Egotid kan være så mangt

Illustrasjonsfoto:
iStockphoto.com/© Uyen Le

I denne bloggens spede begynnelse skrev jeg innlegget «Barnefri – egotrip eller investering?», om hvor viktig det er at man som småbarnsforeldre prioriterer litt egotid innimellom. Den gang handlet det først og fremst om egotid sammen med kjæresten. Og gjerne en hel helg. Men egotid kan være så mangt. Og den trenger ikke vare så lenge. Tre kvarter med en bok og en kopp kaffe for eksempel kan være egotid i massevis.

Annenhver mandag har jeg tre kvarter helt for meg selv. På en trebenk på Tromsø kulturskole. Riktignok får jeg sagflis i ræva (jeg vurderte å skrive «baken», men det får være måte på å tilrettelegge språket selv for eventuelt skjøre bloggleseres skyld). Men sagflis er underordnet det faktum at jeg kan sitte på den benken helt uforstyrret mellom 18.00 og 18.45. I den ene hånden har jeg en termokopp med varm kaffe. I den andre en bok. Mens 6-åringen og bestevenninna danser, tar jeg et skritt inn i TV-journalist Kajsa Corens verden. Kajsa er hovedpersonen i Trude Teiges kriminalroman «Noen vet». Av en eller annen grunn får jeg ikke lest så mye som jeg ønsker ellers i uken. Det er noe med at tida flyr, pliktene kaller, andre ting prioriteres og alt det der. Men annenhver mandag leser jeg. Uforstyrret. I tre hele kvarter. Luksus. Rett og slett.

Sniker du til deg litt egotid i hverdagen?

11 Comments
Previous Post
Next Post