Beslutningsvegring. Om små og store valg her i livet.

Du som kjenner meg tror sikkert at tittelen på dette innlegget viser til meg. For ja, jeg kan periodevis slite med beslutningsvegring så det holder. I alle fall hvis det er snakk om store og ikke minst omveltende beslutninger. Den gang vi vurderte flytting først fra Tromsø til hjemstedet vårt, og så tilbake igjen, holdt jeg på å gå ut av mitt gode skinn, så vanskelig syns jeg det var.

Men dette innlegget handler ikke om meg. Det handler om 2-åringen. Hun har beslutningsvegring, hun! Og ikke bare når det kommer til de store ting her i livet. Å nei. Selv den minst avgjørelse byr på store utfordringer. For tenk om hun velger feil??!

For å vise hva jeg snakker om, her er et utdrag fra en samtale ved matbordet tidligere i ettermiddag:

Jeg: Har du lyst på melk, lille venn?
2-åringen: Nei, vann.
Jeg: Vann?
2-åringen: Nei, jeg vil ha melk.
Jeg: Ok, melk skal bli.
2-åring: Nei, ikke melk.
Jeg: Vann da?
2-åringen: Eeeeeeh, neeei? Melk? 

Og sånn holdt vi på.

Glad og fornøyd 2-åring. Fuglene må vite hva det var hun endte opp med 

i koppen sin til slutt. En fin blanding kanskje? 

Lider du av beslutningsvegring? Eller er du av typen som tar dine valg uten å blunke?

16 Comments
Previous Post
Next Post