 minutter å kjøre til sentrum. Vi har valgt Kvaløya fordi vi liker nærheten til både fjell og fjære. Og ikke minst bor vi i et boligfelt med småbarnsfamilier på alle kanter. Det har stor verdi! Anyway, Grøtfjord kan by på en helt fantastisk sandstrand. Vi slo oss ned med campingstoler, piknikteppe, bøttegrill, bøtter og spader. Vi tilbragte godt og vel fire timer på stranda. Og dere, jeg bada! I havet! Og det skal sies, å bade i havet i Nord-Norge er kaldt! Spiller ingen trille at det er nesten 30 grader i lufta. Man mister omtrent følelsen i beina når man tusler ut i storhavet! Men men, når man er helt nummen og omtrent ikke husker hva man heter og hvor gammel man er, det er da man legger seg ned og tar noen febrilske svømmetak. Og vips, så er årets første dukkert unnagjort! Og tenk, jeg gikk ut to ganger! Slå den!

Her er minstemor på full fart ned til vannkanten. Oppdraget er å
hente de to eldste. Vi skal dra hjem.

Stor innlevelse når hun roper på søstrene sine.

Nå gleder vi oss til å feriere i ytterligere tre uker. Om litt setter vi kursen mot Kristiansand. Og du, hvis du er innbruddstyv og vurderer å raide huset vårt mens vi er borte: bare drit i det. Vi har alliert oss med lillebroren min. Han skal være hus-/kattevakt. Og han, han vil dere ikke kødde med! Så det så!

Er du i feriemodus? Eller er det siste innspurt på jobben før late dager venter?

11 Comments
Previous Post
Next Post