Flere iGoogle-tips: kombiner med Google Reader

For noen uker siden skrev jeg om iGoogles fortreffelighet, og om hvordan undertegnede har fått en ny og bedre netthverdag etter at iGoogle og RSS-feeds ble tatt i bruk. Jeg er fortsatt iGoogle-frelst. Og nå enda mer enn før. For nå har jeg skjønt hvordan jeg kan kombinere iGoogle med enda et Google-verktøy: Google Reader.

Sist jeg skrev om iGoogle kom det opp et spørsmål i kommentarfeltet om dette med blogg-feedene. Spørsmålet gikk på om det ikke var mulig å samle alle bloggene i ett felt, i stedet for å ha et eget felt per blogg. Vel. Det lar seg selvsagt gjøre. Og nå har jeg funnet ut hvordan.

Man tager altså en stykk Google-konto. Logg på, og snask deg inn på Google Reader. Der sletter du alt mølet som ligger inne default, før du legger opp abonnementer på de bloggene (entuelt andre feeder) du ønsker å følge. Abonnementene legger du enkelt opp ved å klikke på knappen «Legg til abonnement» like under Google Reader-logoen øverst til venstre. Legg inn url-en til den aktuelle bloggen. Gjenta.

Når du har lagt opp alle abonnementene dine (det blir fort noen, gitt) er det om å gjøre å komme deg tilbake til iGoogle i en faderlig fart. Der klikker du på «Legg til ting», søker deg frem til modulen Google Reader og legger den til. Og voila, så har du en enkel og oversiktlig boks hvor du får opp nye artikler fra alle bloggene du følger. Når du klikker deg inn på en artikkel får du den opp i et enkelt format. Ønsker du å kommentere klikker du deg videre inn på selve bloggen. De artiklene du har lest markeres med dus grå lenkefarge. Ubesøkte artikler er blå. Du kan velge å markere alle som leste. Veldig enkelt. Veldig oversiktlig. Anbefales!

Slik ser min Google Reader-modul ut i iGoogle akkurat nå. 
Noen artikler har jeg lest, andre har jeg til gode å kose meg med.

PS. Jeg syns det er på sin plass å gjøre oppmerksom på at undertegnede på ingen måte er kjøpt og betalt av Google (I wish!!). Jeg ser at jeg har skrytt flere av Google-løsningene opp i skyene i denne bloggen. iGoogle, Google Kalender og nå Google Reader. Men Google er ikke store uten grunn. De vet hva de holder på med. De lager gode verktøy. Og jeg er ikke vanskeligere enn at jeg takker og bukker for at noen mekker verktøy som fungerer som de skal. Og når noe fungerer deler jeg gjerne erfaringen min med omverdenen. Så enkelt er det!

12 Comments
Previous Post
Next Post