9-åring i heimen!

Illustrasjonsfoto: iStockphoto.com

Ok dere. Hva skjedde? Jeg ble jo nettopp mamma for første gang. Nettopp! Til ei skjønn lita jente på 50 cm og 3255 gram. Jeg husker det som om det var i går. Den magiske følelsen. Av at verden forandret seg. For alltid. Fordi jeg var blitt mor. Likevel har vi altså nå en 9-åring i hus? Den 50 cm lange jenta har strekt seg med nærmere meteren! Så. Hva skjedde?

Eldstejenta fyller 9 år i dag. Det har vært en fantastisk reise, disse ni årene. Å få lov til å bli kjent med denne herlige jenta er et privilegie. Tenk at hun er min. Vår. At jeg og kjæresten min har lagd dette helt spesielle mennesket. Man kan bli skjelven av mindre.

Jubilanten selv har gledet seg til denne dagen. Veldig. I går gledet hun seg så ille at hun nesten gikk ut av sitt gode skinn. Mange tanker raste gjennom hodet hennes. Trenger jeg å si at hun hadde problemer med å sovne? Siden mannen er borte (les: på kjøring sørover, det nærmer seg ferie for vår del) har hun vært litt bekymret for om det ble noen markering på henne overhodet. «Dere kommer inn i morgen tidlig, mamma?», er et spørsmål hun stilte meg omtrent en zillion ganger i går. Vi vekker nemlig alltid bursdagsbarna her i huset med sang, gaver og bakst. Siden familien nå er litt amputert på dagen har hun altså skissert et worst-case scenario hvor alt går i vasken. Absolutt alt. Det gjorde det selvsagt ikke. Gaven fra meg og mannen får hun i morgen, når vi alle er samlet igjen. Men gave fra søstrene fikk hun. Ny fotball. Hun er fotballjente så det holder, nemlig! Og så spiste vi muffins på senga, til stor glede for særlig lillesøster på 1 år. Lillesøster på 6 hadde i all hemmelighet pakket inn en gave til storesøstera si, som hun kort og godt forguder. En av sine egne lydbøker. Storesøster ble rent rørt, og sa til lillesøster at hun ikke kunne gi bort lydboka! Men 6-åringen insisterte. 9-åringen foreslo da et kompromiss, om at de deler på den. Kloke, fine jenta!

Bursdagsfeiring utsettes til ferien er over. Da blir det familiebursdag og etter hvert også selskap for klassekamerater og -venninner. I kveld nøyer vi oss med onkelfeiring. Lillebroren min som bor her i byen kommer på besøk. Bursdagsbarnet bestemmer menyen. Blir koselig!

14 Comments
Previous Post
Next Post