En hyllest til HTs «Et juleeventyr»

Illustrasjonsfoto: iStockphoto.com

Fredag ettermiddag var jeg, mannen og de to eldste snuppene på Hålogaland teater (HT). På plakaten sto Charles Dickens-klassikeren «Et juleeventyr». Oppsetningen, som er HTs største noensinne, hadde premiere torsdag. Anmeldelsene har vært strålende, og det med rette. Avisa Nordlys ga terningkast seks, en terning undertegnede slutter seg helhjertet til.

Jeg har vært så heldig å få med meg både «Cabaret» og «Chicago» på HT. Flotte oppsetninger, for all del. Men etter begge nevnte musikaler har jeg likevel forlatt salen med en følelse av at det var bra, men bra til å være i Tromsø liksom. Den magiske følelsen har uteblitt.

Magi fikk jeg derimot i massevis på fredagens juleeventyr. Jeg var rett og slett henført. For en fantastisk forestilling! For en vanvittig kvalitet. For noen kulisser! For noen skuespillere! For en stemning! Jeg bøyer meg i støvet! Denne oppsetningen tar opp kampen med det beste både Broadway og West End kan by på. Jeg satt med gåsehud store deler av forestillingen. Jeg var glad. Trist. Redd. Og rørt. Rørt av historien. Rørt av prestasjonene.

«Et juleeventyr» var anbefalt fra 7 år. Vi hadde vår 5-åring med. Det var en mørk stemning til tider. Og flere skumle scener. Herlighet, til og med jeg ble skremt av en av karakterene. Ånden for fremtidens jul var kort og greit creepy. Men det gikk greit med 5-åringen. Til vår store overraskelse var det 8-åringen som ble mest skremt. Muligens fordi deler av plottet gikk over hodet på 5-åringen.

Men skumle scener til tross, også jentene koste seg. Da vi gikk ut av salen lurte begge to på om vi kunne se det en gang til før jul. Hadde ikke vært meg imot.

Les mer om «Et juleeventyr» på HTs nettsider

«Et juleeventyr» er forresten ikke det eneste vi har fått med oss på HT denne helga. Lørdag var vi på improvisasjonsteater med gruppa «Billig brus». Kjempeartig. Mest for de små, men også for de store. Stor teaterkunst! Bor du i Tromsø anbefales det å få med deg en forestilling med denne gjengen. Neste mulighet er 11. desember. Og gå for all del ikke glipp av «Et juleeventyr». Denne oppsetningen er obligatorisk 🙂

4 Comments
Previous Post
Next Post
Strømpebukse