Artige Facebook-formuleringer

Det slår meg at jeg har vært fryktelig alvorlig på bloggen i det siste. Jeg har filosofert over de valg man gjør her i livet, stilt spørsmål ved behovet for planleggingsdager i skole og barnehage, og ikke minst kranglet meg til en plass på Lesernes VG med innlegget om at nynorsk (rettelse: sidemål) er noe herk som burde skrotes fortere enn fy. Jeg skjønner deg godt hvis du i ditt stille sinn spør deg om hun er litt bitch, hun bloggedama fra Tromsø.

I kveldens innlegg skal jeg holde meg langt unna ethvert tema som kan innby til opphetet meningsutveksling og dyp tankevirksomhet. Jeg skal kort og greit dele et par morsomme Facebook-oppdateringer med dere. Ikke mine egne. Neida. Fokus her er bedrifters virke på nettsamfunnet. Sosiale medier innbyr til dialog. Bedrifter, akkurat som oss bloggere, stiller derfor gjerne spørsmål i sine Facebook-oppdateringer. Noen ganger blir spørsmålene vel private, spør du meg.

Ta dette eksemplet fra en lokal nyhetsleverandør:

Jøye meg. Jeg visste i det øyeblikk jeg så spørsmålet at her ville det komme svar som omhandler alt annet enn isfiske. Og det gjorde det. Mange påpeker at de måtte lese to ganger før de oppfattet hva det faktisk ble spurt om. Og så kom det er par stjernekommentarer. Først denne:

Oddbjørn har dyppa pilken sin, men ikke i vann…

Og denne:  

Rekk opp handa dæm som har døppa pilken, i helga.

En annen herlig formulering (i alle fall hvis man tenderer til å tenke koffert) kom fra en finansinstitusjon jeg følger:

Har du hatt en hyggelig opplevelse med en håndverker i 2010? Gi han eller henne din stemme i kåringen av Håndverkerforeningens Servicepris, og bli med i trekningen av en ukes arbeid av en håndverker.  

En hyggelig opplevelse med en håndverker? Tja. Må jeg fortelle om det da? En jente må da få ha noen hemmeligheter? Anyway, meldingen fikk gå upåaktet hen. Ingen kommenterte verken den ene eller den andre veien. Det sier kanskje mest om meg at jeg lo litt da jeg leste spørsmålet. Sorry, jeg bare er sånn. Håpløs humor til tider. 

Vel, dette innlegget ble vel omtrent like givende som en 6-timers isfisketur i 10 minus og stiv kuling, uten at det så mye som napper litt i snøret. Jeg skal spare deg for mer babbel og runde av. Men først, et spørsmål: Har du sett noen morsomme formuleringer fra bedrifter du følger på Facebook? Så, enkelt spørsmål. Du trodde vel ikke jeg skulle spørre om du har dyppet pilken i helga? Ærlig talt. Jeg kommer da fra et møblert hjem!

8 Comments
Previous Post
Next Post