Et tiår siden jeg ble mamma!

Sorry folkens, det blir dypt og følelsesladd innlegg i dag. Men det må det bare bli. Vi har runddag i heimen i dag nemlig! Eldstejenta blir 10 år! Er det mulig? Jeg syns liksom det var nettopp at jeg begynte på den spennende reisen et svangerskap innebærer. Nettopp at jeg kjøpte inn små sokker og ei babybok og hva det nå var jeg ga mannen for å bekrefte at skuddene satt! Nettopp at vi til vill jubel overrakte de kommende besteforeldre nyheten om at en ny verdensborger var på vei. Men det er altså et helt tiår siden.

For 10 år siden akkurat nå lå jeg på UNN og ventet. Etter å ha vært innlagt noen dager på grunn av svangerskapsforgiftning hadde legene endelig bestemt seg for å sette det hele i gang. Morgenen var rolig. Ingen action egentlig. Men forventning. Og spenning! På ettermiddagen gikk vannet. Riene kom. Og etter 5,5 timer var ei lita tulle på 50 cm og 3255 g på brystet mitt. Så rart det var! Så mange følelser. Magisk. Og litt skummelt. Og sånn er det vel ennå, selv 10 år inn i hverdagen som mamma. Magisk. Og litt skummelt. 
I ettermiddag skal jubilanten feires. Selskapet er outsourcet, siden vi er hos svigermor på feriebesøk noen dager. Her blir det kaffe og kaker, pølser og snop når øvrige besteforeldre, onkler, ei oldemor, en gudfar og tremenninger tramper inn om noen timer. Gjett om det er ei som gleder seg! Og mor med. Klart en dag som denne må feires! Gratulerer så masse med dagen, storjenta mi! Mamma er kjempeglad i deg! 
Avslutningsvis, en bitteliten trip down memory lane: 
Spent vordende mamma. Hmmm, akkurat nå kjenner jeg
at jeg ikke savner brillene, nei.
Lita jente, bare 48 minutter gammel. 
Stor og tøff jente! 10 år gammel!
8 Comments
Previous Post
Next Post