Bloggende husmødre og omdømmebygging

Illustrasjonsfoto: iStockphoto.

Jeg har ryddet i boden. Det trengtes. Der inne hersket nemlig inntil nylig det komplette kaos. Vi flyttet for bare noen måneder siden. Det tar tid å komme seg i orden. Laaang tid. Vi har klart å skape en illusjon av et møblert hjem i stort sett alle rom som er tilgjengelig for gjester. Men i kulissene har det altså ikke vært fremkommelig. Jeg snakker selvsagt om boden. Du vet, det rommet der man oppbevarer alt mølet man tror man skal få bruk for en eller annen gang. Om ikke i dagens bolig, så muligens i hytta man forhåpentligvis får råd til å bygge bare ungene flytter ut. Der man slenger både klær og sko og bøker og leker og bager og alt man panikkrydder som resultat av en plutselig telefon om trivelig ettermiddagsbesøk.

Men ikke nå lenger. Jeg har tatt tak. Det har tatt meg to relativt lange lurer å få det unna, men nå er det gjort. Jeg snakker selvsagt om 1-åringens lurer. Ikke mine. Jeg rydder ikke i søvne. Dessverre. Det hadde jo unektelig vært veldig praktisk. Men altså, vi har vært alene hjemme i helga, minstesnuppa og jeg. Vi har hatt masse kvalitetstid. Vi har sunget «Lille Petter Edderkopp» til krampen tok oss. Lekt med klosser. Rullet rundt på gulvet og ledd. Sløvet lenge i senga om morgenen før vi har orket å stå opp. Løst opptil flere verdensproblemer. Og i mitt tilfelle: ryddet det ene rommet i huset som så ut som en krigssone.

Kontrasten er helt vanvittig. Før helgen satte man nærmest liv og helse på spill hvis det viste seg nødvendig å hente et eller annet innerst i boden. Da den første snøen kom til Tromsø hadde vi en leteaksjon uten sidestykke for å finne vinterdressen i str. 86. Vi visste at den var i boden, i eller under eller oppå en eller annen eske. Men hvilken? Det smerter meg å si at det var mannen som fant den godt knødd ned i en bortgjemt bananeske, ikke jeg.

Men nå, nå preges boden av orden. Hyller er på plass (det fikset jeg for noen uker siden), småstæsj er plassert fint utover hyllene, barneklær i x antall størrelser ligger pent nedpakket i plastbokser med lokk og venter på at en av jentene skal vokse inn i dem. Noe gjenstår. For eksempel skal vi få på plass en del kroker for å henge bager på. Vi må fikse et opplegg for verktøyet. Og vi må henge opp sentralstøvsugeren. Men likevel, det verste er unnagjort. Applaus for undertegnede.

So far, so good. Som dere skjønner er jeg ganske fornøyd med egen innsats. Men så slår det meg: jeg har allerede røpet at boden i langsommelige tider har sett ut som en slagmark. Jeg vurderte en stund å ta før- og etterbilder. Men så kom jeg på at førbildene ville være katastrofale for denne husmorens omdømme i bloggesfæren. Jeg har lest side opp og side ned om omdømmebygging i løpet av studiene. Temaet har vært sentralt både på kurset i markedsføringsledelse og nå på strategikurset. Er ikke det praktisk da? At det man lærer som student er relevant også for bloggingen? For nå snakker jeg selvsagt om omdømmebygging for bloggere. Hva bør og bør man ikke skrive om? Slagmarker i heimen er et dårlig valg av tema hvis målet er å fremstå som en velorganisert husmor. En som rynker på nesen ved den minste antydning til rot. Som må inn på Wikipedia for å se hvordan en hybelkanin ser ut. Derfor tar jeg tilbake alt jeg har skrevet hittil. Stryk det! Se for deg denne damens bod som det best organiserte rommet du noen gang har sett. Og sånn har det selvsagt alltid vært. Så det så!

Ah, det er godt man lærer. Heretter skal jeg ha dette med omdømmebygging langt fremme i pannen når jeg blogger. Ikke flere innlegg om at jeg ikke kan se gulvet i verken det ene eller det andre rommet. Nåvel. Illusjonen om mine gode husmoregenskaper brast vel for lenge siden. Nærmere bestemt i det øyeblikk jeg skrev om de berømte negerbollene.

Hvordan ser det ut i boden din? Er den katastrofal for ditt omdømme, slik min er for mitt? Er du en velorganisert husmor? Eller må du som meg, skrive småironiske blogginnlegg for å tøyse bort det faktum at du suger på husmorfronten? Og by the way, er du mann og føler deg ille til motet etter alle disse husmorspørsmålene? Slutt å klag! Bytt ut husmor med husfar, og voilá, så var spørsmålene relevante også for deg!

18 Comments
Previous Post
Next Post